icon

Cheesecake - roztečená plnka

avatar
denda007
2. nov 2020

Ahojte potrebujem poradiť. Robievam pečený cheesecake. Na plnku alebo akoby som to nazvala používam mascarpone tvaroh smotanu na šľahanie všetko to vyslaham mixérom a dám na 20 minút zapiecť no dnes sa mi stalo že sa mi ťa plnka pri pečení celá roztiekla. Je ako voda.neviete čo sa mohlo pokaziť ďakujem

avatar
yvanielka
2. nov 2020

@denda007 nedala si ju na nevychladnutý korpus? Mne sa to vtedy stalo.. Dala som zapiecť susienkovy základ a nenechala vychladnúť, naliala som plnku na to a roztiekla sa

avatar
dajna8
2. nov 2020

Roztiekla ako? Nerozumiem celkom? Nemohla si nechať dlhšie piecť?

avatar
yvanielka
2. nov 2020

A ja pečiem minimálne hodinu, potom ešte nechám vychladnúť v rúre, 20 min sa mi zdá veľmi málo

avatar
anicka176
2. nov 2020

@denda007 ahoj, ja pečiem podľa tohoto https://varecha.pravda.sk/recepty/cheesecake-fo... a vždy bol vyborny

avatar
denda007
autor
2. nov 2020

Ja mám taký recept že sa najskôr zapecie korpus. 20 min a na to sa naleje plnka s mascarpone a pečie sa ešte 20 minút. Vždy sa mi podarí no dnes neviem čo sa pokazilo. Ale ďakujem za vaše postrehy

avatar
vikusjk
2. nov 2020

@denda007 tiez mam podobny recept, kde sa najprv zapeka korpus zo susienok a masla, ale krem je z Philadelphie a vajicok, cukru a neviem coho este, zeby tiez smotany? Nepamatam, nerobim ho tak casto, ale kedze si mi ho pripomenula, tak ho veru zajtra upeciem, mnam 🙂 Ale k tvojmu roztecenemu kremu, davas tiez aj vajicka? Ci len samotne mascarpone a slahacku? Lebo to mi pride, ze tomu to vajce chyba, co by to drzalo pokope. Inak z mascarpone so slahackou asi len za studena by som to robila, to moze drzat spolu.

avatar
denda007
autor
2. nov 2020

@vikusjk asi tam malo ísť aj to vajíčko ako vravíš. Ale našťastie to začalo v chlade tuhnúť tak som sa trošku upokojila že to nemusím vyhodiť.to by ma veľmi mrzelo 🙂

avatar
andreatytler
3. nov 2020

@denda007 Aj ja peciem na 2x. V tej plnke ti urcite chybali vajicka.
Ja davam do plnky phyladelphia syr, vaniklu, cukor a vajicka.

avatar
dajna8
3. nov 2020

No aj mne sa vidí, že piecť dlhšie, ja pečiem hodinu bežne a ešte potom nechávam v rúre chladnúť.

avatar
dori92
3. nov 2020

Ja mam úžasný recceept na cheesecake, nejde síce doňho tvaroh len mascarpone, kyslá smotana, trochu natierkoveho masla a tri roztopené biele čokolády. Dva dni dozadu som piekla, famózne... Ale teda pečiem 50 minút na 150 stupňov. Vnútri bol akurát. Lepšiu foto nemám ale bol výborný..

Tým len chcem povedať ci si ho nepiekla nejako krátko...?

avatar
dori92
3. nov 2020

Ešte doplnim že išli dnu do plnky aj vajíčka tuším dve

avatar
denda007
autor
3. nov 2020

Nakoniec nedopadol až na vyhodenie 🙂 a ďakujem za odpovede.

avatar
radka1232
9. nov 2020

Ja som zacala namiesto mascarpone pouzivat cream cheese ..k nemu tiez primiesam aj tvaroh ale bez slahacky a tiez sa mi uz stalo, ze sa mi ta plnka roztiekla...ale skusila som primiesat este 1 zlaty klas a odvtedy ho tam pridavam vzdy a nikdy sa uz neroztecie... Vzdy je pekne upeceny, a plnka je jemna a vlacna