Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
hovadzia polievka s rezancami, hovadzie masko na horcici so zemiakovou kasou a zajac na smotane s cestovinou
Pecene kuriatko s plnkou a ryza... 😉
@adikad takze potrebujes 650g jlůadkej muky, 250g praskoveho cukru, 50g zmaknuteho masla alebo margarinu, 150g medu, 4 zltky alebo 3 vajcia, 1 cajova lyzicka pernikoveho korenia, 2 zarovnane cajove lyzicky sody bikarbony, 4-5 polievkovych lyzic mlieka.....
Ja si najskor zmiesam vsetky sypke suroviny a potom pridam vsetky ostatne suroviny, vymiesim hladke cesto a necham cez noc odpocinut v chlade.........a potom klasika vyvalkas na pomucenej doske a vykrajujes ustriehni si hrubku cesta 0,5cm....peciem na cca 180c a pred peceni potieram zltkom. skladuju sa potom v uzatvorenej nadobe, ak chces zdobit tak je dobre ich nechat 1 den odlezat aby neopadala poleva
baby ako robíte mrkvový šalátik ? alebo čo donho dávate okrem mrkvy ? 🙂
baby, poradte typ na super polievocku ::?
@natal12 alebo urob vyzivu
http://www.katherine.sk/index.php?option=com_co...
ja dnes kuracie masko na smotanovej omacka s knedlou...polievku mame cuketovo-koprovu a asi este upeciem slivkovo-skoricovu bublaninu...
Dnes ideme robiť domáci vaječný koňak a keďže nám ostane 12 bielkov, vyhladala som takýto recept na koláčik urobíme z dvoch dávok, pomaškrtí celá rodina! http://www.dobre-recepty.sk/detail/732-orechovo...
Ahojte dnes slepacia polievka a fasirka v celku na plechu s ryzou a cviklovym salatom.
na žiadost malej su rezne, ryža a pre rýchlost akou miznu rezne som ešte dala piect aj kura v celku
tak mi mame dnes peceny bocik,zemiakovu kasu a polievku od vcera fazulovu 🙂
ja sa pochvalim dnes som nevarila dnes som mala zakaz do kuchyne varila moja laska a bolo to uzasne
cevapcici v duo smotanovej omacke a rajcinovy salatik
u nas sviečkova na smotane knedla,hovadzia polievka a samozrejme prva sviecka zapalena.Pekný adventny den vsetkým!!!!!!!!
@erickaa takto robim ja take klasicke ceskoslovenske pre 3-clennu rodinu:
osmazime cibulku.pridam asi tak za sialku mrazenej miesanej zleniny podla vl.vyberu.(ja davam mrkva hrasok kukuricka) Pokrajane masko z polievky. Stisim plamen a chvilku necham dusit. Medzitym siv sitku pod vodou preplachnem sialku ryze. Necham odtiect. Zmes v hrnci osolim.okorenim a dam troskusladkej mletej papriky. Pridam ryzu a zalejem cca 1.5 sialky vody. Stisim plamen a necham varit. Ked sa voda odpari vypinam.ryza je tvrdsia ale ona dojde. Na tanier este struhany syr
ahojte,
vcera bola hrstkova polievka a palacinky kto s cim chcel, dnes dojedame polievku a na druhe bravcove na leci, nokerle a jablkovy kompot, zajtra budeme dojedat akurat polievku urobim krupovu 🙂
dnes,ako každu nedelu vyvar -dnes kuraci,opečene brav.stehno nakrajane na platky , potom dusim a pridam rajč.pretlak a varene zemiaky pre dcerku pečene a teraz ked dopišem idem ešte babovku... pekny a štastny advent všetkym 🙂 🙂
mrkvova kremova a cina 😉
ranajky - kasa z ovsennych vlociek ( ale s vodou urobena, nepijem mlieko, nakrajane babany, jablcka, med, skoricovy cukor a manzelik tam mal este aj oriesky nakrajane)
obedik - hovadzie masko na zeleninke + cerstve sampiony pokrajane, k tomu ryza 🙂
Zemiaková kaša, sekaná z morčacích pŕs, rajčinová omáčka. Tmavá treska na masle a hlávkový šalát. Polievka zo včera pórovo-zemiaková.
ahojte. pár dní som tu nebola, boli sme u našich, tak som varenie neriešila.
u nás dnes slepačí vývar a fraštacká špecialita na vajíčkových chleboch - kto nepozná, odporúčam. neverila som, že to môže byť také chutné, manžel si to raz dal v reštaurácii a odvtedy o inom nehovoril, len kedy mu také uvarím 😉
baby, potrebujem poradiť. budem malej robiť meninovú oslavu a popri všetkých tých sladkých koláčikoch, torte atd. by som chcela spraviť aj niečo slané. mám pár receptov, ktoré nikdy nesklamali, ale posledné mesiace sa mi tu otočilo dosť ľudí na kolaudácie, tak mi už tie moje osvedčené recepty idú krkom. chcela by som vyskúšať niečo nové, viem, že receptov je milión, ale naj by bolo, keby ste mali niečo odskúšané, čo všetkým chutilo a nikdy vás nesklamalo. ďakujem za každý nápad 😉
dnes polievka s posledného bažanta a zeleninou,slížikmi,smažené kura s ryžou a hráškom k tomu kompot a jablková bábovka

@natal12 Alebo to vyrieš najjedonoduchšie - urob ovocnú šťavu 🙂. Ja ju robievam veľmi často... Pomaranče, jablká, mrkva, grepy, cvikla... Čokoľvek 🙂