Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
včera som nevarila, dojedali sa zvyšky , dnes ešte ostala polievka a druhú mi suseda doniesla prdľačkovú / zabíjačková, čo sa varia v nej jelitá/ dievčatá sú doma ešte samé dve , tak si asi budú robiť palacinky. večer im urobím tú vyprážanú tekvicu a na piatok tekvicovú polievku a niečo s rybkami a hráškom .
A dnes mikuláško. Moja malá tvrdošijne na vyzvanie, že čo zaspieva mikulášovi začne Mikulášku dobrý strýčku , napichnem ťa na vidličku xixixixiixixixixiixi a hrozne sa začne rehotať , to ju tí starší zákerne naučili, tak sme jej vysvetľovali, že keď mu toto zaspieva , tak asi nič nedostane hheheheheh, takže sa tvárila, že o tom teda rozmýšľa a zachvíľu to aj tak takto zaspievala hehehehhehe 😀
no a ešte musím moju 13 ročnú slečnu pochváliť, nielen , že stráži menšiu / obe chorľavé / , včera som prišla domov a boli poumývané dlážky, umyté riady, poskladané prádlo zo sušiakov , vyvešané z práčky bolo, nanosené drevo ku krbu a ešte aj žehlilla!!!!!!!! ožehlila polku obrovskej kopy a dokonca aj košele a nechcela prestať, tak som ju nechala, nech sa dievča učí. A najkrajšie na tom bolo, že nič z toho som jej nekázala, sama od seba . juj normálne ma potešila, lebo inak je strašná bordelárka aj tatík bol v takom šoku, že jej hneď sľúbil odmenu heheheh. SOm aj chcela šplechnúť , že kurňa ja to robím stále a ništ xixixixi, ale tak dcérečka je dcérečka
Len u malej si skazila profil, lebo si ju dovolila dať poobede spať a že protestovala a kričala z izby , že ju nemá vada a že to povie maméééééé heheheh
ja som vcera do polnoci varila plnenu papriku (ale bez papriky bo som ziadne nemala 🙂) a k tomu zemiaky takmame to na dneska(no vcera) a na zajtra (uz dneska)... tu mame 24minut po pol noci a u vas uz skoro pol osmej 🙂
@olo2003 ja uskladňujem b pečivo v kartónových krabiciach, tiež sa mi to v plastových dózach nepáči, je to také akoby zdusené, v tých kartónoch to má prísun vzduchu, to je moja skúsenósť a pečiem naozaj veľmi veĺa 😉
@sisanka neskúšala si toto moje ? ja ho robievam roky a iné nám nechutí, iba toto, ľahké, rýchle a dá sa použiť aj na škoricové slimáky napr. https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb...
Ahojte žienky, tak najprv to vyzeralo, že z toho kysnutého cesta nič nebude ale napokon to vyšlo 🙂 Osie hniezda so škoricovým cukrom a hrozienkami a slivkový lekvár vymiešaný s kakaom 🙂 Som čakala, že to bude kysnúť tak ako doma mamke - že jej to preteká pomaly z misky, ale moje kdeže 😀 Tak buď to tak malo byť podľa receptu alebo som niečo pokašľala :D Tak či onak, podarili sa a chutia supeer 🙂
U nas dnes zeleninova polievka s haluškami a kuracie masko so syrovou omačkou a cestovinky 🙂
@womankc už robím len podľa tohto receptu od môjho bývalého kolegu , vyskúšala som už všelijaké, nebolo to ono, ale táto je božská http://varecha.pravda.sk/recepty/treska-v-majon..., mimochodom je to otec módneho návrhára Lukáša Kimličku a je to výborný kuchár, hlavne na mäsové jedlá a rôzne zavárané špeciality 😉 a veľký pestovateľ obrovského množstva čili papričiek 😀 tu na Vareche má len pár receptov http://varecha.pravda.sk/profil/kimlo/recepty/ , ale má aj svoju stránku http://kimlo.szm.com/, ak máš chu´t a čas popozeraj 😉
dnes fazulová nakyslo,dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom,mm si ešte dojedá divinu s ryžou,nám to nechutí 😖 😉
Včera sme mali kur.prsia v chrumkách, a dusené zemiačky s kôprom,
dnes že vraj varí mm - zemiakové placky plnené pečienkou, tak uvidím, či navarí, alebo budem variť ja 😀 😀
Ahojte, u nás dnes miešaná zeleninová polievka, pre muža vyprážaný syr, zemiaková kaša, uhorkový šalát, a my dojeme špagety s rajčinovou omáčkou a mozzarellou. A ešte idem na mužovo želanie upiecť ananásové pokušenie, keďže má dnes narodeniny 😵 .
@womankc nakoniec som robila kolacik od mamy. pisem aj recept, lebo je tak uzasny, ze mi neda sa nepodelit 🙂 inak chuti tak pernikovo, velmi lahucko a tie marhule v nom...mnaaaaam 🙂 mm pri nom zabudol, ze chudne 😀
Marhulovy kolac:
40dkg polohrubej muky
30dkg praskoveho cukru
1 lyzicky sody bikarbony
1dcl oleja
1dcl mlieka
1 lyzica kakaa
2 vajcia
pol prasku do peciva
1 flasa marhul, aj so stavou
Vsetko okrem marhul najprv zamiesat aj so stavou z marhul. Pokrajat marhule a zamiesat jemne do cesta, aby sa nerozpadli uplne (pokial su maksie). Vyliat na plech (ja som davala papier na pecenie) a upiect. Teplotu som dala cca 200stupnov a cas nemam osledovany, ale pokial nezacne vonat a zapalka nie je po vpichu sucha 🙂 No a potom vychladnuty poprasit praskovym cukrom.
inak pozerala som tie od teba a slinky mi tiekli. no v kazdom bolo nieco, co mi doma chybalo 😝 ale mam vsetky 3 zapisane a planujem skusat 🙂
fazuľová polievka, podlesníky 🙂
Hrášková polievka s krupicovými haluškami, čína s čínskymi rezancami 🙂 zajtra namiesto rezancov bude ryža
Dnes husta fazulova polievka na kyslo z tmavej fazule, s klobaskou a chlebom.
U nás dnes hubová polievka so zemiakmy a mrkvou a kapustové fliačky.... mňamky mňam...
ahojte
u nas v pondelok paradajkova polievka s pismenkami, dojedanie rezen, ryza, kompot
v utorok paradajkova, palacinky zapek so sunkou, syrom, paradajkami
v stredu brokolicova, zemiaky s cesnakom, cibulou + karfiolove fasirky + salat z kys.kapusty, mrkvy
vo stvrtok brokolicova, este asi farfiolove fasirky
v piatok zeleninkova s mrvenickou, cestovinky s omackou a zeleninkou
v sobotu, zeleninkova, ....
v nedelu vyvar, a hovadzie span vtaciky s ryzou.
a ideme vypekat uz vianocne kolaciky cez vikend. 😀
od pondelka je Timuš v škôlke tak nemám pre koho variť... nemám ani chuť variť ... jedine čo som naparila buchty s jahodovým džemom a posypané makom a orechami

@natal12 a tu máš taký recept ako ja robím
http://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-tarhona...