Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@babajaga ak môžem tak napíšem ti aj ja svoj recept: žĺtko, dám za lyžičku horčice, začnem ručným el. miešačom šľahať, pridávam po kvapkách olej - robím vlastne domácu majonézu (množstvo surovín si prispôsobujem, koľko toho potrebujem), keď mám majonézu hotovú primiešam nadrobno nastrúhanú kyslú uhorku, natvrdo uvarené nastrúhané vajíčko, nadrobno nakrájanú cibuľku a dochutím soľou a korením
Dnes, zajtra, pozajtra, poradie este neviem 🙂 :
kuracinka (kuracie prsicka, cibulka, horcica, kecup, worchester orestovane, podusene) a ryza
sojove kocky na zelenine, "hranolky" (nemrazene, z normalnych zemiakov a upecene)
tuniakove cestoviny
A pecenie plaujem slonie slzy (asi) 🙂 a asi dnes, ak draha co to pospinka 🙂
@babajaga už som ju tu viackrát písala, robím len túto, pôvodný recept je pol šálky mlieka štipka soli dať do mixéra a za chodu pomaly prilievať olej - podľa hustoty, ke´d je hustá, ja pridávam kyslú smotanu na zjemnenie, ktorá v recepte nebola, potom si už len dochutím, podľa toho, čo máme radi, soĺ, čierne korenie, hočica, sójová alebo worčestrová omáčka, u nás hlavne nasekaný cesnak, cibuĺa, kyslá uhorka, dávam aj zaváranú kápiu, aby to bolo pekní farebné, prípadne aj bylinky - oregano, bazalka, atď. 😉 a robím ju hlavne preto, lebo ja neznášam surové vajcia - protiví sa mi to
@lussy23
Mrkvove mafinky -2 mrkvy * 1 citrón – šťava aj kôra * 1 jablko * 2 balíčky škoricového cukru * 180 g polohrubej múky * 2 lyžičky prášku do pečiva * 60g kryštálového cukru * štipka soli * 6 lyžíc oleja * 2 vajcia
Postup -mrkvu.jablko(osupane) a citronovu koru postruhat citrón vyumývajte kefkou alebo špongiou pod horúcou vodou, vysušte dosucha, postrúhajte, dužinu vynechajte, tá býva moc horká, a nakoniec vyžmýkajte šťavu.Potom prisypte cukor,oba škoricové cukry, dobre zmiešajte a nechajte odstáť,Zatiaľ si do ďalšej misy preosejte múku, pridajte dve lyžičky prášku do pečiva, ďalej dve celé vajíčka a 6 polievkových lyžíc oleja. A premvrte pomedzi prsty štipku soli. Obe zmesi spolu spojte a dajte na polhodinku do chladničky. Ak sa Vám zdá cesto málo sladké, pridajte trocha cukru.dat do kosickov papierovych Pečieme pri 180 stupňoch asi 30-40 minút
u nas dnes luskova omacka a na vyber parek/vajicko/knedla/zemiacky/chlebik.....kto co bude chciet....a pre babulu s kaslikom lahku zeleninkovu polievocku........vcera mi chudatko vyvratila kvoli tym hlienom v krku mliecnu polievocku, ale nieco jest musi ☹ tak dnes len tak zlahka.......a vela vela cajika
ja dnes varím šampiónovú polievku s haluškami a zemiakmi ( zostali mi nožičky zo šampiónov, zo včerajších vyprážaných, tak spotrebujem) a druhé rizoto zo slovenskej ryže s kuracím mäsom, zeleninou a šamiónmi, k tomu nejaká domáca zaváranina - musím začať vo veľkom míňať, čo som nazavárala, lebo o chvíľu tu bude nová sezóna, aby som sa zase mohla vyblázniť 😀
@mysiatkoo ty stale das take krasne, posobive fotky 😉 mnam sa mi slinky zbiehaju 🙂
@junkfoood Ahoj. Ja som robila vcera maso na stave. Cibulu som dala na olej, pridala som nakrajane kuracie prsia, korenie, troska cervenej papriky, mala som barbecue omacku, tak som tam dala aj z tej a sampinony. Povarila som, pridala som este hrasok a na zaver trochu zahustila mukou.
@mysiatkoo ani u nás kuskus neočaril a povedali mi , že ani to nevar, nie je to bohviečo. ani bulgur im nechutil a ani pšeno moc
ale tento ešte vyskúšať chcem http://varecha.pravda.sk/recepty/kuskus-a-la-se...
ja dnes nevarim, ideme si objednat pizzu 😀 😀 😀 😀 ale rozmyslam ze upeciem nieco sladke lebo manzel sa uz od vcera dusuje ze ma na nieco sladke chut, hlavne ze predvcerom sa len dojedol pernik 😀
ahojte vcera navaril moj muž dnes ja ale za nic na svete neviem co dajte este nejake inspiracie lebo sa zblaznim
Ahojte, dnes karfiolová krémová polievka a vyprážané filé s varenými zemiakmi, resp. kašou zemiakovou... 🙂
teraz ideme do Popradu tak si dám niečo fajné tam....
ahojte v nedelu sme mali kuracie prsia so sunkou a syrom zapecene a americke zemikay
v pondelok dojedanie 🙂
vcera kelova polievka acestovina s tvarohom
a dnes kurča na smotane a cestovina
este nieco vymisliet na stvrtok-piatok a potom svadbaaaaa nevariiiim 😉
žienky ako prosim robite pecene kurca (alebo ine maso) na kyslej kapuste ? viackrat ste to poniektore spominali, este som to nikdy nerobila a teraz by sa mi zislo kapustu zuzitkovat, dakujem krasne 🙂
@marionetta nie neskusala ale toto leto idem na vec...mam po krk drahych vegiet plnych glutamanu 😉 dakujem ti pekne za tip
my dnes rezančekovú polievku - malý si rozkázal takže bude z kuracieho chrbta a tarhoňa s kuracím duseným mäskom 🙂
u nás dnes zemiakový prívarok a k tomu buď volské oko alebo opečený špekáčik a chlieb 😉
@evita266 ja som prave pozerala vcera slovensku verziu tohto receptu na varecha.sk ale tam sa pise ze liatinovy hrniec, ktory ja nemam...tak som rada ze v tomto sa pise ze sa to moze piect aj v janskej mise..idem si vecer zarobit cesto 🙂
http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-...
prosim vas kde najdem recept na tie nadychane jablkove muffiny? dakujem
ahojte 🙂
dnes kysla sosovicova polievka a zemiakovo-mrkvove placky s ovsenymi vlockami a nejaky zeleninovy salat 🙂

dobré ránko, ja dnes cesnaková polievka so syrom a druhé zemiaková kaša s parenou brokolicou a vajíčkom 🙂 , ach jaj ja mäsová som svoju lenivosť dnes nepremohla a vymyslela niečo, aby som mohla rovno aj malému dať a nemusela mu variť zvlášť 🙂 (jemu samozrejme brokolicu bez toho vajka 🙂 a kašu s detským mliekom).