icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

rastulka
29. máj 2012

Dobra ranko 🙂 My dnes kelova polievka a pudingova žemlovka 🙂

cora30
29. máj 2012

dnes to bude polievočka ,,oranžová,, tak ju mi voláme. Je zo zimnej tekvice. 2 bude pečené kura s duseným paštrnákom a ja si pridám uhorkový šalát.

cora30
29. máj 2012

@katkas1 óóóhhh, mňamky, že buchty na pare. Skvelý nápad. Spravím na večeru pre synátora.

nanulik
29. máj 2012

my asi granadir, a polievka neviem...

bodka13
29. máj 2012

...dojedáme sviečkovú s knedľou a urobím "rožkové" šúľance so strúhankou

bodka13
29. máj 2012

@ibajeho ja zahusťujem mliečne omáčky,jedlá a polievky maizénou http://ke.potraviny.eu/img/produkt/2484/ ...je to vlastne ako Zlatý klas -je to kukuričný škrob

potom je ešte http://static.zlacnene.sk/foto/vyrobky/291750/2... -zemiakový škrob

vivusika
29. máj 2012

dojedáme plnenú papriku s paradajkovou omáčkou a knedlou 😉 deťom spravím na večeru rezance s makom 🙂

maba
29. máj 2012

@nanulik ja chcem tiež dnes urobiť "niečo zamiakové" 😉 .Granadír-to miluje dcérka a manžel 😀 ,ale syn -nee .Ťažko variť,keď každý má iné chute 😠 Keď niečo uvarím,tak jedno dieťa povie mňam a druhé blé -úplne sú rozdielný...(a pritom obaja apríloví🙂 )

bodka13
29. máj 2012

@maba ...som rada 😉 ,že to nemám len ja také ťažké 😒 ...jeden má rád to a druhý to nezje 😠 😒

mamkabeika
29. máj 2012

My dnes ideme do reštiky, môj mm má koncert 😎

irriss
29. máj 2012

@maba
Ahoj! Koukam, ze uz mas "velke" deti, tak poradim toto:
udelej si kynute testo..

vyvalej kolo jako na pizzu a na pulku toho kola naskladej na jemno nakrajene "na kolecka" (nebo nastrouhane bramboory) a pridej : sul, pepr, petrzelku a porek(cibulku) a cesnek, malinko polij olivovym olejem....vse najemno a zavri druhou pulkou tohoto testa..
Davej pozor na okraje, nech si tak 2 cm na uzvreni..jakmile prelozis pulku prazdneho testa na naplnenou pulku, stlac vidlickou k sobe okraje a prsty jakoby zaplet....propichej vidlickou vrsek, dej pect a pak uvidis, ze jsi uspokojila chute vsech!!

kala
29. máj 2012

@rebecca2006 ako robíš koložvársku kapustu?

maba
29. máj 2012

@bodka13 ale problém s tým mám len ja,lebo,aj keď som si povedala(aj moja mamka mi stále prizvukuje,že som ich "rozmaznala" 😅 ),že budem variť LEN jedno jedlo a nebudem si lámať hlavu nad tým,či to zjedia "všetci" ,aj tak to stále poruším 😀 .(Keď ich tak lúbim 😀 😎 )

irriss
29. máj 2012

@maba
ne nadarmo se rika, ze Laska prochazi zaludkem 😀 😀

bodka13
29. máj 2012

@maba no ale však budeš sa pozerať ako traja jete a štvrtému robíš maslový chlieb v nedeľu na obed 😕 😀 ...to aj ja stále počúvam,že sú rozmaznaní -hlavne chalani

maba
29. máj 2012

@irriss môže to byť dobré-nepoznám to 😅 .Zemiačky-predpokladám,asi surové ,potieraš aj vajíčkom ? 😝

maba
29. máj 2012

@bodka13 ...aj mňa niekedy ide poraziť(a vtedy ani mne nechutí jesť),keď moja babuľka papá "čistý" čerstvý chlieb-len tak bez všetkého-hlavne "konček"(ako Čenkové deti) a pritom je plná chladnička 😠 😒 .

irriss
29. máj 2012

@maba

To je opet jeden z mych "valecno-povalecnych" receptu me Sicilske tchyne 😀

Motto je: lacine a rychle a vyyyborne 🙂

Nepotiram vajickem, obcas potru olivovym olejem (ale neni nutne). Do kynuteho davam trosku vice soli, preci jen brambory sul absorbuji hodne..osol dostatecne!...(podloz papirem na peceni..muzes i kapnout oliv. olej
Zemiacky su surove 😉, ale bud pouzij struhadlo, kde se tvori kolecka a nebo nozikem STEJNE kolecka..aby se Ti nestalo, ze jedno je uvarene a druhe se nemelo cas uvarit😉

sloto
29. máj 2012

tak my dnes budeme mať na obed segedínsky guláš, čo nám doniesla svokra a ešte budempiecť bravčový bôčik, aby sme si mohli dať potom na večeru na studeno s uhorkou,chrenom a chlebíkom 🙂

maba
29. máj 2012

@irriss ďakujem za zaujímavý receptík - ešte by som chcela násť ten "správny" recept na pizzu 😅 .Robila som už rôzne pizze,ale ani jeden -nebol ten "pravý-"orechový" " 🙄 ....lebo u nás pizzu (aspoň jedno jedlo) môžu VŠETCI 😎 😀 😝 a chcem urobiť aj tú "spojenú"-neviem,ako správne volá 🙂)

irriss
29. máj 2012

@maba
ale ja zadny "zazracny" recept na pizzu nemam..

mouka, sul, drozdi a oliv. olej..mleko a voda ☹ ☹ ☹ ☹

ale mam zazracne dobre naplne na pizzy 😀 😉

nanulik
29. máj 2012

@maba u nás sa robí granadír často, hlavne pred výplatou 😀 lebo si robím domáce fliačky

maba
29. máj 2012

@irriss tak sem s nimi,ak máš čas 🙂 😝 😀 😎 😵

crysmile
29. máj 2012

@maba ja robim taketo cesto na pizzu: 120ml vlažnej vody, 1PL cukru, 1ČL soli, 50g masla, 1PL oliv. oleja, 250g hl. múky, 1/4 droždia a dam do pekarnicky na program cesto, potom pripravit pizzu a nechat 20min. podkysnut, piect na spodku rury na 250 stupnov..

irriss
29. máj 2012

@crysmile

to maslo mne prekvapilo 😉

titkovamiriam
29. máj 2012

http://www.recepty.cz/recept/calzone-plnena-piz... plnena a iné pizze/super postup/

maba
29. máj 2012

@crysmile ďakujem 😉

crysmile
29. máj 2012

@irriss ale cesto je super 😉

maba
29. máj 2012

@titkovamiriam vďaka to musí byť mňam 😝

irriss
29. máj 2012

@crysmile
o tom nemam pochyb 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Jen jsi navazala na mou diskusi s kamaradkou, ktera probehla temer souvisle s Tvym receptem, proto jsem zareagovala..
Maslo totiz italove nepouzivaji 😉 temer v nicem...jen hodne na severu, kde je zima, v horach..proto mne zarazil tento recept..ale vuuuuuuuuubec nepochybuju, ze nebude super..
Ja sama ho vyzkousim..uz tak mam jasno, dneska bude pizza.. 😀 😀 😀 diky @maba