icon

Čo dať jesť majstrom pri prerábke bytu?

14. nov 2024

Ahojte, potrebujem dať niečo jesť chlapom, čo mi prídu pomôcť prerábať byť. Ale to bude v takom stave, že si asi nebude ani kde poriadne sadnúť, tanier položiť... čo by ste dali jesť v takom prípade? Niečo čo si vezmú to ruky napr... Mňa napadajú bageta, obložené chlebíčky a ďalej absolútne netuším...prosím poraďte...niečo aj rýchle...

reanda
14. nov 2024

@osky sorry, ale vobec nechapem, co si chcela povedat.. ak ma na teba doktor len pat minut casu, tak si asi nema ako najst casu viac, ci mu nieco podas, alebo nie.. a ak si ten cas najde, len ked mu nieco podas, tak je to presne ta 'ludskost', ktora mne nepride uplne ludska..
ano, spravit kavu robotnikom moze byt o ludskosti, ale za mna je to o ludskosti prave vtedy, ked to nerobis z obavy, aby ti, ked im tu kavu neurobis, nesfusovali robotu.. tam ziadnu ludskost (tak, ako ju chapem ja, v pozitivnom zmysle slova) nevidim..

autor
14. nov 2024

Ďakujem za tipy. Je to rodina, tak dosť že mi idú pomôcť zadarmo, aspoň niečo zjesť im dám. To je to najmenej, len také dačo čo sa chytí do ruky najlepšie...

korra
14. nov 2024

ked sa usporiadavaju rodinne brigady u nas, tak gulas, pecene jaternice/klobasy, ciganska, pizza, alebo snicle, okrem gulasu, vsetko konzumovatelne "do ruky" s chlebikom niecim kyselym. Potom nejaky ten "pišinger", bublanina, strudla (hotove listkove). Ked je to brigada v teplom obdobi, vsetko sa da uvarit aj vonku, ked je chladno, tak vo vnutri.

petronela1985
14. nov 2024

Môj manžel je majster tiež, píšu tu baby, že nič netreba. Netreba, to je fakt, ale v drvivej väčšine mu obed dajú, minimálne však minerálku a kávu. Keď sú domáci doma. To nie je o tom, že vyžaduje, to nikdy neočakáva, ale najmä na dedine, keď robí, tak ľudia mu aj dajú obed. A čo dávajú, vždy, čo varia sami pre seba. Žiadne špeciálne pizze, guláše, nič také. Ale zase môj muž to vždy berie do úvahy po dokončení zákazky, stiahne sumu približne o cenu tých obedov, káv a podobne.

osky
14. nov 2024

@reanda
Z tvojich prispevkov vidim,ze tie moje su ssi zle napisane.
Ale neviem to inak vyjadrit,co myslim...

lilitela
18. nov 2024

@osky Chapem, co chces povedat o tej ludskosti - lenze prave toto vedie k tomu, ze ludia si potom povedia, ze ta/ten nic nedala, tak tu to odflaknem. Netvrdim, ze vsetci taki su, ale vedie to casto k tomuto.

veronicka88
18. nov 2024

Príde nám pomoc kamarát so sťahovaním,jednoznačne objednám pizzu,budeme radi že sme. Nebudem sa ani pýtať zoberiem 4 rôzne a podelíme si. Káva a pitie je samozrejmosťou to ani neriešim. Plateným majstrom má dome kupujeme týždenne balenie vody(lebo ešte nemáme v dome zavedenú)majú onvou a kávu,manžel im ešte vezme parmks sladkých vôd a tie balené kávy ľadové z Lidlu namiesto sladkého. Stojí ma to týždenne 15eur a viem že sú radi že nemusia riešiť spony pitie. Ostatné si riešia sami

natalka81
18. nov 2024

ak je to firma, ktorej platis za pracu, nech maju k dispozicii napoje - mineralka, nealko pivo, kofolu a kanvicu na varenie kavy, alebo kavu v termoske.
Nie je potrebne im urcite davat obed typu teple jedlo.
Ak su to kamarati ktorí ti pridu robit zadarmo, ries obed formou donášky. Urob nejaky kysnuty kolac, buchty, zavin a podobne...

aandrea9
18. nov 2024

My sme to riešili donáskou obeda alebo objednaním pizze. Ale boli aj takí majstri, ktorým stačila káva, minerálka a koláčik.

megan777
18. nov 2024

@monro presne aj za mňa,kávu,vodu,caj

darina14m
18. nov 2024

Klobasku s chlebom, horčicu, kecup..bud varenú alebo pecenu-rychle+teplé

ja_bb
18. nov 2024

U nas nikto nikdy nič nechcel,kazdy sa šiel najest von. Jedine v lete si dali nanuk 🙂

elisebah91
18. nov 2024

Určite chlapov poteší uvarená klobása s chlebom, horčicou, kečupom...kúp nejakú lepšiu a kávu 😉

wandaw
18. nov 2024

Ano, urcite ich ponukni niecim dobrym mnam 🙂 (urcite by som teplu polievku, ked iba do salky, taky vyvar padne vzdy, a dalej uz ako bolo spomenure, baby dali skvele napady) a ak su to znami, rodina, priatelia, aj ten stol by som im nejak vymyslela, aby si mali kde sadnut a vychutnat obed. Pri prerabke bytu svojpomocne, kde som makala aj ja 🙃, sme si vzdy radi sadli, chrbat bolel, nohy, ved cely den stat a fyzicky makat tiez nie je sranda. Drzim palce nech ide prerabka podla predstav 😊

linda117
18. nov 2024

Ja by som spravila rezne - mam rada take co sa nalozia do jogurtu, nechaju sa cez noc odlezat a potom sa len obalia v struhanke, nie je s tym tolko roboty ako s trojobalom, k tomu kysle uhorky a chlebik - to sa da jest aj studene a "nastojáka".. a este dake kysnuté koláče prípadne perník, jablkové pité🙂

autor
18. nov 2024

@elisebah91 aká je lepšia klobáska? Vieš odporučiť?

barbie2023
18. nov 2024

@osky 🙂‍↕️

mimi3008
18. nov 2024

Pizza este mi napada

annamivo
18. nov 2024

Nám keď boli takto robiť, urobili sme provizórne sedenie. Ale zo stravy: klobása varená ( nosila som v termo mise), pizza, obložené chlebíčky, rezne, fašírky, jaternice - čokoľvek čo sa dá zjesť s chlebom.

liusa82
18. nov 2024

@mirola presne ani ja by som nevarila..čo som slúžka? dosť majú zaplatené za robotu určite a ešte aby som aj pri hrncoch stála.No takú nehrali.Malé občerstvenie by som možno urobila ale klasický obed,nech sa páči smer reštika alebo nejaká vývarovňa.Hocičo

maranco
18. nov 2024

@liusa82 pekne sa staráš o rodinu ktorá ti príde zadarmo pomáhať, určite príde aj nabudúce

liusa82
18. nov 2024

@maranco rodina nie,pozor.Hovorím o cudzej partii chlapov.Trebárs firma.Tam nie som ochotná cudzím vyvárať

zuzu1304
18. nov 2024

Pečené jaternice a klobásky, k tomu chlebík a niečo kyslé

maciatkolulu
18. nov 2024

Nečítam radšej ďalej,základná otázka čo mám dať jesť a odpovede,nič. 🙃. Ja neviem,neviete poniektoré čítať? Pýta sa, či im ma dať niečo jesť?

elisebah91
18. nov 2024

Neviem.. najlepšie daka domáca alebo potom a vysokým obsahom mäsa...

raffaella
18. nov 2024

Ak je to rodina a známi, teda budú robiť zadarmo tak zabezpečiť im jedlo a pitie je samozrejme namieste.
Ja by som urobila niečo sýte a ak to má byť do ruky, tak ma napadli podplamenníky, prípadne pizza. A koláč - kľudne klasická bábovka, kysnutý koláč s mrveničkou, strúhaný tvarovo-kakaovy koláč.

autor
18. nov 2024

@maciatkolulu 🤣🤣🤣tak to je klasika

autor
18. nov 2024

Ďakujem za tipy, určite niečo z toho využijem a už pár veci aj mňa napadlo...

andreatytler
18. nov 2024

Ak je to spinava praca skor by som praveze nedala jedlo ktore sa chyti do ruky. Ak uz, tak take co je zabalene ako ta bageta, alebo hamburger. Chlebicky urcite nie.
Moja skusenost je taka ze oni si najdu miesto na sedenie, ci uz prevratene vedro, alebo schody. Takze by som sa neobmazdovala v tom ze to musi byt iba do ruky.
Ja davam darcekove karty do restauracii alebo kaviarni a nech si kupia co chcu.

mariasef71
18. nov 2024

Objednávam obedové menu.