Chyba pri robení sirupu

vasjar
10. jún 2023

Ahojte, robila som bazovy sirup ale už na sporáku som nedala ho zovriet. Počkala som kým sa iba rozpustí cukor a potom som dala do sklíčko.
Sirup nie je husty, myslíte že ešte môžem vyliať nazad do hrnca a dat zovriet?

ibrunova
10. jún 2023

Áno

selena_luna
10. jún 2023

Hustost nezalezi zovretia ale od cukru - dala si ho dost?minimalne kilo na liter.
Lebo su rozne recepty, niekde vre, niekde len zovrie, inde na nizkych teplotach sa cukor roztopi a zas moj svagor bez sporaku, cukor necha rozpustit uplne na studeno len miesanim. A ma krasne husty co vydrzi vo flasi rok

2ivana5
10. jún 2023

@vasjar ja som robila tento a je super a dosť hustý … bez zovretia len za studena miešaním https://www.mimibazar.sk/recept/27367/bazovy-sirup

zuzkaa1991
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca12
10. jún 2023

@vasjar Hustost zavisi od cukru. Ja mam recept,kde na 2litre davam iba 1,5 kg cukru a aj to sa mi zda vela. Sirup je samozrejme riedky,ale to mi vobec nevadi.

vasjar
autor
10. jún 2023

@selena_luna na 2 l som dala 1,75kg cukru

selena_luna
10. jún 2023

@vasjar to je dost 🤷‍♀️ skus ten recept na studeno, ten mi pekne vysiel

macekovam
10. jún 2023

@vasjar ja som robila sirup kde na 2litre vody išlo 3 kila cukru.. Podľa mňa je ho málo...

miriam11
10. jún 2023

@selena_luna na liter idú 3 kg cukru.

selena_luna
10. jún 2023

@miriam11 daj recept aj s postupom 👀