icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

daniz
30. nov 2010

My v sobotu pečené jelítka so zemiakmi, karfiolová polievka, v nedeľu polievka s domácej kury a pečené kura na zemiakoch - večer sme skoro lietali 😀 😀 😀 . Včera sa dojedalo , dnes rozmýšľam hubová omáčka buď s cestovinou, alebo s petržlenovými knedlíkmi.

daniz
30. nov 2010

A aj my po malovaní celej chalupy - všetko na 95 percent upratané už len poprať prehozy, periny, deky a hotovo 😝 😝 😝 . V piatok zarobím na perníky v sobotu s deťmi pečieme....Véééééľmi sa tešia 🙂 🙂 🙂

titkovamiriam
30. nov 2010

dnes polotovary,ked pridem z prace sa hodim do postele-zasielkova pizza 😀 😀 😀 a vynimocne sackova paradajkova,,uvarí,,Michal-som hotová a musím aj pracovať bleee

veverina
30. nov 2010

U nas dnes ryzovy nakyp..mnam

eva7780
30. nov 2010

dnes hrachová kaša s klobáskou 🙂 ale aj pri nej som toho vela pobabrala 😝 som chorá,nevládzem a to idem zachvilu do práce 😝 😝 😝

sonka31
30. nov 2010

@veverina Ja ryzovy urobim zajtra, si ma inspirovala 🙂 Mnam.

sonka31
30. nov 2010

@traktor Jeminecku, ta pizza vyzera super. Robis klasicke kysnute cesto, ci len das drozdie a nenechavas kysnut?

veverina
30. nov 2010

@sonka31 som rada..pozeram ze ryzovy bude zajtra az vo Francuzku 😀 Fiiiha

sonka31
30. nov 2010

@veverina Presne 🙂 Ibaze moj manzel nepoznal sladke jedla ako hlavny chod, kym sa neozenil so Slovenkou 🙂 Takze ja ho zjem na obed teply, ako ho jedavame my a on po veceri studeny ako zakusok, lebo jemu sa taka maskrta nerata za hlavny chod, hoci mu chuti. Prevelmi sa cudoval, ked som ho urobila prvykrat, ze fajny kolac, ale preco pred vecerou 🙂

veverina
30. nov 2010

@sonka31 To je mile 😀

denne73
30. nov 2010

Ahojte kucháročky. Máte niektorá nejaky jednoduchý receptik na lasagne?? mám doma mlete mäso , paradajk.šťavu a lasagne🙂
Hlavne ten postup ako sa robia. Či sa predvaria tie cestoviny , alebo davaju do pekáča surove. Ďakovam 😉 😉 😉 😉

denne73
30. nov 2010

@sonka31 jeeej soni ahoj už kupujem kočik hodim ti do IP tak sa tešim

lyongirl
30. nov 2010

http://recepty.rodinka.sk/recept.ltc?ID=18796&k=10

Ahojte, robila ste niektorá tento koláčik? Vyzerá zaujímavo a chutne...
a ešte by som poprosila kucháročky o super recept na koložvársku kapustu, ešte som to nikdy nerobila...

iinuska
30. nov 2010

segedin s knedlou

gabika11
30. nov 2010

ryza s hraskom bonduelle, a kura pecene v rure, mnamka velka a rychla 😝

00vladka00
30. nov 2010

@denne73 ahoj.ja ked idem robit lasane tak idem do obchodu.xi xi.este som to doma nikdy nerobila.

00vladka00
30. nov 2010

ja som dnes varila rizoto s cervenou repou

denne73
30. nov 2010

@00vladka00 no ahoj moja . no to je sranda ja sa tu dovolávam receptu a nakoniec ti ja pomôžem . Ak ich urobiš presne podla tohoto tak sa oblížete ešte za ušami. ja prave papam 😉 😉 😉

Jednoduché lasagne s mletým masom bez predvárania.

POTREBNÉ PRÍSADY

Omáčka: 500 g mletého bravčového (hovädzieho)mäsa, 1 väčšia cibuľa, 1 paradajkový pretlak cca 150g, 2 strúčiky cesnaku, oregano, čierne korenie, soľ, rasca. Bešamelová omáčka: kúsoček masla, 2 PL hladkej múky, 2 dc mlieka, 1 kyslá smotana 200 g, 5-6 plátov lasagni ( kupujem to velke balenie v tescu), syr na postrúhanie

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP PŘÍPRAVY

1. cibuľku nadrobno nakrájame, podusíme na troche oleja, ( naozaj čo najmenej, lebo potom su mastne), popražíme mäsko, ochutime rascou, čiernym korenim, solou, oreganom, nechame asi 10 min dusiť s trochou vody, pridame pretlak, a dolejeme vodou (aj 2 dcl), omačky treba viacej, takze netreba šetriť, voda potom nasiakne do lasagni, necháme prevreť. Po odstavení pretlačíme cesnak, premiešame. Necháme bokom. Omáčka by mala mať výraznejšiu chuť.

2. Zapneme rúru na 200 stupnov, nech už máme pripravenú.

3. Urobíme bešamel. Rozpustíme trošku masla, ja dávam tak 1,5 cm pasik z klasickeho osminkového masla, poprášime múkou, popražíme cca 2 minutky, zalejeme mliekom, a metličkou miešame až do varu, omáčka nám pekne zhustne. Odstavíme a následne pridáme kyslú smotanu. Metličkou rozmiešame nahladko.

4. Bešamel opatrne nalejeme do prvej masovej omáčky a dokladne zamiešame. Tento krok sa robi už bez varenia.

5. Prichystáme si obdĺžnikovú zapekaciu formu. Ja mam taku, že sa mi do nej zmesti akurat 1 velky plát lasagne. Pláty nepredváram!!!
- nalejeme vareškou prvú dávku omáčky, priložíme lasagnou, a postup opakujeme, vzdy nalejeme dost omacky, a prekladáme lasagnami. Končíme omáčkou.
- na poslednu davku nastrúhame lubovoľný syr, dobrý je údený aj neúdený. Na aký máte chuť.
- ak máte radsej syrovejsie, môžte syr nastrúhať aj na každý plát osobitne. Ja dávam len hore.

6. takto pripravené lasagne pečieme na 200 stupnov cca 40 minút.

My ich takto milujeme, je to velmi jednoduché a naozaj chutné.

00vladka00
30. nov 2010

@denne73 ďakujem za recept.možno to niekedy spravím.

murinka
30. nov 2010

baby dajte mi recept na sosovicovy privarok-ako ho vy robite??? 🙂

5katarina7
30. nov 2010

ja dnes kuracie pečienky s tarhoňou.

stvura
Odpoveď bola odstránená
womenne
30. nov 2010

@stvura ja som v sobotu robila tento receptik a bol fantasticky 😵
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=71018

stvura
Odpoveď bola odstránená
stvura
Odpoveď bola odstránená
titkovamiriam
30. nov 2010

takze tu je koložvarska
http://recepty.pozri.sk/recept-kolozvarska-kapu...

lasagne nepredváram dnes su už také že netreba

Prívarok zo šošovice:

250g šošovica, 4 zemiaky, bobkový list, 4 guličky celé čierne korenie, 4 guličky celé nové korenie,červená paprika, kúsok slaninky alebo odrezok zo slaniny, smotana na varenie, ocot

Ako na to:

Šošovicu namočíme do vody asi 2-3 hodiny pred varením, potom ju varíme v tej istej vode spolu s bobkovým listom, odrezkom zo slaniny, celým čiernym a novým korením. Keď je čiastočne mäkká, pridáme na maličké kocôčky nakrájané zemiaky, ktoré varíme až kým sa nezačnú rozvárať, čím sa prívarok zahustí, pridáme smotanu izbovej teploty, prevaríme, dochutíme vegetou, troškou červenej papriky pre farbu a nakoniec pridáme ocot. Na prívarok sa hodí volské oko alebo upečený špekáčik.

a dnes moje kolačik a huspenina/tu som este vecer varila/

denne73
30. nov 2010

@stvura no ano je kopec takých receptov. Ani ja nepredvaram

denne73
30. nov 2010

@titkovamiriam mnamky urobim 😉

pepi_petra
30. nov 2010

Ja som dnes varila luzkovu polievocku na kyselo so smetanou,koprovu omacku,knedlik a pecene kuriatko 😝

murinka
30. nov 2010

@titkovamiriam vdaka 😉