Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Neviete mi prosím povedať koľko stojí Špecle haluškár od Tupperware? Myslím normálna cena v ich katalógu bez zliav.
@elina313 vyskusaj moj recept na palacinky
200g hladkej muky (ja davam spaldu)
40 g praskoveho cukru ( moze byt aj krystalovy, robila som aj z hnedeho nerafinovaneho a teraz davam javorovy sirup do cesta namiesta cukru)
2 vajcia
250ml mlieka
250ml mineralky bublinkovej
stipku soli a troska sody bicarbony...
daj potom vediet ake su ked vyskusas...
😉
no tak nakoniec som spravila granadír predsa, ale aký dobrý 🙂 a večer skúsim tie placky z chleba, lebo polovica ostala a ešte spravím kyslú fazuľu, ešte sa močí aby neboli večer delobuchy 😀 😀 😀
no a keď vidím koľko si naložila toho granadíru moja dcéra, tak zapínam plyn a idem spraviť ešte raz
my dnes pizzu, na zajtra neviem 😅 😅 😅
my dnes pangasius a varene zemiaky.
zajtra buchty lekvarove.. a mozno cesnakovu polievku. a na veceru pecene zemiaky v rure. mnam mnam.
dnes len vajickovu omacku .. . 😉 no na zajtra vobec netusim 😒
Jablká plnené pšeničnými plátkami (ako náhrada mäsa) so šalátom, paradajkami a uhorkami 🙂
Som sama s malou, tak si varím zdravšie 😀
@lussy666 to je klasika u nas jed neviem co varit ..
das si do hrnca 2-3 zemiaky (zalezi ake su velke ) , zalejes trochou vody ,osolis ,das vegetu a varis pokym nemas zemiaky na 3/4 hotove ... potom pridas smotanu ,zahustis a dovaris .. a na koniec ked je to uz hotove pridas do omacky na tvrdo uvarne pokrajane vajicka .. ja davam tak 2-3 vajicka (bo ich deti hned z polievky vyjedia ) 😀 .. omacku mas hotovu tak cca za 30 minut..
@bianka234 to sú také zelené listy ako špenát, ale chutí to úplne inak, je to také kyslé, tie listy sa dajú normálne zjesť aj za surova, sú výborné. Ak sa z toho varí, pomelie sa na mlynčeku, robíš podobne ako špenát len bez cesanku a so sladkou smotanou, alebo smotanou na varenie.
@kibuk ,moj osvedceny recept na cesto.Asi 4 velke pizze vyjdu.7poharov poloh.muka,1drozdie,3pohare voda(z toho moze byt jeden pohar 100%jablkoveho dzusu,a dva vody)3pol.lyz.cukor,6pol.lyz.olej.1kav.lyz.sol.Zamiesis cesto,nechas vykysnut a robis,nic sa nestane ked neurobis hned,ja uz som cesto co mi zostalo mala aj do druheho dna v chladnicke 🙂
@mmonika a podava sa to s octom - kysla zemiakova polievka s vajcom 😎 mnam, to lubim. a vari sa to aj z bobkovym listom.
a ked sa mi nechce varit vajcia zvlast, buchnem to do tej polievky a uvaria sa v nej. tak mi to pride este lepsie. no neviem ci nespravim zajtra, namiesto cesnakovej polievky. k buchtam to bude idealne.
špenátová polievka a filé na koprovej omáčke 🙂
sosovicovu polievku s kyslou kapustou... a co bude druhe este neviem 😒 musim si pomoct vasimi napadmi 🙂
dnes brokolicova kremova a pirohy(nutelove,tvarohove a lekvarove)
bude kuracie rizoto

@bianka234 😀 si zlatá aj my sme žraví 🙂 či skôr pažraví?? hehe 😀 ďakujeem za recept 😉