icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

bobinkask
12. jún 2012

ahojte- tak u nás dnes polievka kapustová s rajčinami a skúšala som zapekané baklažánové lodičky podla @irsina83 ale vymenila som tofu syr za kuracie masko-nemohla som u nás dnes zohnat tofu 😠...
zostalo mi nejak moc plnky, tak som naplnila aj papriky a bolo to všetko velmi dobré 😝
a teraz som spravila cviklový šalát s cícerom , mozzarellou- k tomu domáci celozrnný chlebík a máme lahkú večeru 😉 dúfam,že chlap nebude behat o polnoci po byte a vykrikovat že je hladný 😀 😀 😀

bobinkask
12. jún 2012

@danielaj @lencyca skúste nabudúce kuskus použit do polievky alebo ako príloha k nejakému sote, masku kde je vela štavy...ked mám pravdu povedat, raz som skúšala robit nejaký šalát s kuskusom a nechutilo to ani mne 😨 čo ho inak lúbim, on má takú zvláštnu vonu a chut a zdá sa mi, že ten obyčajný je ešte výraznejší ako ten celozrnný
ja robím takúto polievku a všetkým chutí dokonca deti ju doslova baštia 🙂
na masle- musí byt maslo nie olej vtedy má polievka tú správnu chut 🙂 si podusím nadrobno nakrájanú cibulku potom pridám mrkvu nahrubo nastrúhanú, chvílu podusím pridám 1čl č.papriky a zalejem vodou množstvo podla potreby a množstva aké varím, ked voda začne vriet prisypem kuskus, ale opatrne on sa dost zvačšuje, tak treba dávat pozor aby z toho nebola kaša 🙂 osolím dám vegetu alebo zelen.bujon povarím asi 10min a potom pridám do polievky zátrepku s hl. celozrnnej múky cca 2pl rozmiešanej vo vode alebo namiesto zátrepky dávam aj postrúhaný zemiak a chvílku povarím do hotovej dám petržlenovú vnat a chutí každemu aj s kuskusom 😀

katulka74
12. jún 2012

@lululka555 ja som v nedelu robila hovadzie masko s cicerom a zeleninou na cervenom vine a bolo to vynikajuce 🙂,lubime aj polievky z neho ,aj pomazanku 🙂

gianni
12. jún 2012

včera sme mali od mamy polievku zo šťiavu a halušky s údenou bryndzou(ale s klasickou sú lepšie,lebo to údené prerážalo chuť bryndze ,skôr to bolo akoby s údeným syrom) a od svokry koláče(piškóta a na tom jahody so šlahačkou)
dnes pri mame zeleninová polievka + plnené zemiaky a plnené šampiony mletým mäsom a od svokry tie koláče,tak že včera a dnes som mala veget čo sa týka varenia
😉

blanocka
12. jún 2012

ja som dnes robila tofu na čínsky spôsob podla tohto receptu, len som nedala papriku, ale mrkvu, petrzlen, fazulove lusky a cukinu a je to mnam 🙂

Ingrediencie: 400g tofu, 1 väčšiu cibuľu, 3 strúčiky cesnaku , 3-4 PL sójovej omáčky, 1 KL mletého korenia, 1 KL drvenej rasce, 1 KL mletej papriky, 1 PL cukru, 1 KL kari korenia, 2 PL oleja, 1 PL kečupu, 1 papriku
Postup: Tofu pokrájame na kocky, vložíme do misky a pokropíme sójovou omáčkou. Pridáme korenie, papriku a rascu. Pokvapkáme olejom a necháme 20 minút odstáť. Na panvici zohrejeme 2 PL oleja a kocky tofu pražíme 7-10 minút, potom ich vyberieme na tanier. Vo výpeku speníme cibuľu a rozotretý cesnak, pridáme cukor a miešame, kým sa nerozpustí. Pridáme tofu a papriku pokrájanú na pásiky. Ochutíme kečupom, kari korením, podlejeme malým množstvom vody a prikryté dusíme na miernom ohni 10-15 minút. Podávame s ryžou.

bodka13
12. jún 2012

u nás sa dnes zase skúšalo 😅 a pokus veľmi úspešný ....Hriešne párky sú naozaj hriešne dobréééééé 😝 🙂
(http://varecha.pravda.sk/recepty/hriesne-parky/... )

ukana
12. jún 2012

@bodka13 to vyzerá super, ja som robila také podobné kedysi, ale toto tvoje vyzerá lahšie
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15634&use...

tortelinka
12. jún 2012

@mirage urcite skusim tento tyzden,vdaka

briketa
12. jún 2012

Kamaratka mi doniesla bryndzu z Chicaga, ja som ju nejedla uz desat rokov...
Tak jem bryndzu - rano, naobed, vecer 😀
Manzovi velmi chuti, detom nie.
Ja halusky nemam rada, ale demikat ano. A natriet ju na chlieb, to strasne.
Aj bryndzovnik - slany kolac mojej starej mamy. MNAM

mamkabeika
12. jún 2012

Keďže nám nešiel internet od soboty, napíšem, čo sme jedávali: pečenú makrelu a zemiačky v trúbe, parené buchty s jahodami, na večeru tvarohové guľky a v nedeľu sme mali oslavu, tak som robila kuraciu polievočku a Krtkove kopčeky. To sú kuracie prsia na 3 spôsoby: srbský s parad. pretlakom, paradajkami a paprikami, druhý s nivovou omáčkou a bazalkou a tretí s jarnou cibuľkou a pažítkou. K tomu som robila 3 druhy príloh: na plechu opekané zemiaky s hranolkami a ryžu 🙂 Ako prílohu sme mali uhorkový šalát. Dezert bolo jahodové pokušenie a orechovo-jablková štrúdľa. Dnes sme mali po tej hostine diétu: kyslé zemiaky 😅

danielaj
12. jún 2012

@lucyka1 mám pekárničku, ale tam sa dá piecť iba chlebík, takže pekárnička zamiesila a ja som vytvarovala a upiekla v rúre 😉 no nie sú ako z obchodu, myslím tie tvary 😅 ale chutia ešte lepšia ako tie obchodové
@lululka555

danielaj
12. jún 2012

@bobinkask no ja som presne takto ako píšeš robila aj polievku a aj tak im nechutil, 😒 skúsim ten celozrnný zohnať, či im ten nezachutí 😉 mimochodom, už som si spísala veľkú objednávku pre baliareň Helpful 😀
@bodka13 Mńááám 😉

irsina83
12. jún 2012

@bobinkask pocuj hned mi nabehli slinky, mnaammm, krasne si to spravila 😵 😵 😵 😵

irsina83
12. jún 2012

Baby prave sme dobalili 19 kil hovadziny ( znamy zabijali byka tak sme to vyuzili a kupili masko) do mraznicky, stehno, falosnu svieckovu, lopatku, na polievku - len ja neviem vela receptov z hovadzieho, nejake tipy by sa mi hodili, okrem spanielskych vtacikov a svieckovej 😉 aj netradicne recepty uvitam 😵 😵 aj cudzokrajne... Dakujemmm

mamkabeika
12. jún 2012

Tu je recept na jahodové pokušenie:http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=40175
Ale ja som si ho upiekla trošku po svojom 😀 Mala som čerstvé jahody, tak som ich trocha popučila (aby zostali aj celé kusy), šťavu som scedila a priliala som ju k mlieku na puding. Popučené jahody som orestovala a trošku pocukrovala (aby boli kyselkavé) a natrela na korpus. Do hotového pudingu som namiesto cukru dala domáci jahodový džemík a plnka bola krásne ružová 🙂 A ďalej som postupovala podľa receptu.

Tvarohové guľky som robila z pol kila mäkkého tvarohu, 8 lyžíc polohr. múky a 2 vajec, 3 PL cukru a 2 štipky soli 🙂 Neľakajte sa, cesto je mazľavé, ale keď sa spravia, sú vynikajúce 🙂

gucz
12. jún 2012

@irsina83 u nás z hovädzieho hlavne gulášik 🙂

gucz
12. jún 2012

dnes sme mali k obedu pečenú rybku, zemiaky varené a k tomu ľadový šalátik. Včera kašu z poleného hrachu s ľanovým chlebíkom

mravvcek
12. jún 2012

@gucz mas nejaky osvedceny receptik na hovadzi gulasik,planujem robit s cestovinou ale nerobila som este 🙂

irsina83
12. jún 2012

@mravvcek aj ja viem dobry gulasik vhodny k ryzi aj cestovinke 😉

irsina83
12. jún 2012

@gucz aj ja robievam gulasik, taky moj upravenu ale strasne dobry 😉

irsina83
12. jún 2012

@briketa prosim ta nejaky dobry, sikovny receptik na kuracie prsia??? dakujem 😉

mravvcek
12. jún 2012

@irsina83 a receptik nedas? 🙂

irsina83
12. jún 2012

@mravvcek na oleji posmazim velku cibulu na drobno s gulickovym ciernym a novym korenim asi po 4 ks, 2 bobkove listy, drveny kmin a cely kmin a mlete korenie a 3 struciky cesnaku na dobno, vsetko posmazim, pridam masko a smazim dovtedy kokym pusti stavu a ta stava sa sa vypari, poprasim paprikou mletou a zalejem vodou, pridam jednu kocku hovadzieho bujonu, susene huby a necham varit, asi po pol hodinke pridam konzervu paradajkoveho pretlaku alebo paradajok v konzerve a necham varit aj 2 hodinky na pomalom ohni az sa masko rozpada, dochutim solou, vegetou popripade este koenim, kminom a zahustim zatrepkou a po odstaveni pretlacim 2 struciky cesnaku a pomedzi prsty pridam majoranku a premiesam, dobru chut 😉 a ked mate radi pikantne tak mozem pridat aj chilli. moja mala takyto gulasik ma rada 😉 tie paradajky tam robia skvelu chut 😉

mravvcek
12. jún 2012

@irsina83 jeeeeeeejo to vyzera skvelo,normalne mi tecu slinky 🙂 dakujeeeeeeeeeeem 😉 😉 😉

irsina83
12. jún 2012

@mravvcek drzim palce nech sa ti vydari 😉 ja som si ho takto vymyslela este ked sme boli v Irsku a veru kazdemu chutil aj mojmu tatinovi - co on je velmi tazko vie pochvalit jedlo 😉 daj vediet ako sa podaril 😉

janusa_
12. jún 2012

Žienky svokra teraz "dovliekla" cuketu , 8takých malych mladych cuketiek, neviete mi poradit co s nou?

bobinkask
12. jún 2012

@bodka13 mnááám tie rožteky 😝
@irsina83 dakujem za pochvalu 😉 aj za recept na guláš určite vyskúšam 😉

bobinkask
12. jún 2012

@danielaj verím ,že objednávka bude obrovská 😵 majú tam velký sortiment- 😝 mnááám

eri28
12. jún 2012

baby ja vcera som nic nevarila, mi len na ovocii, a mlieku, nebol ani hlad,,,,, 😀 😀

danielaj
13. jún 2012

@nelinka0401 nech sa páči http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44521, určite zvládneš 😉 ja som si cesto robila v domácej pekárni, ale dá sa aj ručne 🙂