Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
navarila som plný hrniec plnenej papriky - vlastne iba štyri papriky a ostatné sú guľky v paradajkovej omáčke, k tomu knedla a kedze náš drahý má dnes meniny urobila som krémeš z BB keksov 🙂
tak na oběd nic, ale MM má ve čtvrtek firemní akci v mexickém stylu, takže jsme dnes vařila chilli con carne ze dvou kil masa, a pekla pláty na medovník. Zítra medovník naplním, udělám ještě pražské koláče,a chilli ještě z jednoho kila hovězího
@ivanajelinek Ja si spravím klasický kurací perkelt, ale nakoniec mäso vyberiem a šťavu zahustím a pridám smotanu. Mäso si odkostím pomeliem. Potom do palacinky dám to pomleté uvarené mäso, prehnem na trojuholník a polejem tou omáčkou. Je to fantastické 😵
Mam kralika ,ale neviem ako ho mam pripravit 🙂
@lilysk toto som si raz odlozila ked budem mat zajaca a urcite vyskusam takze ak vyskusas ty budem rada ak sa podelis o dojmy a chute 😉 .. je to sice prelozene z prekladaca ako hotentot ale snad vycitas podstatu .... Zloženie
• 1 králik, nakrájame na porcie kusov (pozri Ako znížiť až králika)
• Salt
• 4 lyžice masla
• 2 veľké šalotky, nasekané
• 1/2 šálky bieleho vína
• 1/2 hrnčeka vody
• 1/2 hrnčeka zrnitý krajiny horčice, ako Dijone
• 1 lyžička sušeného tymianu
• 1/2 hrnčeka smotany
• 4 lyžice jemne nasekanej petržlenovej vňate
Metóda
1 Salt svoje zajačie kúsky dobre a zrušil pri izbovej teplote po dobu 30 minút až hodinu.
2 Zahrejte maslo na strednom plameni vo veľkej panvici orestujte s vekom. Pat králik kusy suché a hnedé je v masle. To miernym tempom - nechcete maslo na popálenie - a nenechajte sa králik kusy vzájomne dotýkať. Urob to v dávkach, ak budete potrebovať.
Akonáhle králik je zahnednuté, vyberte ju do misy. Pridajte šalotku a hnedé dobre. To bude trvať 3-4 minúty.
3 Nalejte v bielom víne a zase teplo na vysokú. Zoškrabovanie a odstraňovanie žiadne opečené kúsky na dne hrnca s drevenou lyžicou. Pridajte horčicu, tymian a vodu a priveďte k varu. Ochutnajte omáčku pre soli a pridať niektoré v prípade potreby.
4 Pridajte králika kúsky, kabát je s omáčkou, potom pokles teplo na nízkej úrovni. Kryt a zvoľna varí po dobu 45 minút. Ak mäso byť takmer odpadávať od kosti. To by mohlo potrebovať viac času, ale nemalo by potrebovať viac ako hodinu celkom. Divoká králiky niekedy potrebovať viac času.
5 Keď je mäso hotové, jemne ju vytiahnite na tanieri. Otočte tepla vysoké a variť omáčku dole o polovicu. Vypnite teplo a pridajte smotanu a petržlenovú vňať. Zamiešajte kombinovať a vrátiť králika na panvici. Kabát s omáčkou a podávame naraz.
Podávame tento pokrm s opečeným chlebom a veľké biele víno, napríklad biela Bordeaux, biele Côtes du Rhône zmesi alebo maslové Kalifornia Chardonnay.
@lilysk
ja som nedavno robila toto a chutilo nam
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=97644
@tanitta Ahoj no zda sa ,ze je to super 🙂) Vyskusam !!! Ja mam normalne vycitky svedomia -chudacik ,ale boli sme na dedine a tam mi ho nanutili ,ze aka super vec-este dobre ,ze ho tam nezdrali pred nami ,lebo by som asi skolabovala na fleku 🙂
Detom ani nemozem povedat ,ze je to kralik ,lebo budu plakat 🙂)
Vlastne moje deti by mi ani nevereili ...mysleli by si ,ze srandujem 🙂
@lilysk skus toto je tam viac receptov
http://www.katherine.sk/index.php?option=com_co...
@lubka_to myslela si tieto? http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=76347
no, ako tak čítam vaše príspevky, milé ženičky, nerobíte nič iné, len stojíte pri sporáku... ako to všetko stíhate? niektoré navaria dva obedy, koláčik a už vymýšľajú, čo bude na večeru... obdivujem... :P
ja som dnes spravila zapekané cestoviny so zeleninou, šunkou, slaninou, vajíčkom a smotanou... a kedže som dostala "mlsnú", tak som narýchlo upiekla kakaové brownies... a keďže riadny "sedliak" zje aj zajtra to, čo bolo dnes, zajtra sa nevarííí...
ale žeby som aj v utorok robila hostinu, akoby mi mal na dvere zaklopať sám pán prezident, tak to nieeee... ale o pár rokov aj ja chcem byť taká ukážková gazdinka... 🙂
dnes uz nic, ale zajtra budu plnene zemiakove placky a salatik. jasne ze placky budu bez oleja a bez muky len trosku maizeny aby sa tie poporodne kila dali dobre dole
uz mam aj na zajtra: zeleninova polievocka a ryzovy nakyp 😝 😝
vcera sme mali fazulovu polievku a langose, dnes grilovane kuracie kridielka, ryza, slivkovy kompot
dobrá ránko, som tu nebola od piatku, boli sme u babky 🙂, v pondelok zásoby, včera perkelt s haluškami a dnes uvažujem nad francúzskymi zemiakmi a cesnakovou polievkou so syrom 🙂
dobre rano dievcence, nemate nahodu niektora osvedceny orechovy krem do torty? v marcipanovych tortach som sa uz pytala, ale dali mi uz taky, co som robila, ale velmi ma neoslovil, dakujem krasne 😉
@dudi30 ahoj dakujem ,nedala som nic okrem cervenej papriky 😉 ,len niekedy je aj ta paprika taka slabo cervena,teraz som mala peknu 🙂
@rastulka ahoj u nas sa robia plnene oriesky tiez z toho isteho orechoveho cesta ako medvedie labky. Plnene robieva starka a plni takym coko kremom. 🙂
ahojte a pekne ranko 🙂 dnes varim zeleninovu polievku, zostal na dnes perkelt a aj halusky a urobim trochu s kyslou kapustou a slaninkou 🙂

@nakup dakujem, urcite vyskusam 🙂