Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zuzkaamato chuti to super vyskusaj to, ta sojova omacka da tomu fantasticku chut. ja to idem zajtra spravit s kuracimi prsiami na skusku. ja som robila z dvoch davok rovno.
polievka=vývar z bravč. mäsa s rezancami+ palacinky 🙂
kuk, prave som dovarila hovadziu polievku na zajtra.
nedela - mm si vypytal bryndzove halusky, deticky syrove
pondelok - sosovicova polievka s mrkvou a http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27229 + zemiakova kasa.
ste ma navnadili na to uncle bens, aj ja urobim na kostovku. budem zvedava ako vam to bude chutit s maskom
Dnes sme s navstevou grilovali a kazdy prispel svojou troskou 🙂 Kuracie prsia s takou medovou marinadou s kari, kuracie kridla s cesnkovo bylinkovou a krkovicku s cesnakovou. mnam. Zajtra nieco lahsie. Sote so zeleninou a ryza, zeleninkova polievka.
@zuul tie Kuracie lahôdkové rezne( http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27229 ) vyzerajú perfektne ,prudko jedlé 😝 😝 .
Dobré ránko.
My sme dnes pozvaní na guláš a grilovačku,takže nevarím 😎 .
Zajtra plnená kapusta s chlebíkom 😝 .
Prajem peknú nedeľu 😉 .
@akika722 krásna tortička 😉 a držím palce, aby vyšlo počasie, u nás od rána od 4-tej búrky a prší ☹ drobcovi všetko najlepšie 🙂
@lululka555 ja nedávam papier na pečenie, ale mám také teflónové fólie na pečenie, takéto http://www.hiteko.sk/kuchynske-pomocky/teflonov..., super pomôcka, mám ich už asi 5 rokov, kúpila som ich lacnejšie ako som dala link, už ani neviem odkiaľ z netu, nemusím stále kupovať papier na pečenie, je to také akoby masné na povrchu a používam to pod všetko možné 😉
pecene kacacie stehna, zemiakove lokse, dusena kapusta a ananasove pokusenie ako derert.
@lencyca http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6361 skus ja som vcera pocas celeho varenia ochutnavala tu super stavicku co to pustilo.
my dnes hovadzia polievka a karamelove kurca s cuketami a citronom, k tomu ryza+uhorkovy salatik a kuracie prsia s cestovinou a paradajkovou omackou
Tak ja som dnes sama doma len s 2-mesacnou slecnou. Idem si teda navarit aspon na tri dni, dnes na obed dojedam este sosovicovy privarok, na veceru pstruh na nejaky sposob, este neviem aky s pecenymi zemiakmi a cerstvym zeleninovym salatom, zeleninova polievka s krupicovymi haluskami a bravcove sote na zelenine so slovenskou ryzou 😉 a nech sa paci, dobru chut a krasnu nedelu vsetkym 😎
kedze som dostala obrovsku cukinu,tak bude cukinove menu 😀 cukinova polievka na kyslo so zemiakmi,vyprazana cukina s pecenymi zemiakmi,uhorkovy salat,a ja si este urobim cukinovy nakyp 😉 bezmasita nedela...
u nas je dnes klasika kuracia polievka s rezankami a druhe napacovana krkovicka so zemiakovou kasou a uhorkovym salatom 🙂
@danielaj dakujem,vyskúšam to nabudúce s tou foliou,aj ja mám takú doma... 🙂
🙂 my dnes nevaríme,za chvíľu odchádzame k známim na chalupu,ideme grilovať pstruhov,zeleninu a urobíme si krásny den...beriem aj môj včerajší výtvor - veterníky mraky,nakoniec vo finálnom štádiu vyzerá celkom fajn a chutí tiež dobre. 😉
manzel ma hrachovu kasu s udenym ja a maly tekvicovy privarok vajicko
my sme na vylete u starych rodicov a su tu hody. takze bude hodova klasika. kuraci vyvar s domacimi rezancami a pecena kacica s knedlou a kapustou a kopeeec zakuskov.
minule tu jedna dievcina hodila fotku jaablk a ze nevie co s nimi, ja som nasla teraz taky recept na jablcny dezert, ide tam sice len 10 jablk ale tak ak nechces vsetko zavarit alebo robit kolace ttak toto vyzera na mnamku a neni to ani narocne a je to nieco nove, teda aspon pre mna...
takze ingrediencie :
10jablk, 500g odkostkovanych visni (mozu byt aj zavarane), 1bielok, 50g cukru, jeden vanilkovy cukor, sekane mandle alebo orechy, maslo na vymastenie plechu.
postup:
jablka olupat, pri stopke vydlabat otvor a naplnit ho visnami. otvory zakryt kuskami jablk. z vielka uslahat sneh, zaslahat don oba cukry a na kazude jablko dat kopcek zo sladkeho snehu. posypat nasekanymi mandlami. jablka poukladat do maslom vymasteneho plecha a piect ich asi 20 min do makka...
Ahojte dnes varim spanielskych vtacikov a tarhonu, k tomu zel. salat.

@katy1986 ja som dnes robila ten unce bens z dvoch davok do jednej som pridala ananas a do druhej sampiony a kukuricu. zajtra to skusim spravit s kuriatkom. inak vonia a chuti to po sojovej omacke fantasticky