icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

levandullka
2. dec 2012

@natal12 Alebo to vyrieš najjedonoduchšie - urob ovocnú šťavu 🙂. Ja ju robievam veľmi často... Pomaranče, jablká, mrkva, grepy, cvikla... Čokoľvek 🙂

luciaq
2. dec 2012

hovadzia polievka s rezancami, hovadzie masko na horcici so zemiakovou kasou a zajac na smotane s cestovinou

clarissa
2. dec 2012

Pecene kuriatko s plnkou a ryza... 😉

denda83
2. dec 2012

@adikad takze potrebujes 650g jlůadkej muky, 250g praskoveho cukru, 50g zmaknuteho masla alebo margarinu, 150g medu, 4 zltky alebo 3 vajcia, 1 cajova lyzicka pernikoveho korenia, 2 zarovnane cajove lyzicky sody bikarbony, 4-5 polievkovych lyzic mlieka.....
Ja si najskor zmiesam vsetky sypke suroviny a potom pridam vsetky ostatne suroviny, vymiesim hladke cesto a necham cez noc odpocinut v chlade.........a potom klasika vyvalkas na pomucenej doske a vykrajujes ustriehni si hrubku cesta 0,5cm....peciem na cca 180c a pred peceni potieram zltkom. skladuju sa potom v uzatvorenej nadobe, ak chces zdobit tak je dobre ich nechat 1 den odlezat aby neopadala poleva

natal12
2. dec 2012

baby ako robíte mrkvový šalátik ? alebo čo donho dávate okrem mrkvy ? 🙂

natalia7591
2. dec 2012

baby, poradte typ na super polievocku ::?

mitka2007
2. dec 2012

ja dnes kuracie masko na smotanovej omacka s knedlou...polievku mame cuketovo-koprovu a asi este upeciem slivkovo-skoricovu bublaninu...

martinkatinka
2. dec 2012

Dnes ideme robiť domáci vaječný koňak a keďže nám ostane 12 bielkov, vyhladala som takýto recept na koláčik urobíme z dvoch dávok, pomaškrtí celá rodina! http://www.dobre-recepty.sk/detail/732-orechovo...

lenka268
2. dec 2012

Ahojte dnes slepacia polievka a fasirka v celku na plechu s ryzou a cviklovym salatom.

kikatko
2. dec 2012

na žiadost malej su rezne, ryža a pre rýchlost akou miznu rezne som ešte dala piect aj kura v celku

katy2
2. dec 2012

@clarissa aj u nas 🙂

erickaa
2. dec 2012

@nanulik a dala by si mi prosim recept na to rizoto, som v zivote nerobila 😀

catrena
2. dec 2012

tak mi mame dnes peceny bocik,zemiakovu kasu a polievku od vcera fazulovu 🙂

danielitka26
2. dec 2012

ja sa pochvalim dnes som nevarila dnes som mala zakaz do kuchyne varila moja laska a bolo to uzasne

cevapcici v duo smotanovej omacke a rajcinovy salatik

titkovamiriam
2. dec 2012

u nas sviečkova na smotane knedla,hovadzia polievka a samozrejme prva sviecka zapalena.Pekný adventny den vsetkým!!!!!!!!

nanulik
2. dec 2012

@erickaa takto robim ja take klasicke ceskoslovenske pre 3-clennu rodinu:
osmazime cibulku.pridam asi tak za sialku mrazenej miesanej zleniny podla vl.vyberu.(ja davam mrkva hrasok kukuricka) Pokrajane masko z polievky. Stisim plamen a chvilku necham dusit. Medzitym siv sitku pod vodou preplachnem sialku ryze. Necham odtiect. Zmes v hrnci osolim.okorenim a dam troskusladkej mletej papriky. Pridam ryzu a zalejem cca 1.5 sialky vody. Stisim plamen a necham varit. Ked sa voda odpari vypinam.ryza je tvrdsia ale ona dojde. Na tanier este struhany syr

erickaa
2. dec 2012

@nanulik dakujem, urobim 🙂

lienka2
2. dec 2012

ahojte,
vcera bola hrstkova polievka a palacinky kto s cim chcel, dnes dojedame polievku a na druhe bravcove na leci, nokerle a jablkovy kompot, zajtra budeme dojedat akurat polievku urobim krupovu 🙂

07111968
2. dec 2012

dnes,ako každu nedelu vyvar -dnes kuraci,opečene brav.stehno nakrajane na platky , potom dusim a pridam rajč.pretlak a varene zemiaky pre dcerku pečene a teraz ked dopišem idem ešte babovku... pekny a štastny advent všetkym 🙂 🙂

tinuskaha
2. dec 2012

mrkvova kremova a cina 😉

nelly3
2. dec 2012

ranajky - kasa z ovsennych vlociek ( ale s vodou urobena, nepijem mlieko, nakrajane babany, jablcka, med, skoricovy cukor a manzelik tam mal este aj oriesky nakrajane)
obedik - hovadzie masko na zeleninke + cerstve sampiony pokrajane, k tomu ryza 🙂

07111968
2. dec 2012

@nelly3 ja si namačam vločky ešte večer pred spanim ale do mlieka ,skusim aj s vodou.. 🙂

sitko
2. dec 2012

Zemiaková kaša, sekaná z morčacích pŕs, rajčinová omáčka. Tmavá treska na masle a hlávkový šalát. Polievka zo včera pórovo-zemiaková.

fattamorgana
2. dec 2012

ahojte. pár dní som tu nebola, boli sme u našich, tak som varenie neriešila.
u nás dnes slepačí vývar a fraštacká špecialita na vajíčkových chleboch - kto nepozná, odporúčam. neverila som, že to môže byť také chutné, manžel si to raz dal v reštaurácii a odvtedy o inom nehovoril, len kedy mu také uvarím 😉

baby, potrebujem poradiť. budem malej robiť meninovú oslavu a popri všetkých tých sladkých koláčikoch, torte atd. by som chcela spraviť aj niečo slané. mám pár receptov, ktoré nikdy nesklamali, ale posledné mesiace sa mi tu otočilo dosť ľudí na kolaudácie, tak mi už tie moje osvedčené recepty idú krkom. chcela by som vyskúšať niečo nové, viem, že receptov je milión, ale naj by bolo, keby ste mali niečo odskúšané, čo všetkým chutilo a nikdy vás nesklamalo. ďakujem za každý nápad 😉

nelinka0401
2. dec 2012

dnes polievka s posledného bažanta a zeleninou,slížikmi,smažené kura s ryžou a hráškom k tomu kompot a jablková bábovka

danielaj
2. dec 2012

ahojte, dnes nedeĺná hovädzia polievka, kurací perkelt, kolienka, kyslá uhorka, farárske rezne, ryža, jablkový kompót, kvetinkový jablkový koláčik z krehkého cesta 😉

katja78
2. dec 2012

@briketa - my robíme šalát podobne, len namiesto kukurice nastrúham uvarenú mrkvu. A pomer majonéza (resp.tatarka) s jogurtom je zhruba 1:1. a uhorkovú vodu miniem trochu viac 🙂