Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes bola hovädzinka v kuchte s ryžou a zeleninový šalát
no a uz o varení-zajtra kukuricovo hraskova polievka a na Michalovu prosbu čína 🙂
No... ja mam "navarene" do konca tyzdna 😅 mamina mi doniesla zasoby, kedze mam nevladnu ruku a dva a pol mesacne dieta, tak mam dost 🙂
No...cize to tam mame navarene -
spanielske vtaciky, ryza
svieckova na smotane, knedla
kuracie maso napacovane - olej, worchester, kecup a neviem co vsetko este, ryza
pecena bravcova krkovicka, zemiaky
@joannas dakujem za tip, zajtra spravim aj ja leco 🙂
@veroninna1 ale neviem či to malibude jesť naš to nejedol urobila so mu chlebik vo vajičku 🙂
Takze kedze sa nam tak pekne zozimilo a ja som konecne zohnala kralika (az v leviciach, lebo or-ban je nechutne predrazeny, predava stare a dokonca vybera aj pecienky z kralikov zlodejisko jeden) tak na nasledujuce dva dni bude polievka z kralicich kosti s pecienkou a zeleninou + rezance, na druhe bude kralik so svieckovou omackou a k tomu zemlove knedle. Kolac nie je furt bo furt nemam muku. Pisala som, ze az zajtra kupim a zajtra piect nebudem bo som najedovana na moju krajsiu polovicku. 😠 Vazne premyslam opat nad kokosovymi jezmi aaalebo nad zciklovym brownies, ale brownies okrem mna nikto nezje - velmi hutne, velmi cokoladove, velmi cviklove. A mozno spravim oplatky plnene karamelovym kremom. budu chrustat ako keksiky. 😉
@titkovamiriam u nás tiež neskutoťné počasie, fučí a leje od večera, ale aspoň trocha vlahy, lebo neskutoťné sucho, 😒 ale hlásili včera, že na východ to ani nemá prísť, vraj sa niekde v strede tá oblačnosť roztrhá a tam bude celkom pekne 😉 ani mi nehovor o tých jablkách, tak sme sa vytešovali, že koľko jabĺk budeme ma´t tento rok, a skoro všetko je na zemi, a aj tie, čo sú ešte nezrelé, tak nimi kŕmime morčatá a zajace 😒 ja už mám sušičku doma 3 týždne, ale ešte som ju nevyskúšala, plánujem teraz cez víkend, doniesla som si hrušky od babky a pekné jablká pozbieram a chcela by som aj tie rajčiny, potom šípky, huby tento rok bieda, 😒 strašne sucho, a z tých, čo sme našli sme robili praženicu, ešteže mám z minulého roka, to ich bolo požehnene 😉 a marhule som nestihla, som čakala na tú sušičku dlho, nemali ju na sklade, tak marhul už nebolo, a to sme ich mali strašne veľa 😒
@danielaj my sme zase toho roku nahubarcili dost (zaciatok augusta), minuly rok ani hribik...
Susicka je dobra vec, uz mame bylinky, rajciny, slivky, jablka posusene, hrusky su tam este z minuleho roka, este na sipky sa strojim 🙂
Dnes dojeme brokolicovu kremovu s opecenym chlebom a parmezanom a druhe neviem, asi cestoviny s rajcinovou omackou....
takze dnes fazulova s udenym, kto chce tak udene so zemiakmi a urobim aj buchty na pare s lekvarom 🙂
hovádzia polievka , halušky so syrokrémom a škvarkami . K tomu kyslé mlieko
@ibajeho mali robit dalsiu drahu,ale to je vo hviezdach ako obchvat.....
francuzske zemiaky 😝
ahojte dnes máme hrachvu polievku od včera a kuracie sote s ryzou a poobede oslavu dcerkinych narodenin 🙂)
dnes nevarim nič,tichá domácnosť 😠
dnes brokolicova kremova polievka a pecene kuracie stehna s cervenou kapustou a knedlou 😉
kremova polievka zo zltej cukiny, restovane kuracie pecienky, zemiakova kasa a k tomu hlavkovy salat
šošovicová polievka s párkom, vyprážaný hermelín, varené zemiaky s pažítkou, tatárska a zeleninový šalát 🙂
kysla zemiakova polievka s hribikmi a karfiol vyprazany.
vcera som bola na velkom nakupe v tescu a bol z toho stredny nakup za rovnaku cenu...hrozne vsetko zdrazelo:((((
keby som stretla fica tak mu naplujem do tvare...debil socialny.