Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dneska hliva na smotane a kolienka plus granko slimáky, môj prvý koláčik z kysnutého cesta a napodiv sa podaril 😀
@irriss no to urcite ,, ved aj tam baby piekly na zaciatku nie tak kraaaasne ako teraz , ja som robila prvu svoju objednavocku pred 2 tyzdnami a radsej som tam ani foto nedala 😝 😀 😀 😀 ja si to viem tak pekne predstavit a neviem to tak zrealizovat 😠 , no musim cvicit , ale chutit chutila ! som zvedava na tuto bublaninku , milujem recepty v jednej miske 😝 😅
hrášková polievka z našej záhradky, pečené morčacie mäsko na zeleninke(karfiol,mrkva), s cesnakom a to všetko zaliate bielym vínom, ryža a uhorkový šalát s kôprom.
ahojte
s malými sa hrám a že nachvílku nakuknem čo sa dnes varí, a malý /väčší/ mi hovorí na @danielaj profilovú fotku to je mama 😀?
My dnes varíme kuraciu polievočku, lebo kubko ostal soplavý po dnešnej noci a zapečené mäsko so šunkou, syrom a šlahačkou a nové zemiaky.
Včera som robila krtkovy koláč na plechu @danielaj si ma opäť inšpirovala, ale tam nieje vôbec cukor v tej plnke okrem tých troch lyžíc do pudingu? ja som tam teda pridala cukru riadne, lebo ja môžem sladké. ak sa podarí hodím aj foto.
fazulkova polievka
ryzove cinske rezance s kuracim masom
a drobcovi cestoviny+ kuriatko+ cuketa, tekvica, karfiol, por.... mnam 🙂
kapustová polievka so zemiakmi, kuracie soté so zeleninou, ryža
polievocka malej zeleninkova,ryza a kuracie stehna no zajtra uz neviem poradte decka mi skoro nic nechcu preberaju co sa da 🙂
Ahojte dievčatá, čo idete dnes variť 🙂 ja som sa rozhodla pre sladký dník 😀 (fotka nie je moja sa ospravedlňujem) ale dnes ideme mať palacinky s nutelou, preliate vanilkovým pudingom a šlahačkou...niekedy môžme aj zhrešiť a deti sa potešia 🙂 . Horšie to bude s polovičkou jemu robím pre istotu zapekané zemiačiky s kapustičkou 😀
Maminky cukrárky, nemáte nejaký fakt osvedčený recept na muffinky? Ja keď ich upečiem, tak vždy na druhý deň sú tvrdé a akoby vysušené ☹
včerajšie zapekané mleté mäso s vajíčkami 😉 dnešné domáce tortilly plnené kuracím mäskom so šampiónmi a zeleninkou zo záhradky (celé strúčiky cukrového hrášku, mangold namiesto špenátu a mrkvička), všetko spolu udusené, naplnila som trotily, ozdobila zeleným šalátikom, preliala dressingom (kyslá smotana, čersvé bylinky, cesnak 😉 mňam, neodolala som a zbaštila som už dve 😝 a skúsila som rajčinovú chobotnicu, vďaka za inšpiráciu @bobinkask 😉
@tkmama
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39577 moje
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37517 vynikajuce
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24984 naskutocne vonave
http://www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/deb...
no ake su na druhý den netuším,lebo u nas su na par hodin
@danielaj mňamka 🙂 a recept na tortili by si pridala? dakujem
@titkovamiriam Jéj, ďakujem, si zlatá, poskúšam 🙂
Maminky dcére chcem urobiť k narodeninkám tortu ozdobenú jedlou oplátkou. V cukrárni mi povedali, že oplátku stačí dať na nejaký hladký krém. Máte vyskúšaný nejaký konkrétny, ktorý je dobrý ako podklad? Alebo myslíte, že mám radšej kúpiť originál tú hmotu, čo predávajú pod tieto obrázkové oplátky
vysmažana rybka a zemiakove pyre
@tkmama inak na mmb je ich velmi vela,precitaj komenty a urcite najdes tie naj naj 🙂
@tkmama ja ti dám receptík na výborné muffinky,receprík od mojej bývalej kolegynky, skúšala som veľmi veľa receptov na muffinky, ale tieto u nás vedú, sú šťavnaté, mäkučké aj na 2-3 deń, ak zostanú 😝 a rýchle 😉
Muffinky
2 vajcia, 1 šálka kryštálového cukru, 1 šálka mlieka, 1 šálka oleja, 2 a pol šálky polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva
Všetko spolu zmiešať, plniť do košíčkov a dať do formy, košíčky plniť tak do dvoch tretín, dajú sa robi´t na veľa veľa spôsobov, prida´t kakao, kokos, orechy, škoricu...., plním marmeládou, ovocím, nutelou, tabuľkou čokolády atď. 😉
@lululka555 podľa tohto receptu som robila, výborné 😉 robila som dvojitú dávku, čiže mi vyšlo 14 kusov 😉
@danielaj podla ktoreho? asi nevidím 😉
zeleninková polievočka pre môjho drobčeka, a bryndzové halušky pre mňa a môjho manžela 🙂))
langose, fazulova polievka + ja mam chut na hranolky, takze aj hranolky 😀

prikrytá bublanina 😀 😀 😀 😀 😀