Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes spenatove halusky a kuracie mäso na smotane 😉
klasický guláš, a porkovú polievku krpcovi
Ahojte, u nás sa zas varí kurací vývar - budem celý deň pomýlená že je nedeľa 😀 malý mi bez problémov spapká celú misku, a aj muž by jedol vývar hoci celý týždeň 😅 a ešte stále máme panenku, takže k nej urobím ryžu...neviem prečo ten môj muž tak nemá rád zemiaky... 😕
Jooj baby som chcela urobiť toto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4596 no ale kedže ja ešte kojím, tak ja by som to len olízla možno, muž by mi to nevypil celé, no a len tak to rozdať....zas celkom drahá záležitosť, 2 salká + aj rum by som mala kúpiť....o whisky nehovorím 😝 asi počkám s týmto do vianoc 😅 aj ked mi nejde do hlavy, ako to tolko vydrží, však je v tom mlieko...síce ja viem že alkohol konzervuje, ale aj tak....jedna písala že to mala v komore až 1 rok, že na to zabudli,že tam má cca 15 stupnov..
Dnes granadir
u nas dnes kremova sampinonova polievka a ak pri nej neporodim 😀 , tak ako druhe asi medailonky z panenky s ryzou...
po nastrúhaní cukety alebo patizónu osolte a nechajte stiect vodu, ona ešte aj po vymiešaní stečie a tiež ju dám preč....nemusíte tam potom dávať veľa múky...ja dávam cesnak..veľa, majoránku dve vajcia, sol, celozrnnú múku a vysamžiť menšie a čo najtenšie poriadne nechat do chrumkava... a kedže sme boli v nedeľu na čočoriedkach tak samozrejme celozrnná bublanika s čučoriedkami a ešte čierne a červené ríbezle...
@pami2 60dkg hladkej muky
2 cajove, zarovnane lyzicky soli
1 kocka cukru
4.5 dcl vody
1/2 balicka drozdia
2 PL olivoveho oleja
1 cajova lyzicka kminu
zoberies si z tych 4.5 dcl vody 1 dcl a do toho rozpustis drozdie a das kocku cukru.
Nechas to tak 20min rast. Potom si v miske navazis muku, pridas sol. Zamiesas. Urobis jamku, nalejes tam kvasok. Zacni miesat cesto. Pridaj olej, vodu. Vymies dobre cesto. Nechas nakysnut aj 45min az hodinku 😉
Rozdelila som ho na dva mensie bochniky. a nechas odstat asi 15 min.
Ruru si predhrej asi tak na 200 stupnov (zalezi od kazdej rury) a bochniky pecies asi 3/4 hodiny.
Hrstkova polievka uz hotovo, a ziada sa mi nieco sladke k tomu....mozno palacinky?
@nelinka0401 už som ju tu párkrát spomínala, ja robím bez vajíčka, neznesiem pomyslenie, že by som mala jesť surové vajce 😖 ja si dám pol šálky mlieka do mixéra, pustím ho, pomaly prilievam olej, až mám požadovanú hustotu, potom pridám kyslú smotanu, osolím, mleté korenie, horčicu, ja dávam aj uhorku nadrobno nasekanú, aj červenú kápiu zaváranú, cesnak, cibuľu, ale môžeš aj takú samotnú 😉
a potom robím klasika len z kyslej smotany všelijaké dressingy s cesnakom, s kôprom, z bazalkou, pizza korením, proste, čo ma napadne, a čo mám práve doma 🙂
@katy1986 ja tento beylies robievam každý rok na Vianoce, robím aj z mandľovým aj z karamelovým pudingom, robila som aj z čokoládovým aj vanilkovým, ale s karamelovým je podĺa mňa naj, neviem, ale ja som to vždy skladovala v chladničke, podľa mňa to nevydrží rok, je tam puding, mlieko, ale aj keby vydržal tak dlho, u nás nehrozí, lebo je to veľmi dobré, inak ja alkohol nepijem žiadny, len toto si dám na tie Vianoce a teraz v lete ešte Radler 😉
ahojte tak ja dnes varim kremovu brokolicovu polievocku, u nas je velmi oblubena.
druhe este neviem... idem pokukat u vas inspiraciu 🙂
ahojte, prosím vás, môžete mi niekto poradiť? už dávnejšie som tu čítala overený recept na ,,hrach" do polievky, takú tú vložku do polievky z cesta, čo sa smaží.. ani za nič to tu neviem nájsť.. 😠
ahojte mi sme mali cesnakovú krémovu s opečeným chlebíkom malá si dala 2 tanieriky že mňamky mňam 😅
@danielaj super.robím žemle s mäsom,teda až sa vydaria a chcelo by to nejakú tatarskú alebo aj ten dresing by som skúsila.dík za radu.dresingy som ešte nerobila 😅
tarhona + morcacie stehno na stave)
@lululka555 haluse vyzeraju perfektne, mnaaam
Ahojte, dnes: cícerový prívarok s varenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou a k tomu praženica na červenej cibuli.
@lululka555 Mnaaaam 😝 😝 😝
No, nakoniec som dievčatá upiekla toto:http://nanicmama.sme.sk//kolace/sup-do-vandlika, som to už robila viackrát, ale ja teraz len z polovičnej dávky pre muža, som na to dala ešte jahodkový lekvár a poliala čoko polevou....
@danielaj no alkohol nepijem ani ja, ale poviem ti, že to uvarené salko by som dokázala zjesť aj celú plechovku naraz, také je to mnam 😀 takže by ten baylies nevydržal dlho 😀 😀 ale musím povedať, že ked dokojím, otvorím si šampanské, a celú fľasu vypijem, milujem šampanské, a už skoro 2 roky som nemala (9 mesiacov tehu+ skoro 11 mesiacov dojčenia) 😀 😀 😀 no ale nastala zmena plánu, a malému idem robiť nie poťahovanú tortu, ale lentilkovú.....som čítala aj komentára k tej lentilkovej doboške, ale tam nepíšu ako držia lentilky na parížskom kréme....len to, že na tvarohovom nedržia 😅 ja len, že či ty to nemáš odskúšané? aj ty si robila tú tortičku, som pozerala vo fotoblogu....chcem urobiť zo smot.na šlahanie+horká čokoláda...nechcem pridávať maslo...či mám si odložiť trocha krému, do toho dať maslo, a tým natrieť vrch a boky aby sa mi tam udržali? ináč tortu chcem krájať v nedelu, tak zdobiť chcem nedelu ráno....
dnes na večeru asi špagety, zajtra bude pórová polievka a karfiolové zemiačky + uhorkový šalát
my dnes karfiolová polievka a šišky s jahodovým džemom
ja len cestoviny s vajíčkom-praženicou rychlovka a nam to chutí
bravčové mäso na smotane, cestoviny (kolienka, špirálky, čo komu chutí)
@katy1986 joj neporadím ti, ja som robila maslovo-pudingový krém a tam držali, ale myslím že na tom šľahačkovom kréme nebudú dobre držať, skús si urobiť taký ako som robila ja, len daj menšie množstvo, keď to budeš dávať len na vrch a boky, recept mám pod tou mojou tortičkou a ano lentilky daj až v nedeĺu ráno, aby ti neotiekli 😉
@mrkvakatka toto mi nerob, čučoriedkový koláč, sliny mi tečú ako Pavlovovmu psovi 😅

ahojte,dnes spenatova polievka s vajickom,granadir,uhorkovy salat a hor sa zavarat marhule aj dzem by som chcela spravit,uvidime kolko toho spravim pri mojom certikovi,lebo oci musim mat aj na chrbte 😀 😀 😀