icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

natal12
6. feb 2013

@bodka13 veď v pohodem podľa mňa tie vysmažené šišky sú moc mastné 😒

natal12
6. feb 2013

@dabon a kolko kompótov čučorideok si použila ??? ja mám doma jednu konzervu jahôd, ale dokúpim to bude asi málo. A keď budem robiť šupnem tam 5 vajičok lebo su malé 🙂 a tá poleva s čokolády a smotany može byt dobrá júúúúj 🙂

danielaj
6. feb 2013

pekný zasnežený dník 😉 ja už dováram, hodinu som odpratávala sneh, zase ho riadne napadalo, včea dážď, dnes sneh 😒 my máme polievku zo včera zo strúhanej zeleniny, s vločkami a haluškami, deti si rozkázali moravské koláče, tak sa už pečú a my sme nemali dávno lečo, tak lečo s cukinou a klobáskou a k tomu naše obľúbené špaldové bagety, robila som včera, ale sú mäkučké aj na druhý deń a dobre, že som urobila dvojitú dávku, lebo by na dnes nezostalo 😒 a idem vás dočítať 😉

danielaj
6. feb 2013

@natal12 ak sa ti nepodarí čokoláda, tak urob v nej s vidličkou také vlnovky, pekne to vyzerá a nikto nezbadá, že to je maskovanie nepodarenej polevy 😉

gianni
6. feb 2013

dnes bude kapustnica s údeným , chlieb bez miesenia a bábovka, pobede ideme na karneval...

danielaj
6. feb 2013

@levandullka tortička je parádna a prečo by dedko nemohol ma´t takú roztomilú-detskú 😉

natal12
6. feb 2013

@danielaj Dani, nabudúce vyskúšam dakujém 🙂 u vás je sneh ?? no u nás pršalo 😒

danielaj
6. feb 2013

@slniecko77 super, teším sa, že chutil 😉
@bubu1111 kuk môj album, mám tam viacero odskúšaných receptov na muffiny 😉
@lululka555 ahoj, ja som si nedávno kúpila tiež silikónové formičky na muffinky, aj som už piekla v nich, nemusíš tam dáva´t košíček, samé ti vyskočia, super, ja som bola spokojná, aj ke´d ti pravdu poviem, radšej dávam na plech a do košíčka, aj deti to tak majú radšej, keď si tú muffinku odbalia 😉
@veve39 kuk môj album, tieto šišky sú skvelé, mäkučké a ĺahučké ako pierko https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb...

danielaj
6. feb 2013

@bodka13 kuk môj album https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb... výborné, mäkušké, nadýchané 😉

dabon
6. feb 2013

@natal12 klasika - 1 velky pohar (domace) 😉 čiže bolo ich dost, kludne by mohlo byt aj o trosku menej, ale co sa týka tych jahod, jeden kompot este dokup 😵

danielaj
6. feb 2013

@vieruna krásne sa ti podarili, určite bude mäkučká aj na druhý deń, ja ju robím veľmi často a musím vždy jednu schovať aby bola na ráno 😉 a že to ide ľahko zapleta´t, ako som ti písala, vôbec nič zložité 😉

danielaj
6. feb 2013

@natal12 ano napadal ceznoc a dos´t veľa, včera pršalo 😒

mariankas
6. feb 2013

Ahojte, tak aj u nás je zasnežené a zatiaľ sa to ešte neroztopilo 😨 , ako je u nás zvykom.
My máme polievočku odvčera, takže len druhé a to budem robiť zapekanú brokolicu a spravím ešte strúhaný tvarožník (my máme radi biely). Chcela som nejaké buchty tvarohové, ale nemám droždie, tak inokedy. V nedeľu som minula všetko droždie, lebo som omylom na sporáku zapla kvások po druhýkrát a kvasinky som uvarila 😒 , no spravila som nový kvások a pripmiesila do toho istého cesta a výsledok bol ok 😉 .
Chcela som pridať foto, ale mám v druhom NB, tak neskôr možno.

A chcem sa opýtať, či nerobievate nákyp z filé, raz nám robili v jedálni a bolo to výborné, tak by som skúsila aj doma, ďakujem 😉

natal12
6. feb 2013

@dabon Šak áno lebo lebo sú malé, poznám to .

natal12
6. feb 2013

@danielaj u nás už ale 4 dni či koľko keď nie viac pršalo alebo dážd zo snehom 😒

mariankas
6. feb 2013

@natal12 No, ja ich robím len raz do roka, starý recept od mojej starenky - do cesta nedávam moc cukru a žiaden tuk, len kvások, polohrubá múka s štipkou soli, žĺtka, sú potom menej mastné, menej si pri vyprážaní vypijú a nie sú až také ťažké. Ale vyskúšam aj tie tvoje pečené, v elektrickej pečiem čoraz radšej, s mojou starou plynovou sa to nedá porovnať. Tam som musela čarovať s kysnutým cestom, aby mi ho nevysušilo (mala som tam plech a podlievala vodu 😒 ).

natal12
6. feb 2013

@mariankas Vyskúšaj i keď moja mama povedala že lepšie sú čerstve než na druhý den 😒

veve39
6. feb 2013

@danielaj vdaka dani, popozeram...chcem este vyskusat pocas fasiangov 🙂

katarina00100
6. feb 2013

cestoviny s kuracím mäskom v paradajkovej omáčke 🙂

natal12
6. feb 2013

baby ked chcem kari ryžu aby bola taká žltá tak aké korenie tam mám dať ?? karí momentálne nemám doma 😒

danielaj
6. feb 2013

@mariankas ahoj, ja doporučujem tento výborný rybí nákyp, náš obľúbený http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=90914

danielaj
6. feb 2013

@natal12 šafran, ak máš doma, ale potom to už nebude kari ryža, iba zafarbená 😉

luciaq
6. feb 2013

zeleninovy salat, cestoviny s brokolicou a syrovou omackou

lululka555
6. feb 2013

@natal12 aj kurkuma zafarbi na zlto 😉

natal12
6. feb 2013

@danielaj nemám ani neviem čo to je, a korenie na činu tam nemože isť ?? 😅 do obchodu sami nechce isť 😒

natal12
6. feb 2013

@lululka555 ani to nemám doma 😒 😀 ja také koreniny ani nepoznám lebo ich nepoužívam

lululka555
6. feb 2013

@danielaj dakujem,kupim ich...Mala som ich vcera v ruke a nakoniec som si to rozmyslela ,nemam ziadnu taku silikon formu a nevedela som ako to funguje. 😉

lululka555
6. feb 2013

@natal12 tak ked staci len zafarbit namiesto soli daj vegetu a bude mat zlty nadych 😉

natal12
6. feb 2013

@lululka555 dakujém, ale predsa idem do toho obchodu 😉

natal12
6. feb 2013

Môj obed bude zasa osmažené tofu na kocečky nakrajáné a kari ryža a omáčka 🙂