icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lucikatn
14. máj 2012

dusené kuracie štvrte (z odrezanej kože som urobila polievku so zeleninou) s rajčinovým pretlakom kukuricou a hráškom a poobede urobím vajíčkovú nátierku

danielaj
14. máj 2012

včerajšie marhuľové rezy s kokosovou penou a dnešné pizza tyčinky - výborné 😉

1977
14. máj 2012

danielaj Tie pizza tycinky vyskusam dufam ze sa podaria poslite recept na marhulove rezy.Dakujem.

angelika_2
14. máj 2012

@danielaj
pošleš mi recept na tie tyčinky? 🙂 díik

lululka555
14. máj 2012

@danielaj mnam, ja si prosim recept na ten kolacik 😉 dakujem

danielaj
14. máj 2012

@angelika_2 na predošlej strane je link, dávala som ho dnes ráno 😉
@1977 úplne super sa robilo s tým cesto, nebolo lepivé a tyčinky super, už sa teším, ke´d príde manžel z práce a staršia dcéra zo školy a ochutnajú 😉 marhuľové rezy napíšem 😉

danielaj
14. máj 2012

@lululka555 som rada, že ďalšej zachutili pizza rezne, ktoré som tu nedávno dávala, my sme ich už takisto robili veľakrát, staršej dcére veľmi chutia 😉

danielaj
14. máj 2012

@veronika1417 aj tie vyzerajú super 😉 tieto moje boli extra rýchle, pretože cesto nemusí kysnúť a perfektne sa s ním pracovalo a tá náplň tiež rýchla, len rozmixovať a natrieť 😵

rastulka
14. máj 2012

@danielaj Robila som včera tvoju tresku,no mnaaaaam 😀 urobila som len polovičnu davku 😠 je perfektna,už nikdy kupovanu 😉 😉

slamienka
14. máj 2012

Ahojte, babenky, mate nejaky dobry receptik na skvelu babovku? Dnes sa ju chystam piect 1x, tak nech je fajnucka 🙂

rastulka
14. máj 2012

My dnes zeleninkova polievka s krup.haluškami a k tomu ešte zo včera kur.prsia v cestičku s ryžou 🙂

nanulik
14. máj 2012

fazulová na sladko a cestovinový šalát

danielaj
14. máj 2012

@lululka555
@1977

Marhuľové rezy s kokosovou penou

Cesto: 400 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 125 g masla alebo Hery, 4 žĺtky, 250 ml mlieka, 1 prášok do pečiva

Kokosová pena: 4 bileky, 150 g práškového cukru, 100 g kokosu

Maslo, cukry, žĺtky vyšľaháme, pridáme múku s práškom do pečiva a mlieko, vymiešame cesto. Dáme na vymastený a vysypaný plech, naukladáme nań odkvapkané kompótované marhule, reznou stranou hore, vyšľaháme si bielky so štipkou soli a 1 PL studenej vody, pridáme práškový cukor a zľahka vmiešame kokos, natrieme na cesto s marhuľami a pečieme na 190st. 25 minút.

Koláčik je výborný, šťavnatý, recept mám už veĺmi dlho, odpísala som si ho z nejakého českého časopisu a robila som ho veľakrát, len sa po ňom zaprášilo 😉

danielaj
14. máj 2012

@slamienka ahoj skús moju bábovku, recept mám ešte po mojej babičke, robila som už toľko báboviek, ale táto je naj 😉 taká vláčna, šťavnatá, určite sa ti podarí 😉

Bábovka

250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 źltka, 1 dl oleja, 1 dl vody, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, sneh z bielkov, kakao, hrozienka, sekané orechy, prípadne ovocieň

Cukre vymiešame so žĺtkami, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov, Rozdelíme na 2 časti, do jednej dáme kakao podľa chuti. Pridáme hrozienka, sekané orechy alebo ovocie a mramorovito lejeme do bábovkovej formy. Pečieme na 200st. 😉

danielaj
14. máj 2012

@rastulka vážne? ti chutila tak ako nám? super, som rada, že si vyskúšala 😉 presne to som aj ja povedala, nikdy už tresku nekupujem 😵

lululka555
14. máj 2012

@danielaj
@slamienka ano ,tato je naj,aj ja mam presne tento recept ako piskotovu babovku a peciem casto 😉

1977
14. máj 2012

@danielaj Dakujem za recept.

lululka555
14. máj 2012

@danielaj dakujem,vyskusam,vazeraju dobre a jednoduchy receptik 😉

veve39
14. máj 2012

@danielaj ako dlho prosim pecies tu babovku ? tvoj recept sa mi paci, uz dlho sa chystam nejaku upiect, tak vyskusam 🙂

erni
14. máj 2012

@danielaj dik za recept, inak ten kolacik spravim hned dnes taku chut si mi narobila,a to co ste sa bavili o treske ja tusim uz tiez nebudem kupovat,lebo z tej minulej som sa akurat dobre pos@rala 😅
na ktorej strane su tie tvoje pizza rezne a treska?dnes nevarim, mame od vcera hrbate maso s ryzou 😉

karinkaeich
14. máj 2012

dnes mame gulky v paradajkovej omacke + knedla alebo zemiaky. mnam 🙂

titkovamiriam
14. máj 2012

moja naj babovka:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34092

@slamienka a nedam dopustit na silikonove formy či uz na babovky,mufinky ci pizzu

slamienka
14. máj 2012

@titkovamiriam prosim ta a tu silikonovu formu uz netreba vymastit a posypat mukou?

katushka16
14. máj 2012

my dnes cesnačku zo včera a bryndzové halušky🙂

katushka16
14. máj 2012

@nikita308 klasicky cesnačku a navrch si dáme po lyžici kyslej smotany

lululka555
14. máj 2012

moje dnesne lievanceky / poliate s coky a s jahodami/

danielaj
14. máj 2012

@veve39 joj, zle som napísala v recepte ☹ , pečieme na 170 st. asi 45 minút 😉
@erni http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42772 treska
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38941 pizza rezne

mňam a ty si mi zase narobila chúťky na hrbaté mäso, už som ho dlho nerobila 😉 a nechcem si ani predstaviť, čo do tej kupovanej tresky všetko dávajú 😖 , nečudo, že si sa z toho po..... 😅

veve39
14. máj 2012

@danielaj dakujem 🙂 , ked sa zadari v blizkej buducnosti dam vediet 🙂
pernik uz peciem len ten od teba 🙂

sjusiquatro
14. máj 2012

Segedísky ... 🙂)

anavila
14. máj 2012

my dnes zo včera bravčový vývar s haluškami, a zemiakovy šalát k rezňom (kilečká idú zas hore 😨 )