Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my sme dnes dojedli včerajšok, pečené kuriatko na zeleninke a zajtra spravím plnené prsia s bryndzou a s tvrdým syrom so zapekanými zemiakmi, polievka nejaká zeleninová, uvidíme 😝
Ja som vcera vecer navarila na dnes brav.stehno na stave s mrkvou a hraskom,dnes uz len dorobim zemiaky..
Vecer som piekla skoricove klbka,co sa tyka suchecho peciva mam napecene vsetko uz 🙂Kolko dopredu mozem robit grilazky?Neviem ako dlho vydrzia
u nas a dnes dojeda kapustnica a detom urobim rybie prsty s varenymi zemiakmi 🙂
a vecer dam bravc. masko do marinady, zajtra bude s ryzou 🙂
Dnes varím zeleninovú polievku, manžel išiel pomáhať svokrovcom na zabíjačku, takže dúfam, že nejakú dobrotu donesie.
mne zostal zo včerajška fazuľový prívarok,a dnes urobím langoše.
@l.lara neboj to stuhne, stuhne med, stuhne cesto...
tam som konecne dovarila pipinkovu polievocku...a ja len tak pre seba zemiaky pecene v trube s kminom...ja som strasny maniak na zemiaky :D
Ja som dnes robkala ryžu s mladým mäskom z jeleňa 🙂
pipinkova polievka je kuracia...ja ju tak tiez volam 😀 😀 😀 😀 ...u nas dnes paradajkova, francuzske zemiacky, puding...a vecera toustove chlebiky 🙂
@katkabg mňa by zaujímal ten recept zo zemiačkov 😅
@cervena_ciapocka 0,500 g mlete masko(aj aj )2 kg osupanych zemiakov,2 nakrajane na male kocky mrkvy,2 nastruhane paradajky bez supky,c cibula nakrajana na drobno,1 paprika,1 bobkovy list,trocha c.korenia mleteho,trosky cervenej papriky asi tak kopcovitu kavovu,vegeta,sol,cubriva(bulharska korenina)moze byt aj bez nej,olej.Na bielu pokrievku na vrch potrebujeme olej na zasmasku,muku tak 3 kopcovite polievkove lyzice(ja davam od oka podla toho aby ta hmota bola hustejsia),a mliecko tak pol litra,3 vajcia. Vo velkom a hlbsom pekaci oprazime na oleji cibulku,na tom orestujeme mlete masko tak aby vizeralo rostrusene,potom pridame na male kocky mrkvy,na kocky papriku a poprazime trosku,pridame parajky nastruhane.3 min.podusime a pridame vsetky koreniny,sol,vegetku,bobk.list a nakoniec zemiaky,premiesame a zalejeme vodou asi malicek nad zemiaky.Dame do truby a peceme klasika ako zemiaky do kym sa neodpari vacsia cast vody,no na vrchu pusi byt krasne opecene bez vody.Medzi tym si oprazimme na oleji muku(zaprazka)zalejeme mliekom a nechame prejst varom aby nam hmota zhustla,dame prec od ohna a a nechame mierne vychladit,nech do toho mozme primiesat surove vacia a trosku soli na chut,premiesame a tuto hmotu takych 15 min pred vypnutim zemiakov nalejeme na zemiaky a pekne ho hnedkasta alebo zlatova dopeceme v rure.Musaka sa na plechu da rozkrajat pekne do tvaru kociek aj je uz trosku vychladnuta....Podava sa s kys.uhorkami alebo niakym salatikom... DOBRU CHUT 😝
u nás dnes kolienka s vajcom 😀 😀 nebolo kedy variť,piekla som 😉
tak ja som dnes urobila tie špenátové lasagne, ešte som ich vylepšila a sú fakt mňam 😝
a žienky ak ste na pralinky skuste tieto su špicove:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2517,prvu varku sme zjedli ani som fotit nestihla 😀 😀 😀
@penn nie, som to x krat kontrolovala..
@juliagregor @zajo79 baby, som to nechala len tak polozene na linke a naozaj to trosku stuhlo. potom tam muz pridal este trosku muky a vyzera to, ze bude ok..este je to v chladnicke.. 🙂
@l.lara aj ja som si zarobila na medovníčky, tiež kapánek riedke 😎 , tak to budem piecť až zajtra...
minulý rok boli mäkučké, dobručké ....ked budú dobré, napíšem recept 😉
@juliagregor ok, dakujem 🙂

U nás dnes jarná zeleninová polievka so syrovými haluškami a práve mám v trúbe linecké pečivo 🙂