icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

rastulka
16. júl 2012

Baby kukk http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34545 može to byt dobre? 😅

weirdo
16. júl 2012

@irsina83 - mozem poprosit recept na tie pohankove placky? Dakujem 😉

lienka2
16. júl 2012

ahojte, baby poprosim vas ak mate nejake tipy na sladke jedla, okrem buchiet, ryzoveho nakypu, palaciniek a zemlovky sem s nimi, uz neviem co varit 😖

chanel5
16. júl 2012

@lienka2 ja som dnes robila marhulove gulky s makom

luciok
16. júl 2012

@rastulka Mňa to až tak neoslovilo, ale skús to urobiť z polovičnej dávky a uvidíš 😉

danielaj
16. júl 2012

@lencyca Leni, skús aj tieto grilážky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10251, sú výborné 😉

danielaj
16. júl 2012

@rastulka no moja, tú marhuľovú nutelu dnes vyskúšam, konenčne nám dozreli naše marhule v záhrade a ke´d príde mm z práce, ide ich oberať, zavarené mám dosť, džemu tiež, do mrazáka som tiež dala, takže spravím toto, ďakujem 😉 slivkovú robievam každý rok, ale toto som ešte neobjavila 😒

luciok
16. júl 2012

@lienka2 čo tak rezance s makom, tvarohom, šúľance so strúhankou, dukátové buchtičky, slivkové knedle...

danielaj
16. júl 2012

@rastulka vieš čo, kuk som lepšie ten recept, ale ja tú nutelu vyskúšam urobiť tak, ako robievam slivkovú, aj si ju zavarím do pohárov 😉

danielaj
16. júl 2012

@lienka2 šišky, lievance, pirohy, guľky s ovocím, mliečna ryža, kuskus s ovocím, zapekané rezance, sladké nákypy, zapekané palcinky, atď. 🙂

sisanka
16. júl 2012

@danielaj ahoj tak som piekla tu tortu TAJOMSTVO FARY...a bola celkom fajna,uplne ina ako klasicke torty....ale piekla som aj ine kolace a moju oblubenu marlenku a moj manzel skonstatoval ze torta bola vyborna ale marlenka je bezkonkurencna 😀

danielaj
16. júl 2012

@sisanka ďakujem ti za info, niekedy ju vyskúšam 🙂 no a to je pravda, marlenka je asi bezkonkurenčná aj pre mňa 😉

lienka2
16. júl 2012

@danielaj sladke nakypy co tym myslis? 🙂

ja tu citam takmer kazdy co varite, lebo uz neviem co vymysliet, aby to vsetkym vyhovovalo.. a este varim den vopred, takze by to malo byt chutne aj po zohriati..

lienka434
16. júl 2012

juuuj napiste nejaky recept na polievky???tie zakladne poznam ale nejaku inu???🙂 diky

amdeis
16. júl 2012

Tak my na dnes a na zajtra lahku sosovicovu polievku a druhe je granadir so slaninkou.

amdeis
16. júl 2012

Jo a zabudla som, vcera bol vyprazany syr v 2x vajci a struhanke aby nevytiekol s tatarkou a varenymi zemiakmi. Manzel mi bol za to tak vdacny, ze som musela pred jeho nehynucou vdakou utekat. 😎

jankapiknova
16. júl 2012

@danielaj mohla by som poprosit recept na bezkonkurenčnu marlenku? 🙂 kupujem sem tam v obchode medovu,ale vyskušala by som aj domacu. dakujeeem 😉

anavila
16. júl 2012

ahojte...mam k vam prosbu...mam doma hubu BARANIU HLAVU---poradte mi co s nou...nejaku polievku najlepsie..dakujem 😀

bea1971
16. júl 2012

my sme dnes mali na obedik ryzovy nakyp s visnami,mnaaam 😝 🙂

bubinko83
16. júl 2012

@amdeis nemame toho isteho manžela??? 😀 😀 😀 😀

lydia22
16. júl 2012

@irsina83 ako si robila tu kninovú polievku?

caly8
16. júl 2012

Trhance ... 🙂

bobinkask
16. júl 2012

@lussy23 som rada že chutili 😵 aj ja sa tento týžden na ne chystám - velmi nám chutili 😉

bobinkask
16. júl 2012

@lenuss84 ano chcem si ho nechat 😵 ale už som ho musela bránit 🙂 deti si už brúsili zúbky, že ho zjedia 🙂 pritom každý dostal od tatíka perník, ale aj to srdiečko chceli ochutnat 😉 tak neviem či neskončí tiež v bruškách 😀
tie kolieska sú uplne jednoduché vyvalkáš si lístkové cesto na hrúbku 0,5cm aj menej potrieš vajíčkom na to klobásku, potriet vajíčkom na to menšie koliesko z líst. cesta, potriet vajíčkom a posypat syrom, sezamom a upiect na 180° asi 20min a je to výborná mnamka k vínku 😉

bobinkask
16. júl 2012

@irsina83 pekne sa vám podarili 😉 aj ste pridávali niečo do cesta? ja som robila so sušenými rajčinam a olivami a velmi nám chutili 😵

bobinkask
16. júl 2012

dnes u nás dojedačky 🙂 a na večeru som upiekla ružičkové žemličky plnené balkánskym syrom a nejaké aj s džemom len nabudúce musím dat hustejší lebo trošku vytiekol ale na chuti to neubralo boli velmi dobré odporúčam vyskúšat 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26649 len moje sa moc nevydarili- velmi som sa ponáhlala aj vajíčkom som ich zabudla potriet 😒 nabudúce sa s nimi viac pohrám 😀

irsina83
16. júl 2012

@lydia22 juj tuto polievocku vymyslela moja mama pre malu ked ju mala na prrazdninach. Je uplne jednoducha. Na troche oleja poprazis na drobno cibulku, pridas kmin, korenie a cervenu papriku, spenis. zalejes vodou, pridas zeleninovy bujon, hrasok, vegetku, sol a vnatku a ked polievka prevrie tak si vymiesas dve vajicka, pridas detsku krupicu a curcumu a vymiesat polotuhe cesticko na halusky a potom s haluskovacom pretlacis do polievka a nechas uvarit 😉

irsina83
16. júl 2012

@weirdo robila som ich podla tohto receptu len namiesto sampionov som do nich udusila mrazenu zeleninku 😉

* 1 šálka pohánky-lámanky * 1 1/2 šálky zelenin.vývar * 125g aidam * 250g šampiňóny * 1 cibuľa * 1 ML petrž.vňať * 2 ML vegeta * MČK * 2 strúčiky cesnak * 2 vajíčka * ..... strúhanka na obaľovanie

- odmeriame šálkou pohánku- lámanku ... moja šálka mala 250ml
- zalejeme zovretým zelenin.vývarom/ kľudne z bujónu/, zakryjeme pokrievkou a necháme 20 min naboptnať
nabotnaná
- kým pohánka boptnala, ošmahneme si nadrobno nakrájanú cibuľu na troške oleja, potom pridáme nakrájané šampiňóny /možete i na menšie kúsky/, poprášime MČK a udusíme pod pokrievkou
- udusené
- a v miske si všetko zmiešame : - napučanú pohánku, vajíčka, udusené šampiňóny s cibuľou, koreniny, nastrúhaný aidam, pretlačený cesnak
- vznikne nám trošku takáto nevábna hmota 🙂
- lyžicou odoberáme z masy a pacneme do strúhanky, vyformujeme fašírky
- odkladáme na papier na pečenie vytretý olejom - dáme piecť do rúry, teplota 175 stupňov
- v polovičke pečenia obrátime na druhú stranu a dopečieme
- a prajem dobrú chuť 🙂 ... dobručké so zem.kašou i čisto so šalátom

irsina83
16. júl 2012

@bobinkask boli uzasne, to manzel nasiel recept na nejakej americkej stranke, uplne makkucke a nadychane... len priprava zabrala 4 hodiny 😉 do cesta sme nic nepridavali...