icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mysiatkoo
31. máj 2012

bravcove so stavou s hraskom a kukuricou, ryza...a hodne, tazke zajtra nevariiiim :D

vi3ka
31. máj 2012

@lizatko1009 nie sviečkovú, to je taká falošná divina. sviečkovú si nechávam na víkend. muža nemám doma, tak načo robiť takú mňamku-sviečkovú cez týždeň. 🙂

nailinka1
31. máj 2012

ahojte 🙂 ja som dnes nevarila, ale piekla takéto cesnačky...len sa po nich zaprášilo, už robím druhú dávku 😀

zuul
31. máj 2012

@danielaj dakujem. hrnce ficia, cukinka nastruhana 🙂

mima1311
31. máj 2012

@nailinka1 a kde je recept ? 😀

zuul
31. máj 2012

@nailinka1 mnam uzasne ako by som si dala. ked je nemozem papat veci z drozdia. bolo to kysnute cesto vsak?

titkovamiriam
31. máj 2012

@katusska1 ved francuzke,pizza alebo vsetko zrolovat do listkoveho cesta 😀 😀 su naj jedla 😀 ,,co ostalo v chladnicke,,

drobik1
31. máj 2012

my dnes dojedame zo vcera a asi bude aj na zajtrajsi obed a poobede ideme na marlenku a palacinky.s detmi kedze je MDD.. 😀

blanocka
31. máj 2012

dnes dojedame cukinovy privarok a na zajtra som mala v plane dukatove buchticky, len to maju aj v skolke, tak urobim asi cinu...

gucz
31. máj 2012

my dnes dojedáme šošovičný prívarok zo včera, MM tam má ešte segedín.

lencyca
31. máj 2012

@danielaj Dani,mnam,mnam 😀

lencyca
31. máj 2012

dnes zemiakova polievka na kyslo,cestoviny s mletym maskom,bude aj na zajtra 😉

vivusika
31. máj 2012

dojedli sme granadír od včera 🙂 myslela som, že spravím na večeru parené buchty, len Tamča je chorá, nemá chuť, tak inokedy a na dnešnú večeru asi zemiakové placky s čajom 😉

vivusika
31. máj 2012

@nailinka1 supeeer 🙂 receptík nedáš? 😉

nailinka1
31. máj 2012

@vivusika
Je to cesto do pekárne, ale skonštatovali sme, že sa dá urobiť aj normálne nakoľko je to kysnuté cesto 😉 Pečivo z domácej pekárne

POTREBNÉ PRÍSADY

Droždie(1/2kocky), 500g hladkej múky, 1/2 ČL kryštal.cukru, 1ČL soli - (budú také neutrálne,že sa k nim hodí aj džem aj syr, ak chcete viacej slané,treba pridať aspoň 2ČL soli), 50g roztopeného masla, 300ml mlieka,1 žĺtok a vajíčko na potretie - ja som potrela zvyšným bielkom a je to super. Na posypanie sezam,lan, mak, sol .....

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny som vložila do pekárne presne v tom istom poradi ako su písané a dala program na vymiesenie a vykysnutie cesta.
Hotové cesto je úplne jemnučké a nelepivé, vyšúlame z neho asi 30 cm dlhé valčeky a tie potom po troch zapletieme. Hotové potrieme vajíčkom,alebo len zvyšným bielkom a posypeme čím len chceme. Piecť na 180 stupňoch do zlatova.
Prajem vám dobrú chuť ...ja idem pliesť ďalšie 🙂

maba
31. máj 2012

@nailinka1 vďaka za recept 😉 🙂

vivusika
31. máj 2012

@nailinka1 Ďakujem, hneď si ho ukladám 🙂 takéto dobrotky my môžeme 😀

ibajeho
31. máj 2012

Ja to vzdavam, nikto sa tu so mnou nebavi ☹ 😕 😢

raza
31. máj 2012

rizoto 🙂

titkovamiriam
31. máj 2012

@ibajeho čo potrebuješ? 🙂

ibajeho
31. máj 2012

@titkovamiriam nooo pisala som ze ci ma niekto overene pomazanky teda natierky z mmb. Ale fakt ze overene a chutne 🙂 a ked uz si sa ma ujala tak sa rovno aj spytam na daky overeny puncak. Tiez naj z mmb aby som si to mohla rovno do pc aj ulozit. Dakujem 🙂

monyccka
31. máj 2012

my dnes kalerabovo-mrkvovy privarok (mala ho zboznuje) a kukurickova polievka. Zajtra ideme opekat, takze nevariiiiiim :D

pegggy
31. máj 2012

baby @danielaj prosím na to pizza cesto treba robiť kvások alebo nie, len všetko spolu zmiešať??
idem to robiť, tak ak ste niekto tu prosím napíšte.dakujem

bobinkask
31. máj 2012

@nailinka1 ja som dnes piekla z podobného cesta kaizerky len som miešala múku pol hladkej a pol celozrnej 😉

janka.janegova
31. máj 2012

fazuľová kyselá a francúzske zemiačky...
PROSÍM VÁS!!!
Ako robíte zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom???
známa to zalievala smotanou na varenie ale mne sa to vždy zgrcne, máte nejaký recept??? ☹

bonaquaba
31. máj 2012

poprosim vas o nejake dobre odkkusane recepty z hlivy ustricovej, vopred dakujem

nailinka1
31. máj 2012

@bobinkask a ako si ich potom robila, toto bolo jednoduché stačilo zapliesť, ale kaizerka?Rozmýšlala som nad niečím takým ako urobiť buchtičku, tam to stačí asi na vrchu nakrojiť že 🙂 ale ešte ma napadlo že by boli super rožteky a dali by sa naplniť šunkou a syrom 😝 , daj foto nech sa potešíme