icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

briketa
11. jún 2012

@irriss volala som azijskej kamaratke, oni pripravuju ladvinky ako delikatesu.
Musis odstranit vsetky biele a cervene cievky. Potom namocis ladvinky do slanej vody asi na pol hodinu. Vodu casto vymienas, az kym nebude cira.
To znacne eliminuje ladvinkovy typicky zapach pocas tepelnej pripravy.

anaxamon
11. jún 2012

@irriss je dobre ich vymocit resp. namocit 😀 v mlieku ako sa moci 😀 kapor na vianoce, ale treba najskor poodstranovat vsetky tie mocovody vo vnutri...

danielaj
12. jún 2012

dobré ránko 😉 včera večer sme vonku grilovali čerstvo uloveného kapra, myslela som, že bude aj na dnes, no smola, všetko sa zjedlo 😒 takže idem robiť vločkovú polievku a na žiadosť staršej dcéry vajíčkové halušky posypané strúhaným syrom k tomu ľadový šalát 😉 no budem mať rýchlo navarené 😉

adelaida33
12. jún 2012

@bodka13 presneee 😀 aj my sme mali toto päťkilové balenie v igelitovom vrecúšku... myslím, že to tam niekde v predajni stálo hádam od veľkonočných sviatkov... tiež ti ho domov muž dovliekol? 😀 takže záhada je na 100% vylúštená 😉 .

lencyca
12. jún 2012

dobre rano 😉 dnes kelova polievka zo vcera,cestoviny s grankom,pre deticky a pre mna americke zemiaky so zeleninou a syrom,rychly obedik 😀 a uz kysnu spaldove bagetky,ktore chutia aj nasemu drobcekovi 😉

lencyca
12. jún 2012

@adelaida33 ahoj,tak kuskus mi velmi chutil,spravila som si ho so zeleninou a stuhanym syrom,mm to nechutilo,aspon mi viac ostane 😀 dakujem

libka1
12. jún 2012

hribova polievka, kuskus s baranim perkeltom

adelaida33
12. jún 2012

@lencyca no super 🙂 . a deťom chutilo? manžel je asi mäsožravec, nie? 😀

adelaida33
12. jún 2012

my dnes dojeme boršč a ryžový nákyp, no urobím aj cestoviny s tuniakom, paradajkami a syrom.

lencyca
12. jún 2012

@adelaida33 mm zje aj ine okrem maska 😉 ale toto mu nechutilo,starsi syn to nechcel ani ochutnat,ked videl,ze tatickovi to nechuti 😠 ale moje male to papalo,nevedia co je dobre 😉

danielaj
12. jún 2012

@lencyca Leni ani môjmu kuskus nechutil, a to on zje hocičo aj nemäsové 😢 a to som ho robila ako rizoto s mäskom a zeleninou, povedal, že to má takú divnú chuť, čiže druhé jedlo po sójovom mäse, ktoré nemá rád, ale zje 😀 no čo už má chudák robiť 😀 tak moje nadšenie s kuskusom zamrazil priamo v zárodku, už som ho odvtedy ani nerobila 😒

lululka555
12. jún 2012

ahojte 🙂 u nás špenátové halušky a kuracie prsia so smotanovou omáčkou 🙂

lencyca
12. jún 2012

@danielaj Dani to poznam,ze ta zchladi,hned v zarodku,ale ja si to budem robit pre seba a Timkovi 🙂

mimi21mimi
12. jún 2012

Dnes kelový prívarok s fašírkou z rúry a zo včera ešte trochu tekvicového.

slaviq81
12. jún 2012

U nas brokolicova polievka a kuracie srdcia na smotane.

adelaida33
12. jún 2012

@lencyca @danielaj môj zje všetko, ale najradšej má mäso 😀 .

vieruna
12. jún 2012

teeeda inac dievcata pri vsetkej ucte, kuskus by som nejedla ani ja 😀 a to teda ja fakt zjem cokolvek 😎

kibuk
12. jún 2012

ahojte
dnes nevarím dojedame,len upečiem čerešnovu bublaninu 🙂

lencyca
12. jún 2012

@adelaida33 nasi aj moj,skoro vsetko 😉 ale maso je maso 😀

cora30
12. jún 2012

@bodka13 takže vyprážaný hrášok-závarka/vložka do polievky je na str: 1190 a 1191

cora30
12. jún 2012

dnes sa varí toto: cícerová polievka, ktorú pravdepodobne budem jesť len ja 🙂 🙂 , kurací vývar so zeleninkou pre manžela a druhý chod nemám ani poňatia.... žeby polenta. 🙂
Maličký bude mať zemiaky, brokolicu, mrkvu a hov. mäsko a na večeru špenát s banánom. Kombinácia sa vám určite nepozdáva ale je to chutné.

natalii6
12. jún 2012

@cora30 opisala som si tvoj recept na ten hrasok len mam otazku aka muka tam ide? dik

titkovamiriam
12. jún 2012

dnes teda tie langose a smotanova hribova polievka s ,,hraskom..

libka1
12. jún 2012

@titkovamiriam nemas receptik na tu polievku, tiez idem robit hribovu a mam vela hrasku...

titkovamiriam
12. jún 2012

@libka1 hribova to je klasika na oleji spenim cibuľku,primiešam čerstvu petžlenovu vnat,nakrajane huby ,podlejem a uvarim do makka.potom pridam smotanu s mukou a rozmixujem.a ten hrasok to je ta zavarka do polievky

@cora30 tisic krat dik za recept robila som hned 4 varky-prvu klasika,ked som videla ako sa to super robi tak do druhej varky som pretlacila cesnak,do dalsej nastruhala syr a posledne kecupove-okrem zavarky su to super chipsy dík dík dík Marek ich je este v posteli a že bratom ani len jeden nenecha-naposledy som sa recptíku tešila ked som zohnala recept na slovan tortu a toto je dalsi uchvatný 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

dida84
12. jún 2012

ahojte,
dnes bude žemlovka... ostalo nám kopec rožkov, tak musíme zúžitkovať... 😀
@bodka13 nie žiaden špeci recept... natrieme alobal olejom, rybičku nakoreníme podĺa toho, kto aké korenie chce, dovnútra dáme cibuľu (tá pustí dobrú šťavičku do mäska) a zabalíme... ale viac mi chutí, keď dávame ešte zemiaky, papriku, cibuľu a rajčinky pod kapra a potom to celé uzavrieme do alobalu... to je viac šťavnaté... manžel je rybár, takže stále donesie nejakú rybku a takto v lete máme často...

libka1
12. jún 2012

@titkovamiriam ahaaaa, ja som myslela ze tam das zeleny hrasok 😀 polievku robim tak isto ako ty, akurat nie vzdy mixujem 😉

raza
12. jún 2012

tak dneska kapustnica, mňam 😀

ewana73
12. jún 2012

@danielaj a co vlastne obsahuje kuskus,teda myslim ake ma zlozenie?ja som ho tiez este nikdy nerobila aj by som ho uz chcela vyskusat ale nejako sa k tomu neviem dopracovat 😀

kikatko
12. jún 2012

cestovinový šalat so syrom