Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
u mn cinska restauracia to dnes zabila, dali mi taku porciu, ze mam aj na zajtra 😀
ja som dnes varila segedínsky guláš a pre detičky cestoviny 🙂
dnes som robila rizoto,tak bude aj na zajtra 😉
@kala nemám presný recept, hlavne množstná dávam od oka. Ale väčšinou robím z 500g mletého bravčového pliecka- dávam si namlieť, nech vidím, čo dávam do jedla, nemám rada hotové mleté zmesi, k tomu 500g kyslej kapusty a ryža od oka- tak 2 šálky- ak mi zvýši, použijem ako prílohum alebo malému do polievky.
Najprv si urobím mäso- na oleji opražím cibuľu, prihopdí osolené a opeprené mäso, pridám1-2 strúčiky cesnaku- pretlačím cez lis, trošku mletej papriky, majpránky, tršičku podlejem vodou a podusím, kým nie je hotové- cca 20 min. Uvarím ryžu- tak do polomäkka. Vymastím misu- používam y jenského skla, ale dá sa hoijaká na zapekanie, potom vrstím- najpr kapustu/ surovú, odkvapkanú/, potom vrstvu mletého mäsa, vrstu ryže- dá sa pridať aj vrstva klobásky- to ak robím koložvárku aj pre MM. Končím kapustou. Zaleje sladkou smotanou, respektíve zmesou dsla.dkej a kyslej smotany s trochou paradajkového pretlaku, osolené, opeprené. zapeká, aspoň hpdinu na 200, na vrch niekedy šupnem aj slaninku. Hlavne je dôležité odhadnúť pomery surovín, nech nie je moc suchá.
@rebecca2006 prosim ta kde v SC nkupujes maso a melu ti ho ? a receptik si beriem 🙂
@alure u Belzára. aj u Volnárovej namelú- ale tam kupujem menej rada. 🙂
@rebecca2006 Belzar je na tej ulici co je pri MsU ? moc este vsetko tu nepoznam 😖
Dnes ryzovy nakyp
• 200 g ryže, smotana na šlahanie, kompótové ovocie (broskyne), 2 hrušky, 1 vanilkový cukr, práškový cukr (5 lyžíc, nie moc preplnených), 100 g masla, 3 vajíčka
Pracovní postup
Ryžu uvaríme a zalijeme vroucí smetanou. Zamícháme, přiklopíme a necháme 10 minut dojít.
V troške vody uvaríme do mäkka 2 očistené hrušky. Hrušky roztlačíme a vodu si necháme na polievanie nákypu na tanieri.
Rozklepneme 3 vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a máslem. Můžeme přidat citronovou kúru. Směs vmícháme do rýže se smetanou. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do rýže. Je důležité sníh do rýže vmíchat až nakonec.
Do vymazané skleněné misky (nevysypáváme) nalijeme 2/3 směsi a poklademe roztlačenými hruškami. Nakonec ovoce přikryjeme zbylou rýžovou směsí.
Pečeme v elektrické troubě na 200 °C cca 30 minut.
Na tanieri polejeme šťavou z hrušiek a pridáme na tanier aj ovocie z kompótu.
A k tomu jednoduchu zeleninovu polievku pre maleho z mrkvy, zemiakov, cibule a pismenkovych cestovin
@rebecca2006 v piatok skusim urobiť mňam 😎
@adelaida33 ahoj, napises mi recept na toho lososa s omackou a zemiakmi? uz sa neviem dockat. a syr najlepsie aj znacku a kde to mam kupit 🙂
zajtra premiéra : pórová polievka a lasagne
😉
dnes rýchla krupicovo-vajíčková polievka, domáca pizza 1. šunka, syr, šampióny, kukurička , 2. tuniak, olivy, cesnak, syr a poobede jahôdková a čerešňová bublanina 😉
dnes spenatova a granatír
Dnes to bude bravčový guláš, synátorovi ostali parené buchty ,ktoré mal na večeru. Malý dostane kuracinku, karfiol, mrkvu a zemiaky. A ja sa pôjdem ,,popásť,, do záhrady na jahody a čerešne.
dobré ránko,dnes kapustová polievka s rajčin.pretlakom,lievance podla Nigely,ešte som ich nerobila,tak vyskúšame 😀
@alure áno presne tam. Ja tam veľmi rada nakupujem. Nemajú veľmi "akciové" ceny, ale majú vždy čerstvý tovar, nikdy tam nepáchne, milý personál. Majú pekné mäso, tak raz do mesiaca aj teľacie, pravidelne bravčovú panenku, sviečkovicu, proste tak kvalitnejšie.... Mávajú aj mrazených zajacov. Jediné, čo nemávajú, je čestvá hydina- na tú naopak chodím k Volnárovej- to je na N8m. 1. mája hneĎ vedľa malej Jednoty / mva chladené prsia, stehná, štrvte/, a nevidela som tam ani divinu. Mäso naporciujú ako si praješ- ja napríklad v tom nie som zdatná, tak keď upujem karé tak rovno poprosím vykostiť a nasekať na rezne, a pod. A namelú. Super rodinný obchod, keby majú FB stránku, som fanúšik 😀
@rebecca2006 tak to vyzera super,budem musiet navstivit...mne mm vacsinou nakupuje v Sali,ak ma cestu tiez tam je uzasne msiarstvo ale tu som zatial nevedela o takomto 🙂 dakujem z skvely tip na pohodlne nakupovanie 😉 krasny dnik prajem
@alure len nechoĎ prvý taz v sobotu dopoludnia, to je ta masaker ľudí 🙂
my dnes drkovu polievku robenu doma pre mm.peceny bocik so zemiakmy.a detom spagety 🙂

@lenuss84 no veď to si robila krémeš z Bebe keksov 😉
@rastulka na tých jablkových lasagnách nemôže byť nič zlé, ja tak podobne robím zapekané jablkové rezance 😉