Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahoooj ahoooj,tak a sme tu zas,dnes vypražaný pangasius s dusenými zemiakmi,lokše na kyslom mlieku a rozmyšlam nad polievkou,tak možno paradajková 😉
máme kalamitu,istota je súdok kapusty ,slaninka v špajzi ,sušené droždie,múka,zemiaky v pivnici....len nech nepadne elektina 😒 ......najväčšia somarina rovné strechy pod Tatrami 😠
Dnes francúzske zemiaky a na vrch dám syr
ahojte 🙂
dnes u nas zeleninkova polievka ,spenatovy privarok,varene zemiacky a volske oci 🙂
ahojte, dnes máme na obedík pórkovú polievočku a šúlance s bryndzou (a možno aj s lekvárom a makom - uvidíme)
Tak nech je zmena, ale len malá, u nás je dnes hrach, polievočka zo suchého hrachu, malý ľúbi 😉 🙂 . A druhé ešte neviem, 😨 🤐
Dala by som si nejaké zapekané zemiaky...
Kočky, viaceré ste sa pýtali koľko máte dať čerstvého droždia keď je udané sušené a naopak. Ja mám v knihe od pekárničky takúto pomôcku podľa ktorej sa riadim tak snáď vám to pomôže:
1 čl sušeného droždia = 9 g čerstvého
1,5 čl sušeného droždia = 13 g čerstvého
2 čl sušeného droždia = 18 g čerstvého
2,5 čl sušeného droždia = 22 g čerstvého
3 čl sušeného droždia = 25 g čerstvého
3,5 čl sušeného droždia = 31 g čerstvého
4 čl sušeného droždia = 36 g čerstvého
4,5 čl sušeného droždia = 40 g čerstvého
5 čl sušeného droždia = 45 g čerstvého
tak nakoniec som to zmenila a uvarila som kulajdu 🙂
My dnes mame brokolicovu polievku a tiez francuzske zemiaky 🙂 a ostalo par zemiakov takze zajtra bude granatyr ci ako sa to pise 🙂)))
vcera bola zeleninova polievka, palacinky s dzemom
dnes sosovicova polievka (som sa nechala vami inspirovat 🙂 ) druhe kuraci paprikas s haluskami
cestovina s masom na hrasku, salat z kyslej kapusty, paradajkova polievka
manzel si dnes objednal zemiaky na kyslo ;) :D
dnes spravím špagety s mäsom a tu som kukla, že idete niektoré robiť šošovicovú polievku, tak ju spravím aj ja 🙂
vyprazany syr a hranolky, zajtra pizza a pre deti telacina s tarhonou 🙂
@mysiatkoo ahoj , neviem možno je už neskoro a už si niečo vymyslela ale ja ked mám vela bryndze, tak robím tento posúch- nám velmi chutí 😵 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18059&use...
Ahojté, my dnes šošovicovú kyslú mamka varila, a ja langoše som robila ráno . 🙂
my dojeme ešte hrstkovú polievku -navarila som jej pre celý regiment 😀 a druhé rizoto s kuracím masom a cukinou
ahojte. tak u nás dnes bude včera navarená huspenina 😀 a pre malú halušky s bryndzou, chcelo by to niečo upiecť, tak idem popozerať inšpirácie od vás 😉
U nas dnes nasa rychla klasika brokolicova kremova polievka, pecene morcacie stehna, zemiakova kasa a kompotik broskynovy... uz nam vonia celyyy byt 🙂))
@miriamr a od kolkych rokov mozu deti bryndzu?
Kuracie kusky na prirodno, ryza.
@simca06022011 myslím, že až po roku - vtedy už môžu všetko 😉
@simca06022011 tak som to pozrela v receptári pre najmenšieho, tak tam je od roka a dokonca aj Niva syr 🙂
U nás zeleninová polievka a francúzske zemiaky.

naozaj u viacerých dnes šošovicový deń 😀 u nás tiež šošovicová omáčka na kyslo, vyprážané syrové guličky, pečené zamiaky, domáca tatarka a na olovrant pre deti domáci jahodový pribináčik z domáceho tvarohu, ktorý som robila včera 😉