Chcem tvrdé medovníky
Zienky, prosim vas, roky peciem medovniky a vzdy su makke. U nas ficia prave tie tvrde a nie a nie ich napiect. Vsade su recepty na makke a toto sa stale riesi. Ak mate niektora recept na naozaj chrumkave, kamenne medovniky, ktore take aj ostanu, podelte sa! Citala som, ze treba tenke a dlhsie piect, ale u mna to nefunguje:(
Dakujem! Juj, uz mi huba klopka ako by som si dala🤦♀️
Heh kolko receptov na tvrde medovniky :D
piect na mensej teplote a dlhsie. vysusis ich, budu ok.
Dievcata, tak nakoniec som sa rozhodla pre medovniky od @kacusik69 kde v recepte je 200g medu. Dala som ale podstatne menej cukru a vela pernikoveho korenia. Cesto som chtiac-nechtiac nechala dva dni stat. Valkala na 4-5 mm, piekla 170 cca 12 min. Su len utierkou prekryte. Musim priznat, ze tak nadherne chutovo a konzistencne vyladene medovniky som uz dllllho nejedla. Su chrumkave, ale keby su komplet uzavrete, tak urcite totalne zmaknu. Dakujem za recept. Budem urcite robievat!
Este som tam dala 100g masla a nie 6pl
@jankaovecka ahoj prosím robievaš ich ešte? Zostávajú chrumkavé? A koľko minimálne cukru tam musí ísť? Ja by som najradšej len s medom, ale neviem, či potom vyjdú...
@any_soj su tvrde dost. Mam aj teraz napecene🙂 aj s medom bez cukru sa urcite podaria. Ale naco tam tak vela medu davat🙂
Musite dlhsie piect aspo. 10-12.minut .a vsetky suroviny hned dokopy nedelit na tekute a sypke.ja.mam make odkedy tekute zahrievam a sypke preosievam a spajam to az nakoniec.nepeciem viac ako.7.minut.treba poskusat pohrat sa s casom a teplotou urobit tuhsie cesto

@jankaovecka mame jeden recept napisany, ku ktorym dala mama poznamku “tvrde ako beton” - mozem jej napisat nech mi to odfoti