Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Sýrové tyčinky /chedar sýr/
Suroviny :
150 gtvrdý sýr
225 ghladká mouka
80 gmáslo
4 lžíce mléka
citronová kůra
sůl
kmín
sezam (nemusí být)
Postup :
Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme na jemném struhadle nastrouhané máslo a citronovou kůru a promícháme. (můžeme přidat kmín, sezam nebo jiné semínka podle chuti) Osolíme, přidáme 4 lžíce mléka a hmotu znovu zpracujeme. Nakonec přidáváme prosátou mouku a vypracujeme hladké, měkké těsto, které rozválíme na tloušťky cca 0,5 cm. Těsto nakrájíme na nudličky. Tyčinky uložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
@mariankas
tento som robila odtiaľto http://poklicka.doma.nova.cz/clanek/recepty/kre...
ale chystám sa zajtra upiecť tento keďže ten upečený sa už minul 🙂 urobila som obmenu len v tom že miesto marhuľového džemu som dala mirabelkový, ktorý som chcela minúť z chladničky
http://zena.sme.sk/c/7983752/rychla-hruskova-to...
Karfiolova polievocka a bravcove na hrasku,uhorkovy salat
naša večera vianočka s maslom, marhuľovým džemom, kakao 🙂
Čaute , Ja som dnes varila kurací vývar so zeleninou a pečeňovými haluškami, druhé pečené nakladané rebierka - v páce bolo - mletý kmín , oliv. olej, cesnak , tymián, mletá paprika , korenie z tuniska , niečo ako kari, mleté čierne korenie , soľ, sezam,,, k tomu bol ľahký zemiakový letný šalát , len dusená cibuľka a najemno kyslá uhorka , teraz ešte idem urobiť jablkovú štrúdľu.......
dnes chalupárska hubová polievka, lečo z čerstvej zeleninky a pudingáč
Recept na kokosové Bounty rezy
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1112-rec...
Polievka kapustova na sladko. Palacinky s tvarohom.
Ahojte, prosím vás o radu... neviem, či som vo vhodnej téme, ale nenašla som inú ...
Dnes som piekla šišky - klasické smažené --- sú skvelé, no je ich veľmi veľa...
Myslíte, že je možné ich mraziť? 😕
my dnes vajíčková polievka, špenátové rizoto a losos a šišky z trúby... no a zajtra sa chystám klasiku - kurací vývar, pečené kuracie plus ostatok špenátovej ryže a plnka. mňam, už sa teším, len keby to za mňa niekto zajtra uvaril 😀
naše raňajky omeleta s hráškom 🙂
Sosovicova-zeleninova, segedin s domacou knedlou, ovocna torta na zelanie pre nasu 15tku 🙂
rýchle a naozaj dobre ,,,,,masove gule s omackou z paradajkovej polievky do salky🙂
Rýchle a naozaj výborné a hlavne zaujímavé
Mleté mäso, paradajková polievka do hrnčeka ,korenie mleté mäso ,paradajková polievka ,guličky mozzerella ,smotana na varenie alebo mlieko s hladkou mukou.olej
Mäso pomiešané korením mleté mäso ,urobíme guľky a poukladáme na olejom pokvapkanú zapekaciu misu. Vedľa mäsových guliek poukladáme guľky mozzarelly . Nakoniec podlejeme omáčkou, ktorú sme urobili zmiešaním smotany s pripravenou polievkou do šálky
. Zapekáme v rúre pri teplote 180°C asi 30- 40 minút.
Myslela som že to bude riedke ,le milo prekvapená ,omáčka bola výborná aj málo jej bolo ,guľky mozzrelly boli v tom výborné ,keď jedlo vychladlo bolo ešte lepšieemoticon
Prílohu sme mali zapekané zemiaky v rúre ale určite prílohu môžete obmieňať ,výborne sa hodia aj cestoviny .
Nepoužila som žiadne iné korenie ani soľ ,všetko sa postarala polievka emoticon čo by som pridala ,korenie na pizzu alebo na špagety a oregánoemoticon stačí naozaj málo
My dnes kalerábovú polievku a kačku, kapustu a knedlu.
Zeleninova polievka so slizmi (kuraci vyvar)...a hribove rizoto 😉
Pecena rybka na masle,zemiaková kaša a dusená zelenina. Polievka mrkvova s haluškami.
My dnes kuraci vyvar s rezancami, pecene kuriatko s ryzou a kysly paradjkovo-paprikovy salatik. Kolacik dnes bublanina z poslednych cernic zo zahradky 😉 Bru chut vsetkym
Slepaci vyvar s rezancami a zeleninou...
Zapekane kare so syrom... Vyyyyborne http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51403
Banany v cokolade so slahackou (uz sa chladia v chladnicke 😜)
Sosovicova polievka, zemiakove placky
my máme hov. vývar a kapusta knedla a kačička
slepacia polievka a kurca s ryzou
rajčinová polievka so syrom, pečená kačica, knedľa, kapusta, 🙂
my dnes kurací zo včera , druhé pečená krkovička a dusená červená kapusta s knedlou , varím kečup a muž zakladal uhorky na kvasenie a paradajky zelené na kvasenie a toršku malín sme rozmiešali s cukrom , ešte neviem čo to bude či šťava, alebo džemík
Neviete, či rastú huby????

vcera segedin s knedlou, mame aj na dnes