Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zuzkaamato to vyzera vyyyberne, daj receptik 🙂vdaka🙂
@rastulka ja väčšinou z ríbezlí robím džem, ale pár som aj zavarila, ale nejak to veľmi nejeme, dala som radšej viac do mrazničky a minulý rok som robila tieto, sú super http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41045 😉
@patka6 tortilly sem nedavno davala nejaka kocka. je to tento recept:
http://varecha.pravda.sk/recepty/domace-tortill...
a masko lubovolne, ja som dala kuracie prsia a korenie na gyros...
@nelinka0401 ja do cesta na palcinky pridávam pre zmenu aj kokos, škoricu alebo strúhané jabĺčko 😉
dnes dojeme kelový prívarok
zajtra - sobota karf. polievka + špenát + zemiačky, alebo rizoto
nedeľa polievka zostane a segedínsky guláš + knedľa
no ale tusim spravim este par palaciniek.. sa mi na ne spravila chut, ked tu o nich pisete 🙂
@danielaj dobre vedieť.už robím podla receptu,čo mi poslala lizatko1009.ak sa podaria,dám aj foto 🙂
My máme dnes opekané zemiačky a ražniči s morčacím mäskom ( slaninkou, cibuľkou, farebnou papričkou, cuketkou, šampiňonikmi) 🙂
Ahojte kucharočky,dlho som tu nebola,bola som oddychnut na dovolenke.Týžden som nemusela varit,bola to ulava.Ale teraz hr do toho.Dneska karfiol v syrovej omáčke a cestovinka,na zajtra mám v pláne guláš a kedže dojdu svokrovci,rozkázali si bryndzovnik 😀 ,že ho videli na fotke,tak chcu okoštovat.No a v nedelu asi urobím br.karé zapekané zo syrom a jablkami.
zemiakova kasa s rybie file na masle, polievka zeleninova.....a idem piect babovku...
vcera som spravila vybony granadir s klobasou a dnes varim kuraco-hovadzi vyvar - uz mam na neho chut 3 dni 😵 a upiekla som lososa s timianom a pomaancovou stavou a zemiakove pyre vyslahane uplne na penu 😵
@zuzkaamato vidim,ze tortilly tento tyzden ,,frcia" 🙂
aj ja sa na ne chystam,bud zajtra alebo v nedelu.podla toho ci sa dnes doje obed. 🙂
a presne takto s kuracim maskom gyros - som si dnes kupila korenie 🙂 ,zeleninkou.uz tesim!
vcerajsi vyprazany domaci ovci syr v cesticku / vajce a hl.muka/ bol uplne genialny,neroztekal sa,super.k tomu opekane zemiaky a tatarka.
dnes knedla a bravc.gulas z mraziaka 🙂 a dojedli sme vajickovo-rascovu polievku.
zajtra idem varit kuraci vyvar s rezancami,uz aj na nedelu bude.a druhe-uvidim kolko ostane gulasu a podla toho spravim tortily s kurac.maskom gyros 🙂
a musim sa vam priznat - tak som si zvykla na to,ze v nedelu vecer si robim jedalnicek na cely tyzden..... tento tyzden som sa na to akosi ,,vykaslala" a normalne som bola cely tyzden mimo....furt som nevedela,co varit.no otras...zas sa pekne vratim k jedalnicku... no co...v nedelu potrapim hlavicku a mam cely tyzden pokoj 🙂
@lenuss84 tie tortilly su super. Je to jednoduchy recept a pekne sa spravia nasucho na panvici. Akurat odporucam po kazdej tortille zotriet z panvice upecenu muku, nech sa potom nechyta na ostatne. Je to skely recept na leto a da sa naplnit hocicim 🙂 A este jedna rada. Ja som ich rovno z panvice davala do hrnca a zakryla pokrievkou, aby nevyschli a dali sa stocit.
ahojte kucharočky, uvítam každý dobrý recept na krkovičku. Može to byt aj nieco zložitejsie, chcem v nedelu niečo robit a žiada sa nám niečo nové a chutné 🙂
ja dnes varim seedinsky gulas k tomu domacu knedlicku a rozmyslam ze este zbuchnem aj parene buchty strasnu mam chut na sladke 😉
a idem kuknut ako sa robia tie tortilly 🙂
@petusko ja robievam krkovicku zapecenu s kyslou smotanou. Krkovicku naklepes, osolis, do nej sa vklepe struhanka a narychlo sa oprazi na panvicke. Potom to supnem do pekaca a na vrch kazdeho rezna dam kyslu smotanu vymiesanu s vegetou. V rure sa to potom krasne upecie domakka. 🙂
@zuzkaamato dakujem za rady.
babky,kucharocky,vy ste taki uzasni ludkovia,poradime si,pomozeme....kiezby vsetci ludia na svete boli taki,ako ste vy tu ☹
🙂 🙂 🙂 🙂
@irsina83 jasné, ja všetko od oka robím: takže dala som 1 veĺkú cukinu alebo 2 menšie, nastrúhala som ju nahrubo, posolila, pridala som nastrúhaný syr asi 20 dkg som dala, ale daj kľudne toľko, koľko máte radi, potom som dala na kocky nakrájaný diétnu salámu a 1 klobásu, ale nemusíš dávať, do toho som rozklepla 4 vajíčka, pridala som troška korenia na fašírky, celú hlavičku cesnaku, 2 stredné cibule nakrájané nadrobno, majoránku, troška čierneho korenia,vegetu, pol šálky oleja, asi 1 a pol šálky polohrubej múky, podĺa hustoty, aby ti to úplne netieklo a 1 prášok do pečiva, vyliať na vymastený a stúhankou vysypaný plech a upiecť 😉
@fontana veru chutí výborne, my to máme veľmi radi 😉
@zuzkaamato
@lenuss84 ahojte ja som tortilly robila tiez ,ale ja som ich vobec nemucila,myslim cesto,ked som ho vymiesila pekne som si ich vygulala bez muky a potom hned na panvicu.A panvicu som mala stale cistu.S tym cestom sa mi dobre robilo a ano je dobre ich prikryt pokrievkou,zostanu mäkkucke 🙂

@lizatko1009 ja som hľadala niečo s tarhoňou a našla som toto: http://www.alinka.sk/c/kuracie-stehna-v-sampino...