icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kibuk
2. nov 2010

dnes gulaš a deti sa rozhoduju medzi pirohami a palacinkami 🙂

cinamon7
2. nov 2010

u nas dnes paradajkova polievka a zapekana brokolica so syrom

titkovamiriam
2. nov 2010

ja budem robit petržlenove knedlicky s hubovou omackou 🙂 a kapustnicu-dufam ze aspon na 3dni 😀

zuzana12345
2. nov 2010

tak dnes len tak obycajne, vysmazany syr+hranolky a tatarka, a ako dezertik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30710 😀

lyongirl
2. nov 2010

baby tak ryžový nákyp je úplne super, robila som podľa tohto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=705
+ vrstva tvarohu s vanilk. cukrom a hrozienkami. Len je trošku málo peny navrchu, nabudúce dám z viacej bielok...
@traktor ďakujem za recept 😉
no a vidím, že ste zase dali dobré tipy a nápady na jedlá, tak už si len niečo vybrať a ukuchtiť, ale až niekedy pozajtra, lebo toto bude určite u nás na 2 dni 🙂

dannynka
2. nov 2010

my dnes spenatikova polievka a druhe mame granadír s uharkovo-smotanovym šalatom,alebo mame este langoše 😝 akurat sa mi cesto doraba v pekarničke 😉

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=810

renia
2. nov 2010

Babulky, zalozila som temu, ake jedla najcastejsie a najradsej varia a jedia slovaci, ale adminka mi ju zamkla a poslala ma sem. Tak by ste mi mohli ak sa vam chce napisat nejake vase top 5, top 10 jedal? Lebo ma uz nebavi varit stale nove recepty, ku ktorym sa uz nevratim.tak mi poradte nejaku klasiku. Dakujeeeeem.
A pridavam sa, dnes som varila bravcove rolky plnene syrom a sunkou od magy, s ryzou. A ozaj? Ako casto varite polievky? Dakujem. Prajem krasny den. :o)

lyongirl
2. nov 2010

@renia no ja tiež nemám rada recepty, ktoré urobím a vyhodím, preto chodím do tejto témy, sú tu perfektné kuchárky, ktoré super poradia 🙂
Takisto varím stále dokola to isté, ale posledne som sa dokopala k tomu, že začínam variť aj niečo iné, samozrejme, ale len preto, že tu nachytám inšpiráciu a tiež si vyberám recepty len overené, ktoré chutia. Je jasné, že 100 ľudí - 100 chutí, takže môže sa stať, že nám niečo chutiť nebude, ale ešte sa nám to nestalo...
No a k otázke polievky - polievku máme každý deń, výnimočne sa stane, že nie je, ale vtedy je navarené niečo iné. No a my sme polievkový, tak preto ich máme stále, deti zjedia skôr polievku, ako druhý chod a ešte sú aj preberačné, takže u nás skoro stále mliečne polievky, no niekedy som z mliečnej polievky už na prášky, nebaví ma to variť, nebaví ma to jesť, ale oni inú nechcú a inšpirácia dochádza...
Ale v jednom vidím výhodu, varím na 2 dni, lebo sa u nás je málo, MM neje varené doma skoro vôbec a ja s deťmi tomu moc tiež nedáme, takže som rada, že nemusím každý Boží deň vymýšlať, čo navariť a trápiť sa nad hrncami...

titkovamiriam
2. nov 2010

renia ahoj!ja polievky denne pripadne ob den-zvyk z domu 😀 od babičky,že aj ked sa varit nebude/maslový chleba,prazenica a pod/polievka byt musi 🙂
moje hitparada:
1-jednoznačne sviečková s knedlou
2-vepro,zelo knedlo
3-bravčové masko s mrkvou a hraskom/dnes som dala ma MB/
4-netradične asi pre niekoho-lečo-milujem lečo hocikedy,so zemiakmi ,s chlebom
5-receply kde je karfiol-polievka,vypražany,dusený,s cestovinami
6-granatír s uhorkami
7-bryndzové halušky,strapačky,
8-kuracina-všetky upravi
9-zepekaná zemiaky
10-rizoto

no a mám rada cestoviny s rôznymi omáčkami,pizzu,čínu...
a teraz opak-čo nemám rada
1.vedie jednoznačne kôprovaá omáčka
2.zjem všetko čo nezje mna 😀

eva7780
2. nov 2010

ahojte,poradte mi ,co s hubami,mam ich kopec v mrazaku a robim max.hubovu omacku,aj to len raz za cas

titkovamiriam
2. nov 2010

EVI prvé ma napadne polievka,potom praženica,rizoto,na cestoviny,pomlieť a klasika fašírky s paradajkovou omáčkou.Ja robim polievku ,,Hubačku,,-hríby,všetka koreňova zelenina,veľa veľa zemiakov,zahustim osmaženou múkou a už nemusím nič iné 😀

tosomja
2. nov 2010

dnes máme maďarský guláš s knedlíkom, zeleninovú polievku s hubami...a jablkovú štrúdľu... 🙂

eva7780
2. nov 2010

@titkovamiriam myslis ,ze ked huby pomixujem do fasiriek nebude s toho taky hnusny maglajz?Nemam mlyncek, 😠 a nasla som recept,kde len nadrobno krajaju huby http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1721,tak neviem ,co je lepsie.Este som ich nikdy nerobila,jedla uz velakrat u starkej

berika
2. nov 2010

@renia u nás ťažko posúdiť top10, lebo každý z nás troch má najradšej niečo iné. MM má najradšej mäso všetky druhy na všetky spôsoby, pečené, vyprážané, na šťave, obľúbená príloha ryža. Dcérka tá má najradšej fazulovú polievku mliečnu, potom všetky druhy strukovín, vyprážané mäsko s ryžou, zemiakovú kašu, fašírky. U mňa jednoznačne vedú bryndzové halušky a ináč strašne ľúbime jesť, takže všetko zjeme. Polievky varím nepravidelne, tak 2x do týždňa. Úplne nám stačí. Recepty skúšam všelijaké, niečo sa učím od mamy, od svokry, od babky, z časopisov, odtiaľto. Koláče tiež nepečiem často, lebo potom by sme sa už aj kotúľali, keďže sladké milujeme všetci. A čo som zabudla, tak zeleninu a ovocie jedávam len ja.

kacenkalm
2. nov 2010

prepacte dievcata,ze vam sem skocim,neviete ci moze 13 mesacne dietatko papat rybaciu pomazanku domacu?dakujem za info

martinex
2. nov 2010

@kacenkalm ak je to sladkovodna ryba,tak by som nevidela problem

kacenkalm
2. nov 2010

@martinex to je pomazanka klasika z konzervy sardinky v paradajkovej omacke

titkovamiriam
2. nov 2010

evi tak ich uvar a rozmixuj daj cesnak korenie a dohusti mukou vajcom-vyzerat to nebude bohvieako ale su vyborne. 😀
kacenka kludne

martinex
2. nov 2010

@kacenkalm tak take by som nedala... plne soli a bohviecoho...radsej si uvar rybku,pridaj maslo,bylinky

kacenkalm
2. nov 2010

@martinex tak super,dakujem za info

mimikuku
2. nov 2010

@eva7780 co s hubami posli mi ich? 🙂 ja nemam ani jednu 😀

kata2882
2. nov 2010

@kacenkalm suhlasim s martinex. deti mozu morske ryby od 3 rokov....

ja som dnes varila kapustovu polievku.......od vcera sme mali kuracie stehno so zemiakmi..... 🙂

standa82
2. nov 2010

@kata2882 ..náš malý jedol rybu už keď mal rok 🙂

traktor
2. nov 2010

ahojte tak tu je ten ryzovy nakyp a bol tiez mnam 🙂

traktor
2. nov 2010

dieta môzerybu, odporuca sa pangas, lebo nema kosti...nas matko miluje rybku 🙂

kata2882
2. nov 2010

@standa82 ja davam mojmu len omacku, lebo ma rad,.....tu z konzervy paradajkovu... 😉

traktor
2. nov 2010

poviem tak...po roku uz dietatko ma zacat papat postupne vsetko ...-samozrejme menej solit..a treba brat ohlad na alergie v rodine...inak problem nevidim..

renia
2. nov 2010

dakujem dievcence, zajtra navarim bolonske spagety a paradajkovu polievku. Vase topy si zapisujem.

titkovamiriam
2. nov 2010

😀 renia 😀 -tiez nase oblubene-tvoje menu

titkovamiriam
2. nov 2010

dnešna kapustnica a buchty 🙂 a tie petržlenové knedličky boli super s hubovou omačkom dik za recepl