icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

womenne
24. jan 2011

@inffinity vieš koľko mne trvalo kym mi zaplo že ju proste v čr nezoženiem? 😀 V každom obchode som sa pýtala a nikde nič, všade sa na mna pozerali že čo vlastne chcem 😝

My dnes len cestoviny so syrom a šunkou.A zajtra absolutne netušííím 😖

titkovamiriam
24. jan 2011

benne 😀 super fotečky 🙂 ja dnes nákyp zo všetkého možneho,polievka bola zo včera a poobede huspeninka

inffinity
24. jan 2011

@womenne ale je to zvláštní, protože třeba taťka má doma velkou encyklopedii jídla a tam je sekce o těstovinách a druhůůůůůů miliony a takové radiatory (vážně vypadají jako topení) ty už jsem v obchodě viděla.. 😀 😀 ale o tarhoni slyším až tu v SR 😉

titkovamiriam
24. jan 2011

ja že o čom sa bavite a to o tarhoni hmm asi v čechách sa inak povie alebo ju možno nepoužívajú 😀 ja ju mam rada aj s ňou rada varím

titkovamiriam
24. jan 2011

inak asi sa vola cestovinová ryža 🙂

womenne
24. jan 2011

@titkovamiriam tu sa nepouživa vobec, naozaj som prešla všetke obchody a dokonca ani česka jednota ju nema.
@inffinity až teraz pozeram že bývaš v SR 🙂 skus, ja som sa toho bála, ale už pohodička 😉

vinka
24. jan 2011

@titkovamiriam ja to poznám pod slovenská ryža.A milujem ju.Fajné je aj rizoto z nej 😉

vinka
24. jan 2011

a v školách sa dosť často varila.Joj mala som ju fest rada.A už viem čo na další obed tarhona bude a mäso na hubách mnááááááááááááám

inffinity
24. jan 2011

@womenne a já až ted že ty v ČR 😀 střídačka 😎 jsme to tu roztarhoňovali 😀 jej @titkovamiriam ale cestovinová ryža to jsem slyšela vícekrát než tarhoňu, to je to stejné jo? No super a pak z toho člověk nemá být blbý 😉

mukky
24. jan 2011

ja dnes len torteliny plnené masom,na to maslo,nastruhaný syr a k tomu paradajkový pretlak,domáci chlieb...

happy8051
24. jan 2011

prave som dokoncila 100 kusov bananikov v cokoladovej piskote pre deticky do skolky, zajtra maju nejaku akciu 🙂))

inffinity
24. jan 2011

milé spolupisatelky a spolubojovnice v kuchyni mám prosbu. přítel má v pátek narozeninu a chtěla bych ho překvapit a upéct mu dort. Jelikož jsem dort nikdy nepekla, netuším jaký podle receptu vybrat, proto se obracím na vás.. prosím o nějaký recept odzkoušený a taky takový který se nedá pokazit 😎 díky za pomoc..

firstbaby
25. jan 2011

tak u nas dnes paradajkova polievka s krupicovymi haluskami a restovana hovadzia pecienka s ryzou a kyslou uhorkou... 😝

zuzka1.
25. jan 2011

u nas dnes zapekane plnene sampinony, plnene nivou, obalene slaninkou, zaliate smotanou, k tomu zemiaky este enviem ci varene alebo opekane, salat

maculik
25. jan 2011

@zuzka1. mnam, to vyzera veeelmi chutne 😵

kocky, mozno trochu od veci, neviete nejaku jednoduchu rajcinovu polievku, ktoru mozem uz dat aj malemu? O tyzden ma rok, tak som myslela, ze by som mohla skusit. On velmi malo papa, tak sa snazim skusat, co by mu zachutilo. Aj ked teraz zacal odmietat uz aj to stare, co mu chutilo :(

dakujem 🙂

zuzka1.
25. jan 2011

@maculik aj to je vyborne, robievam este plnene tak, ze slaninka, cibula a hlubiky so sampinonom, nakrajane, orestovane, naplnim hlavicky, posypem nastuhanym syrom. a zapekam.

cervena_ciapocka
25. jan 2011

@maculik neviem síce čo všetko deti môžu alebo nie, ale ja robím paradajkovú polievku tak, že na troške oleja opražím trošku cibuľky (nemám rada mastné polievky), k tomu lyžicu hladkej múky na zápražku a zalejem trochou vody. Do toho paradajkový pretlak (ja dávam taký v krabičke) a dolejem vodou, podľa toho koľko chcem polievky. K tomu bobkový list, klinček, nové korenie, za "hrsť" (takú detskú 😀 ) cukru, soľ. A nechám variť. Pridám tam ešte tie guličkové cestoviny (tarhoňa či ako sa volá) a keď sa uvaria aj polievka je hotová 🙂 Ak mi na vrch vypláva nejaké to mastné očko tak to pozbieram a dám preč. A na tanieri ešte posypať syrom.

mukky
25. jan 2011

@bianka234 ahoj,

ďakujem za recept,rozmýslam ci ten koláčik dnes nespravím,budeme mať návštevu len musím este zbehnut s malým kupiť tvaroh,vsetko ostatné mám....je tam nutný však?

cervena_ciapocka
25. jan 2011

U nás dnes zemiaková kaša, paradajková omáčka a varené bravčové mäsko.

happy8051
25. jan 2011

u nas dnes zemiaky zapekane so sunkou a polievka z nedele vyvar

maculik
25. jan 2011

@zuzka1.
@cervena_ciapocka
dakujem 🙂 Vyskusam. Ja rajcinovu velmi nerobievam, ja ju az tak nemusim, lebo ju velmi neviem dochutit. Papam ju len ked prideme k nasim. Ale mm aj Adel to maju radi, tak mala by som skusit. Petikovi odoberiem a ochutim menej vyrazne a nam viac. Ta tarhona je dobry napad, ja to s ryzou nemam rada a ani len take ciste.

my dnes mame zelen.polievku a bravcove maso, este neviem ako, ale asi len naklepem, okorenim a vyprazim ako minutky.

lea132
25. jan 2011

My dnes hermelin v list.ceste,hranolky,kapustovy salat

bianka234
25. jan 2011

@mukky ahoj, no je to tam osviežujúce, kedysi som ho robila bez neho a odkedy som ho tam začala dávať, tak je o 200% lepší, oplatí sa to uvidíš 😉

ja som tiež robila dnes rajčinovú polievku, robím len cukor sol a ryža,a nakrájaný syr, mnam a ešte som jedla aj nakrájané palacinky slané do toho, bolo tu super, raz nám robila moja sestra že to ste ešte nejedli a veru sme ani nejedli, dala tam škoricu, klinček a ešte aj cibulu, to bola šialená chuť, fuuuuuj

bianka234
25. jan 2011

baby tarhoňa nie je slovenská ryža, tá vyzerá ako ryža, tarhoňa sú guličky asi 3mm, dostať v jednote

mukky
25. jan 2011

@bianka234 ahoj,kolácik sa už pečie 😉 ,ja robievam vlastne niečo podobné len dnu dávam aj nastruhané jablká a bez tvarohu,navrch lekvar....

sme vymrzli najprv von s malým a potom ja este na balkone 😀 ,som mala lieskovce a mandle celé tak som ich musela potlcť....no a myslela som ze mam doma sodu bikarbonu a nenasla som ju a nekupila som 😝 ,tak je bez,ale tvaroh mám a dala som ho dnu...

mukky
25. jan 2011

idem sa ja naranajkovať 🤐 ,potom dám vedieť ako dopadol koláčik...
@bianka234 kedze budeme mat navstevu tak kolacik sa rychlo zje a nestihne ani stvrdnut,tak som si to s tým tvarohom dnu ulahcila 😎

bianka234
25. jan 2011

@mukky no to je zlá kombinácia, bez sody bude taký zadusený a s tým tvarohom vnútri duplom, škoda, aspon ho potri tým lekvárom a čoko ak máš a kokos

mia258
25. jan 2011

Ja mám ešte rezance zo včera a priteľovi robím na večeru pečené kuracie krídla, zemiaky, ryžu a šalát.
A akurát mi tuhne v chladničke tiramisu 😵

Niektorá ste tu tuším dávali recpet na syrovú polievku? Neviete na ktorej strane je? Neviem ju nájsť 😒

bianka234
25. jan 2011

@mukky tak ako?

bianka234
25. jan 2011

@mia258 aké tiramisu, z nátierkového masla?