icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

eva7780
22. jan 2011

@nella11 nevadí,hlavne že má radosť 😵 😵 😵

nella11
22. jan 2011

@eva7780 🙂

happy8051
22. jan 2011

babule poradte mi nejaky chutny receptik na zajtra z morcacich prs...

happy8051
22. jan 2011

kocky, kde je ten recept na pudingos????? hladam to a neviem najst

traktor
22. jan 2011

ahojte, dnes buchty na pare, vajickova polievka +hriankany chlebik, kolacik 🙂 ...a dnes ste super varili, super fotky...radost pozerat..mali by smeknihu vydať 😀 😉 ..nech je to pokope..
@cervena_ciapocka ja gulky vzdy obalim v hladkej muke..a az tak davam do vody , neboj nerozpadnu sa..davas az ked voda vrie....a pouzivam len surovu ryzu..inak som ani neskusala..

azuz
22. jan 2011

o aka novinka, uz aj fotky pridavate, super, ze by som zacala aj ja kazdy den fotit nase menu 🙂 😉

benne
22. jan 2011

@azuz aká novinka, ved ja len na fotky sem chodím pozerať... a potom som hladná 😀 😀

azuz
22. jan 2011

@benne hehe, ty myslis ze mne sa slinky nezbiehaju 😀 😀 😀

benne
22. jan 2011

@azuz ...no veru, máš pravdu, určite sa všetkým.. ja obdivujem tuto mamy, že dennodenne, plný obed, polievka a druhé a k tomu jeden (dva, tri) múčniky... fúúú

azuz
22. jan 2011

@benne ja tiez nechapem ako stihaju este aj kolace, ked ja som rada ze navarim komplet obed, lebo u nas musi byt vzdy polievka aj druhe, ked nemam polievku, pre mna to neni obed a tak chcem naucit aj svoje deti 😉

benne
22. jan 2011

@azuz chápem, naši nechápu ako ja nemusím mať na obed polievku aj druhé... 🙂 🙂 tiež ma tak učili, a akosi sa im nepodarilo... ak máme, som rada, ak nie, tak nevadí... ja som v tehotenstve musela držať dia diétu a zmenšiť porcie, aj obed som musela jesť na 2x ak som chcela aj polievku aj druhé a to v rozmedzí 3 hodín a prišla som na to, že oboje nepotrebujem... no a deti, im je to jedno, syn zje aj 7-chodový obed a dcéra niekedy ani len ten jeden 😉

elina313
22. jan 2011

@morca3 ty máš taký skvelý nick pre túto tému, ja som dnes vyložila krídlo z morky, na zajtrajšiu polievku 🙂 tak sa tu usmievam, že ťa zajtra budem mať v hrnci 🙂
Kočky, ja zajtra mix vývar, to znamená ... morčacie krídlo 🙂, brav. kosť a kurací chrbát .... klasická nedeľná a k tomu strúhaničku a gulášik s domácou knedľou... 😉

morca3
23. jan 2011

@elina313 😀 😀 😀

elina313
23. jan 2011

ach...kočky čo som to za gazdinú, vybehla mi polievka ☹ ☹ ☹ ☹ ten šporák vyzerá príšerne 😢

imarikai
23. jan 2011

dnes varí manžel nemusím stále ja 😀

ilijanka
23. jan 2011

@happy8051 str.227

mmonika
23. jan 2011

Ahojky u nas dnes budu fasirky z brav.maska + zemiakova kasa ,a tento kolac http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3493 ,kedze fakt neviem co s figurkami 😉

titkovamiriam
23. jan 2011

ahojte !dnes oslavujeme tak svieckova polievka hovädzia,tortu som nerobila ale objednala.
a este k vareniu-ja neviem kazdy povie kolko zaberie casu -no ale polievky su raz dva,ked nepocitam trebars strukovinovu co sa varí dlhsie no ale zasa sa pri nej nestoji. a jedlo cez tyzden robim take raz dva -pecie a vari sa samo,samozrejme ze ked o 16-tej pridem z prace nerobím buchty,ale nieco na jeden hrniec alebo pekač.Aj trebars dnes polievka sa varí-priprava cca aj s kavou 10 min.svieckova tiež povedzme 20 min a dokoncenie 10 min-knedla trosku piplacka.cas varenia travim inak-PC 😀 😀 😀 😀 takze mne varenie neberie cas.

zuzka1.
23. jan 2011

my dnes, kuracie prsia s kari a anansom, ryza.

vcerajsie pyte je zjedene, chcem spravit klasicke buchty so slivkovym lekrvaorm.
nemate nejaky overeny recept???na tie tradicke??

titkovamiriam
23. jan 2011

zuzka pecene?

titkovamiriam
23. jan 2011

1 kocka čerstvého droždia, 0,25 l mlieka, 2 lyžice cukru
1 kg polohrubej múky, 0,5 l mlieka, 125 g masla alebo Hery, 1 vajce, 3 lyžice cukru, štipka soli
Plnka
marmeláda, tvaroh, mak
Plnka maková: Mak s práškovým cukrom v pomere 1:1 zalejeme horúcim mliekom , pridáme sparené hrozienka, trochu kyslejšieho lekváru alebo postrúhané jablko, vanilkový cukor a rozmiešame. Plnka nemá byť tvrdá a suchá.
Tvarohová plnka: Mäkký tvaroh rozmiešame s celými vajciami (na 250 g tvarohu 1 vajce) a s práškovým cukrom (podľa chuti), postrúhame kôru z umytého citróna a pridáme sparené hrozienka. Plnka je vláčna. Ak je tvaroh tvrdý, prilejeme trocha mlieka.
Keď máme všetky buchty na plechu, dáme ich na približne 30 minút piecť do trúby na 175 stC. Po upečení buchty ešte horúce potrieme mliekom, v ktorom sme rozpustili kryštálový cukor.

zuzka1.
23. jan 2011

@titkovamiriam dakujem hej tieto klasicke pecene, este som ich nerobila, to je robota prababiciek a babiciek, ale skusim ......dakujem velmi pekne

titkovamiriam
23. jan 2011

🙂 musí ti to pekne nakysnut a cesto dobre vypracuj aby si s nim mohla robiť 🙂

lunana
23. jan 2011

@titkovamiriam dala by si mi prosím recept na tú syrovú polievku?

happy8051
23. jan 2011

@ilijanka dakujeem 🙂 idem kuk ten zazrak, ked to stale spominate 🙂

baambulka
23. jan 2011

u nas dnes na obed kuracia polievka a zapeceny pangasius,opekane zemiaky.
vcera som robila jablkovu strudlu

martinex
23. jan 2011

ja uz mam navarene 😀 kelova polievka, kari rizoto a pudingos,kedze ste mi tu nan cely tyzden robili chute 😎 a to mam v ladnicke este tortu,ale nevadi u nas sa sladke rychlo zje 😅

happy8051
23. jan 2011

u nas dnes kuraci vyvar s rezancami, morcacie stehno so sampinonovou omackou, tarhona a mrezovnik so slivkovym lekvarom

dadenka1
23. jan 2011

my sme mali včera na dome "strechárov" a ja som totálne zlyhala ☹ Robila som vyprážané plnené kuracie prsia (syr, šunka) so zemiakmi... mäso bolo suché a zemiaky akési sladké... Piekla som jabĺčkovú štrúdľu s orechami a oni že nemajú radi ovocné koláče ale plnkové... ☹ Na večeru som robila kapustnicu (s údeným mäskom, bravčovými kosťami a klobáskou). Kapusta bola z tesca a strašne smrdela za rybami (nechápem, to sa mi ešte nikdy nestalo), tak som sa snažila preraziť tú rybinu cesnakom, cibuľou... nič nezaberalo... no hrôza... tak som zavolala pizzeriu, nech ma zachránia...A keď bola pizza na stoe, tak oni, že kde sú hríbiky - neobjedala som s hríbami... no na porazenie...Keby to bola firma, je mi to jedno, ale boli to mužovi kamaráti, tak som sa snažila a prt z toho... 😠

titkovamiriam
23. jan 2011

POTREBNÉ PRÍSADY

2 bambina,maslo,1l vývaru-ja používam domáci kto chce môže bujónový,hladká múka,tvrdý syr na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Do rozpusteného masla si vytlačíme syr a miešame pri miernej teplote dovtedy, pokým sa syr nerozpustí.
Počas miešania sypeme múku. Ak je hmota spojená, pomaly prilievame vývar.
Zmes neustále miešame, pokým nám nevznikne krémová polievka.Na tanieri posypeme syrom.

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36540