Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@anos18 áno bol niekoľko krát ale ako pečivo ja som ho začala plniť a je 100 krát lepšie aspoň pre nás a keď dodržíš postup a čím dlhšie bude kysnúť je aj výsledok dobrý http://varecha.pravda.sk/recepty/pecivo-z-chorv...
@zuzananinka aj ja som piekla tú vianočku podla toho receptu,nezostala po nej ani omrvinka,je fakt chutnááááá
@danielaj tvoja vianočka mi vyšla na jednotku,je chutnučká,teda bola 🙂 ,ale tie motýliky nie,boli tvrdé a tuhé,chuťovo boli dobré,ale tuhé,škoda
a ešte,čo sa varilo,tak okrem vianočky šošovicová polievka a bryndzové halušky
@danielaj - tak dávka paštét podľa prvého receptu 🙂 - vydarila sa , ďakujem 😵
@danielaj @womankc ... neviem cim to je,ze detvaky to nezaujalo vobec..pritom ten samotny kuskus mal aj nejaku xut, lebo som to zalievala kuracim vyvarom.....ale jedna nema rada maso a druha omacky, tak v kompletnej verzii ani neoxutnali... zato mm sklonil poklonu za taku veceru, az ma to prekvapilo 😉
@nelinka0401 a naco nosit drevo do lesa? 😉 ved ty tiez fajnoty vyvaras 😎
@mizulienka dakujem za mile slova 😉 to bude asi kombinaciou 3 novyx hobby (varenie, pecenie a fotenie), ktore ma prepadli pocas rokov na materskej 😎
a dnes bez foto, lebo aj na nase starsie dietko dosli uz dva dni 40tky teploty, tak vas len naryxlo docitavam pri varenom vinku (ako prevencia pred xripkou ... ci co za pliagu to ma ...snad zaberie 😀 )
vcera maxiryxle cestoviny s tvarohom a dnes mrkvova polievka so zazvorom a haluskami a zase cestoviny s paradajkovo-mascarpone omackou ....zajtra masoooo
@lululka555 SLINTAAAAAAM nad tym dezertom s jahodami... uz aj recept ulozeny 😉
dakujem no ja to tak pekne neviem naservírovať.inak aj my sme nejaký chorí všetci.od rána sa nalievam zázvorovým čajom.a ked došiel mm z roboty tak spravil varené víno..hádam pomôže 😉
@levandullka fuuu a to ti xuti ? 😀 uz nex je po skuskovom a pridas zase daku pokusujucu inspiraciu...
@mysiatkoo A vies ze ani nechuti? 😀 Veru, ako si napisala, uz nech je po skuskovom 🙂. Tento rok chystam velke veci hlavne co sa pecenia tyka, tak nech uz mozem naklusat do kuchyne 🙂.
@nelinka1311 to verím, lebo aj u nás som musela kúsok odložiť pre dcérku zajtra do školy 🙂 inak by sa celá zjedla
@miriamr tak asi som bola v menej zásobených obchodoch 🙂)) lebo som tam preliezala každú konzervu, skúsim iný obchod, v inej lokalite 🙂, ďakujeeeem
Zeleninova polievka - vyber zeleninky podla vasej chuti. Staci pridat sol a olivovy olej, nic viac - pokial po uvareni par naberaciek odoberiete a rozmixujete ponornym mixerom a vlejete spat. Nemusi sa zahustovat zaprazkami, davat bujony a pod. polievka ma vybornu chut aj konzistenciu.
Univerzalny krem - 250ml slahackova smotana, po uslahanim s jednym vanilkovym cuktrom vmiesat 2 jogurty biele alebo ovocne a 250g jemneho tvarohu. Samostatny dezert do pohara alebo na studene torty, prelozit s piskotami a pod.
@zuzananinka no super, teším sa,, že chutila a zapletanie sa naučíš, to je úplne ľahké, ja som tiež pri prvých vianočkách dumala, pozerala videá na PC, a nie a nie sa to naučiť a potom ma osvietilo 😀 a je to úplne jednoduché, rozložíš si 4 pramene cesta, na vrchu ich spojíš a zoberieš vždy ten krajný pri pravej ruke, dáš honad ten druhý prameň, pod tretí prameń a nad štvrtý prameň a necháš ho na kraji pri ľavej ruke, zoberieš ďalší prameń pri pravej ruke a zase nad, pod, nad atď až neupletieš celú vianočku, ľahké že? , máš to za 2 minútky hotové 😉
@majka0688 ja palacinky naslano natriem kyslou smotanou vymiešanou s trochou vegety, na to plátok šunky, syra, zopnem špáradlom do trojuholníka alebo klasicky zatočím, obalím v trojobale a vysmažím, ďalšia varianta je naplni´t hubovou praženicou a vysmažiť v trojobale, alebo tie praženicové naukladám do jenskej misy, zalejem sladkou alebo kyslou smotanou, ktorú si ochutím a dám zapiecť 😉
@chorale1 super, parádne , teším sa, že chutili 😉
@nelinka1311 ktoré motýliky? tie škoricové máš na mysli? veď práveže tie sú cestom podobné ako tá vianočka, neviem, čo sa stalo, keď sa ti nevydarili 😒
@miculienka super, teším sa, ja mám tiež najradšej podľa toho prvého receptu, kedysi mi ho dala kolegyňa, skúšali sme aj tie druhé, ale táto bola najchutnejšia, robievame vždy 2 cerzie, jednu normálnu a druhú štipľavú pre chlapov 😉
dnes varím domácu francúzsku polievku, perkelt s domácich kureniec, halušky, domáci chlebík 😉 pekný dník 🙂
ja ešte vobec netuším čo urobím 😲
Dobré ránko, je čas chrípky, treba vitamíny, tak idem robiť segedínsky gulášik, máme ho radi.
zienky zlate poradte co dnes do hrnca, moja laska je masozravec tak nieco od masa bitte
Dobré ráno šikulky 🙂 - u nás dnes paradajková polievka s ryžou a strúhaným syrom + grilovaný hermelín, opekané zemiačky, tatárska
@miculienka čo to ? čo to? aká paštika??? som si nevšimla u danielaj , čo to je konkrétne??? ďakujem
ja som včera uvarila rizoto z bravčového stehna, osobitne som udusila mäsko / kurkuma, korenie- zlaté kurča, trošku sójovky a trošku worchestru/ pridala som opečený pór, opečenú mrkvičku do ktorej som pridala sézam a na tej som uvarila aj ryžu a uvarený hrášok, uvarenú brokolicu - všetko len tak jemne do chrumkava , nakoniec som do hotovej ryže primiešala to mäsko a pór, hrášok a brokolicu , no a až na to, že som to viac osolila na môj vkus , to je supiš
som špicľovala u irisiny v albume a akosi ma inširovala k tomuto výtvoru 😉

hŕstková polievka a bryndzové halušky, obe so slaninkou 🙂 ...zajtra asi len niečo sladké a rýchle hodím do trúby