Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dobré ránko 😉 včera večer sme vonku grilovali čerstvo uloveného kapra, myslela som, že bude aj na dnes, no smola, všetko sa zjedlo 😒 takže idem robiť vločkovú polievku a na žiadosť staršej dcéry vajíčkové halušky posypané strúhaným syrom k tomu ľadový šalát 😉 no budem mať rýchlo navarené 😉
@bodka13 presneee 😀 aj my sme mali toto päťkilové balenie v igelitovom vrecúšku... myslím, že to tam niekde v predajni stálo hádam od veľkonočných sviatkov... tiež ti ho domov muž dovliekol? 😀 takže záhada je na 100% vylúštená 😉 .
dobre rano 😉 dnes kelova polievka zo vcera,cestoviny s grankom,pre deticky a pre mna americke zemiaky so zeleninou a syrom,rychly obedik 😀 a uz kysnu spaldove bagetky,ktore chutia aj nasemu drobcekovi 😉
@adelaida33 ahoj,tak kuskus mi velmi chutil,spravila som si ho so zeleninou a stuhanym syrom,mm to nechutilo,aspon mi viac ostane 😀 dakujem
hribova polievka, kuskus s baranim perkeltom
@lencyca no super 🙂 . a deťom chutilo? manžel je asi mäsožravec, nie? 😀
my dnes dojeme boršč a ryžový nákyp, no urobím aj cestoviny s tuniakom, paradajkami a syrom.
@adelaida33 mm zje aj ine okrem maska 😉 ale toto mu nechutilo,starsi syn to nechcel ani ochutnat,ked videl,ze tatickovi to nechuti 😠 ale moje male to papalo,nevedia co je dobre 😉
@lencyca Leni ani môjmu kuskus nechutil, a to on zje hocičo aj nemäsové 😢 a to som ho robila ako rizoto s mäskom a zeleninou, povedal, že to má takú divnú chuť, čiže druhé jedlo po sójovom mäse, ktoré nemá rád, ale zje 😀 no čo už má chudák robiť 😀 tak moje nadšenie s kuskusom zamrazil priamo v zárodku, už som ho odvtedy ani nerobila 😒
ahojte 🙂 u nás špenátové halušky a kuracie prsia so smotanovou omáčkou 🙂
Dnes kelový prívarok s fašírkou z rúry a zo včera ešte trochu tekvicového.
U nas brokolicova polievka a kuracie srdcia na smotane.
teeeda inac dievcata pri vsetkej ucte, kuskus by som nejedla ani ja 😀 a to teda ja fakt zjem cokolvek 😎
ahojte
dnes nevarím dojedame,len upečiem čerešnovu bublaninu 🙂
@adelaida33 nasi aj moj,skoro vsetko 😉 ale maso je maso 😀
dnes sa varí toto: cícerová polievka, ktorú pravdepodobne budem jesť len ja 🙂 🙂 , kurací vývar so zeleninkou pre manžela a druhý chod nemám ani poňatia.... žeby polenta. 🙂
Maličký bude mať zemiaky, brokolicu, mrkvu a hov. mäsko a na večeru špenát s banánom. Kombinácia sa vám určite nepozdáva ale je to chutné.
dnes teda tie langose a smotanova hribova polievka s ,,hraskom..
@titkovamiriam nemas receptik na tu polievku, tiez idem robit hribovu a mam vela hrasku...
@libka1 hribova to je klasika na oleji spenim cibuľku,primiešam čerstvu petžlenovu vnat,nakrajane huby ,podlejem a uvarim do makka.potom pridam smotanu s mukou a rozmixujem.a ten hrasok to je ta zavarka do polievky
@cora30 tisic krat dik za recept robila som hned 4 varky-prvu klasika,ked som videla ako sa to super robi tak do druhej varky som pretlacila cesnak,do dalsej nastruhala syr a posledne kecupove-okrem zavarky su to super chipsy dík dík dík Marek ich je este v posteli a že bratom ani len jeden nenecha-naposledy som sa recptíku tešila ked som zohnala recept na slovan tortu a toto je dalsi uchvatný 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
ahojte,
dnes bude žemlovka... ostalo nám kopec rožkov, tak musíme zúžitkovať... 😀
@bodka13 nie žiaden špeci recept... natrieme alobal olejom, rybičku nakoreníme podĺa toho, kto aké korenie chce, dovnútra dáme cibuľu (tá pustí dobrú šťavičku do mäska) a zabalíme... ale viac mi chutí, keď dávame ešte zemiaky, papriku, cibuľu a rajčinky pod kapra a potom to celé uzavrieme do alobalu... to je viac šťavnaté... manžel je rybár, takže stále donesie nejakú rybku a takto v lete máme často...
@titkovamiriam ahaaaa, ja som myslela ze tam das zeleny hrasok 😀 polievku robim tak isto ako ty, akurat nie vzdy mixujem 😉
tak dneska kapustnica, mňam 😀
cestovinový šalat so syrom

@irriss volala som azijskej kamaratke, oni pripravuju ladvinky ako delikatesu.
Musis odstranit vsetky biele a cervene cievky. Potom namocis ladvinky do slanej vody asi na pol hodinu. Vodu casto vymienas, az kym nebude cira.
To znacne eliminuje ladvinkovy typicky zapach pocas tepelnej pripravy.