icon

Chcem tvrdé medovníky

jankaovecka
8. dec 2021

Zienky, prosim vas, roky peciem medovniky a vzdy su makke. U nas ficia prave tie tvrde a nie a nie ich napiect. Vsade su recepty na makke a toto sa stale riesi. Ak mate niektora recept na naozaj chrumkave, kamenne medovniky, ktore take aj ostanu, podelte sa! Citala som, ze treba tenke a dlhsie piect, ale u mna to nefunguje:(
Dakujem! Juj, uz mi huba klopka ako by som si dala🤦‍♀️

Strana
z2
kacusik69
14. dec 2021

@jankaovecka mame jeden recept napisany, ku ktorym dala mama poznamku “tvrde ako beton” - mozem jej napisat nech mi to odfoti

kacusik69
14. dec 2021

@dzejsik mavame v krabici, na balkone, a su makke stale takze zalezi asi od receptu

kacusik69
14. dec 2021
kacusik69
14. dec 2021

A aj tieto boli tvrde

dzejsik
15. dec 2021

@kacusik69 na balkone mne vzdy kolace zvlhnu od vzduchu vonkajsieho

verca888
15. dec 2021

Heh kolko receptov na tvrde medovniky :D

monikq
16. dec 2021

piect na mensej teplote a dlhsie. vysusis ich, budu ok.

jankaovecka
autor
22. dec 2021

Dievcata, tak nakoniec som sa rozhodla pre medovniky od @kacusik69 kde v recepte je 200g medu. Dala som ale podstatne menej cukru a vela pernikoveho korenia. Cesto som chtiac-nechtiac nechala dva dni stat. Valkala na 4-5 mm, piekla 170 cca 12 min. Su len utierkou prekryte. Musim priznat, ze tak nadherne chutovo a konzistencne vyladene medovniky som uz dllllho nejedla. Su chrumkave, ale keby su komplet uzavrete, tak urcite totalne zmaknu. Dakujem za recept. Budem urcite robievat!

jankaovecka
autor
22. dec 2021

Este som tam dala 100g masla a nie 6pl

any_soj
15. dec 2023

@jankaovecka ahoj prosím robievaš ich ešte? Zostávajú chrumkavé? A koľko minimálne cukru tam musí ísť? Ja by som najradšej len s medom, ale neviem, či potom vyjdú...

jankaovecka
autor
23. dec 2023

@any_soj su tvrde dost. Mam aj teraz napecene🙂 aj s medom bez cukru sa urcite podaria. Ale naco tam tak vela medu davat🙂

saxana000
23. dec 2023

Musite dlhsie piect aspo. 10-12.minut .a vsetky suroviny hned dokopy nedelit na tekute a sypke.ja.mam make odkedy tekute zahrievam a sypke preosievam a spajam to az nakoniec.nepeciem viac ako.7.minut.treba poskusat pohrat sa s casom a teplotou urobit tuhsie cesto

Strana
z2