icon

Chutný recept na lievance pre deti

31. júl 2024

Prosím Vás, dajte mi niekto nejaký chutný recept na lievance pre deti či na sladko alebo slano. Lebo tie, ktoré jej robím ja z akejsi knižky pre deti (vajce, múka a banán) chutia čudne. Ďakujem

avatar
andaluzia12
31. júl 2024

Miesto muky dávam vločky a pridávam ešte mlieko, keď ´ chcem tmavé, pridám kakao …

avatar
markusrasford
31. júl 2024

Ovsené vločky sú veľmi dobré na lievance. Veľmi jednoduchý recept. Hrnček ovsených vlociek namočíme v mlieku necháme aby napísali cca 20 minút. Potom ich ponorný mixérom rozmixujeme. Pridáme vajíčko lyžičku prášku do pečiva dobre rozmiešame. Cesto by malo byt také o málo hustejšie ako pri palacinky ch. A môžeme robiť.

avatar
markusrasford
31. júl 2024

@ bananove lievance tiež sú pre deti fajn

avatar
lakebabe
31. júl 2024

Ja robím vždy jedny rovnaké, do mixéra hodím hrnček vlociek, jedno vajce a vacsi zrelý banán mixnem spolu , opekáme na masle a podávam s nizkotucnym tvarohom vymiešanym so škoricou to je moja srdcovka

avatar
kp7333
31. júl 2024

ja mam rada lievance, kde ide do cesta sneh z bielkov a prasok do peciva. Su take jemne a nadychane.

avatar
reanda
31. júl 2024

cudnu chut maju kvoli tomu bananu.. vsak sprav klasicke z muky, vajca a mlieka - stipka soli, troska cukru, prasok do peciva - na tom nemas co pokazit.. a mozes pridavat aj rozne ingrediencie, aby neboli zakazdym rovnake - skoricu, jablko, mak, kokos...

avatar
deedol
31. júl 2024

1 biely jogurt, 1 vajce, 2 kopcite PL muky, trocha cukru a PDP. porcia pre 1 dieta.

avatar
lukbe
31. júl 2024

Ja dávam hladkú múku, kyslú smotanu, mlieko podľa potreby, trochu cukru, trošičku sódy bicarbony, ak mám kvások, aj ten. Sú super.

avatar
levantinka
31. júl 2024

Pomixujem ovsene vlocky, zrely banan, prasok do peciva, vajicko a podla konzistencie kokosove mlieko a ked to dobre vymiesam pridam cucoriedky. Mnam 😋

avatar
moonlight1210
1. aug 2024

Za mna je zakladny rozdiel medzi palacinkami a lievancami (nech maju recept akykolvek) rozdelenie zltka od bielka, naslahanie bielka do peny a opatrne zamiesanie do cesta.
Potom ostanu cca 1 cm hrube, nadychane, nesplasnu na male palacinky.

Ale vidim tu par napadov, ako klasicke cesto ozivit, tak vyskusam. 🙂