icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
18. aug 2012

@ellise recept mám v mojom albume o varení, kuk tam 😉

danielaj
18. aug 2012

@titkovamiriam ja tiež budúci týždeń budem likvidovať rajčiny a cukinu, teraz je horúco , sa mi veĺmi nechce 😝radšej som s deťmi vonku pri vode a pod
a máš pravdu, rajčín je obrovské množstvo 😉 aj cukín a papriky 😉

mmaatt
18. aug 2012

@ellise ja pečiem takmer všetko mäso v rímskom hrnci, mäso je mäkučké a šťavnaté (vrátane rebierok) - v podstate mäso ochutím ako máme radi, rímsky hrniec napustím vodou na cca minút aby natiahol vlkosť. Potom vodu vylejem, vložím mäso, zeleninu ( už nepodlievam), zavriem a dám do studenej trúby, teplotu dávam max. stupňov., piekla som aj kačku 4,5 hodiny v rímskom hrnci a bola fantastická. Piekla som aj hus. Pred dopečením dám dole vrchnák a nechám zapiecť, aby bolo chrumkavé (ak je to taký typ mäsa). Špeciálne recepty nemám, zemiaky a tak v tom nerobím, to sa mi nechce umývať, lebo ja tento hrniec umývam len v horúcej vode bez saponátov.

rastulka
18. aug 2012

U nas je dnes nedelny obed 🙂 kuracia polievka s mrveničkou,plnene kuracie prsia a zemiakova kaša 🙂 a už sa pečie https://www.modrykonik.sk/fotoblog/traktor/albu... 😝 😉
zajtra smer Samorín 😎

ibajeho
18. aug 2012

@nanulik mizem sa spytat ako robis to ssote havaj? Ak si to tu uz pisala tak sorry ze otravujem, ja len ze citam postupne ale reagujem hned takze mozno sa tu este k tomu dostanem 🙂

zoe_a
18. aug 2012

Višňová tortička s parížskym krémom pre moju maminku. Bola to babračka, tak dúfam, že bude chutiť 🙂

nanulik
18. aug 2012

@ibajeho kludne postup napisem len z hlavy presne nevie.a teraz nie som doma. Pridam vecer rcp. ak by som zabudla kludne napis znova...

lydia22
18. aug 2012

@zoe_a krásna maš aj recept?

lencyca
18. aug 2012

@maba ano,najprv sa to da cesto so slivkami na 20minut piect,potom na to vylejes kyslu smotanu+2vajcia+10dkg krys.cukru-vymiesane,ete sa to 15-20minut zapeka,je uzasny,ako od babicky 😉

bobinkask
18. aug 2012

ahojte u nás zeleninová polievka a tvarohové rezance...a teraz odchádzame na oslavu mamina má narodeniny - bude grilovačka tak dúfam že sa aj ja neugrilujem pri krbe v tomto teple 😀 moja tortička pre maminu a taká rýchla opička pre moje deturence strašne chceli aby som aj im niečo upiekla 😉 🙂

tanitta
18. aug 2012

hrachova kasa udene meso ... vecer grilovacka...

bubo1104
18. aug 2012

dnes : hrachová polievka s klobáskou . Druhé som spravila podľa kuchára s telky a to : zemiakové noky + bryndzovo - slaninkovú omáčku + opekaná slaninka v celku na vrch . Veľmi chutné , aj muž pochválil

lencyca
18. aug 2012

@gelinka75 som rada ze sa to k tebe dostalo,prave som ti to isla pisat,len starsi syn si vyzadoval moju pozornost,a tak mi uslo ze sa pytate s maba na to iste 😉

gelinka75
18. aug 2012

@lencyca v pohode, niekedy ho spravim ale asi s inym ovocim, prave som minula vsetky slivky na lekvar 🙂

lencyca
18. aug 2012

@zoe_a nadherna torticka 😉

gelinka75
18. aug 2012

dnes nevarim, vecer som robila pizzu z celozrnnej muky, tak sme mali aj na obed, vecer ideme grilovat k nasim, treba vyuzit, ze je vonku pekne 🙂 no a este som postavila 5kg sliviek varit na sporak na lekvar, ze lekvar bez miesania, dufam, ze neprihori 😅

lencyca
18. aug 2012

@bobinkask krasna torticka,si sikulka 😉

lencyca
18. aug 2012

@gelinka75 ja ho robim v trube na plechu,bez miesania 😉

lencyca
18. aug 2012

dnes sme bez polievky,maly mi ju ani vcera nechcel,neviem co ma zrazu proti zeleninke 😠 chutia mu skor omacky,dojeme vcerajsie masko,ryzu a uhorkovy salat,z kolaca ostali len 2 kusky,ale svokra mi dala hotovu strudlu 😀 som sa na nu chystala...

maba
18. aug 2012

@zoe_a mamka sa musela tešiť-je nádherná a určite aj chutná 🙂 😝

maba
18. aug 2012

@bobinkask perfiš-si veľmi šikovná 😉

danielaj
18. aug 2012

@happy8051 ja na to Kilimandžáro už dávnejšie pokukujem, 😉 len nejak ešte nebol čas to vyskúšať 😝
@zoe_a krásna tortička 😉
@bobinkask nádherné tortičky 😉

danielaj
18. aug 2012

tak ja som si dnes konečne sadla a idem pokukať nejaký koláčik, čo som ešte nerobila 😀 ešte som dnes robila náš veĺmi obľúbený šalát s rajčinami ak by niekto chcel vyskúšať, tu je postup, tento šalátik milujeme, v čase rajčín ho robím skoro stále 😝

Rajčinový šalát

rajčiny nakrájam na kúsky, k tomu pridám nakrájané natvrdo uvarené vajíčka a mäkkú salámu, nahrubo nastrúhaný tvrdý syr, osolím, pridám troška čierneho korenia, sójovú omáčku, a kyslú smotanu a trocha tatárskej omáčky, zamiešam a hotovo, pre obmenu môžete pridať aj kukuričku, hrášok, koreniny podľa seba, ja dávam aj bazalku.

eva7780
18. aug 2012

@danielaj už aj idem odpisovat 😉 a asi aj urobim ,mm bude rád,on šaláty lubi 😵

danielaj
18. aug 2012

@eva7780 určite vyskúšaj, je fakt výborný, tak verím, že vám bude chutiť 😉

trdielko149
18. aug 2012

dneska je muz v robote tak len pre mna a dcerku vajickova polievka,krupicove cestovinky,peciem kolacik s posypkou so slivkami a upratujem,zehlim a tak ..zajtra bude pecenaa kacicka 🙂

lussy23
18. aug 2012

@bobinkask
@zoe_a nádherné tortičky

lussy23
18. aug 2012

my dnes paradaková polievka a quacamele.. ale teraz za chvílu idem s priatelmi opekať

luciok
18. aug 2012

Dámy, raďte! Zajtra čakáme návštevu a neviem čo im navariť na obed...