Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte, poraďte cesto na pizzu, aby vyšlo na 2 veľké plechy, všetky recepty čo som našla, sú málo. Ďakujem
ahojte 🙂 dnes chatovačka 🙂
bude kapustnica zo včera,bude ešte lepšia 😉 zemiakový šalát,rezne z brav.karé a večer chlebíčky 😉
😵 😵 😵
a želám všetkým veselého Silvestra 😵 😵 😵
u nas dnes ziadne velke vyvaranie,teraz ideme k nasim tam pobudneme,dame silvestrovsku kapustnicu,doma urobim parizsky salat a rolku so slov.zemiakovym a par ociek....cize zdravo 😀
@simca06022011 aj ja som robila sosovicu, my sme ju doma robievali na Stedry den, ale ako som sa vydala, mm bol zvyknuty na kapustnicu taku s haluskami, tak robievam tu, vcera som uvarila kapustnicu taku s udenym, s klobaskou, lyzica v nej stoji, taka je dobra 😀 , ale trosku pikantna, tak deti skor sosovici daju prednost, veceru si spravime taku slavnostnejsiu, ale neviem este co, moja svokra robieva pecene klobasy so zemiakmi, ale mne to deti nezjedia...tak nieco vymyslim z bravcoveho masa, aby nam stastie neuletelo 😀 a ostane aj na novy rok, nebudem musiet varit 😝, nepeciem nic, mame este z Vianoc, rozmyslala som sice nad nejakym zakuskom, ale lenivost vyhrala 😎 a este ma aj hrdlo boli, dalsi dovod na oddych 😝
@lencyca aj ja som si brusila zuby na laskonky, ale nezohnala som formu, tak vyskusam az potom, vyzeraju vyborne, mm ich ma tiez rad 🙂
@luciferova parížsky šalát : 1/2 lyžice octu, 2 čl horčice, 1 pl kečup, 1 pl vorchester omáčka, zmiešame a prehrejeme necháme vychladnúť, 30 dkg slámy na šalát, 3 vajcia na tvrdo, 2 ks kyslé uhorky na drobno, 1 cibuľa na drobno, 1 tatárka zmiešaš aj s vychladenou zmesou, môžeš pridať hrášok, kukuricu.
Pikantný šalát - bulharský : 1/2 kg mäkkej salámy, 1 kečup, 1 dcl olej, 7 - 8 feferónou, 1 malá fľaša šampiónou, 1 fl kápie, 1 cibula, salámu pokrájať na pásiky, feferónky na drobno, cibulu na drobno je fakt dobrý skús
baby ktoré pečiete,chcela by som piecť tortu ,ale taku na celý plech a aspon 3 pláty (čokoládové dva a jeden orechový ) a nejakú čoko plnku,poradíte mi prosím recepty? ďakujem .Vždy robím len do tortovej formy tak neviem aký pomer mám dať. 😉 🙂
nase silvestrovsko-novorocne menu: sosovicova polievka s vyvarenou klobanou, taka riadna poctiva he he, bravcova panenka s paprikovou omackou a pecenymi zemiakmi, rukolovy salat a namiesto kolacov zmrzlina 🙂 My budeme tento rok s mm doma pred telkou, tak na vyhryzanie mam dake syriky, pistacie...
velmi dobre sa pri nom varí
@titkovamiriam aj si niecim to cesto potierala? Ja idem robit cesnakace 🙂
My pokracujeme v duchu netradicnosti 😀
Chlap je dnes v praci, s Miou sme si vymysleli lievance 😵 robila som cucoriedkove, so slahackou, cokoladou a ovocim.
A husta mrkvova polievka. Este na vecer som varila puding.
Odo dneska budem mat sladkeho uz na rok dopredu 😅 Ale keby ste videli dcerkinu radost ked som jej povedala, ze dnes mame sladky den 😵
Fotky su take akoby od oka 😀
dnes...guláš na vine+knedla, a na večerne maškrtenie som urobila...slonie žradlo+bagetky,misa obložená.. syrom+ olivami+klobáskami+salamkou+zeleninkou, a ešte som piekla z listkoveho cesta syrové závitky...a samozrejme sa už chladí šampanske.......Tak všetkým Vám prajem úspešný Nový rok 2013 🙂 🙂 🙂
ahojte, dnes máme kapustnicu s mäskom, klobáskou a hubami, a dojedáme aj včerajšiu plnenú fašírku, pečené kuriatko, ryžu s hráškom a kukuričkou a zemiaky na cibuľke, a práve som dorobila _ avokádovo-hermelínovú pomazánku s cesnakom - môj výmysel, ale je výborná 😀 , cestovinový šalát so šunkou, syrom, kukuričkou atď., šalát z krabích tyčiniek s kukuričkou - ten nesmie chýbať, piekla som tuc-tuc krekry - mňamky a cesnakové trojuholníky a rožteky, už len dorobím chlebíky, očká, obloženú misu, pre deti punč a bowle a je to, 😉 a pripájam pár fotečiek pečenia, pkmazánky a šalátu, naservírované neskôr alebo až zajtra 😉
žienky-kucháročky prajem Vám krásne prežitie Silvestra a všetko najlepšie a najkrajšie v Novom roku 😉 Do varenia v roku 2013 🙂
ahojte.. my dnes sosovicova polievka, ryza, hranolky, bravcove rolky plnene moravskym maskom a syrom, calamada 😝 😝
este sa chystam spravit tvarohovy kolac so zelatinou a vecer chlebicky ked sa podari 😀 😀
vsetkym zelam krasny silvester a stastny novy rok 🙂 🙂
žienky recept na srnči chrbat ale nie s bb pudingom nemate?taku mam chut :D
@luciferova slaným vajičkom
Ahojte. Nevie tu niektorá po maďarsky, že toto znamená?
Nagyon de nagyon jo fenykep rolad jol nezel kis pusssz!
Ďakujem
baby robila som konakové špice ale poviem vám že nikdy viac !!! 😠 piplačka je s tým jak som to oblievala sa to topilo aj rozpadávalo 😠 no viete čo hrozné,radšej si kúpim !!!
@janulabj ako myslis srnci chrbat? Ved to je forma, do ktorej mozes dat hocico, tak co mas na mysli? Ja som prave robila suchariky do srncieho chrbata 🙂
@luciferova už hotovo, taky nepečeny vareny zakusok to je, v googli som našla 🙂
@janulabj ano? A mozes hodit link?
@luciferova http://www.google.sk/search?sourceid=navclient&...
je ich tam viac druhov, ja už vidim že mi nestuhne najskor, to je umenie toto uvarit, bud makke alebo prevarene.

@ibajeho rozdelíš cesto na dve knedle,paríš 22 min,po vybratí popicháš špáratkom a natrieš olejom,pozor aby pri odokrytí Ti nepadla horúca voda z vrchnej misky na knedľu,nemám rada mazľavé cesto 😀 😀