Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahoj, kedze to mas dobre masko, treba ho len namarinovat, potriet napr. francuzskou horcicou, a troskou oleja pokvapkat, pridat borievky, bobkovy list, nove korenie, a nechat odlezat par hodin, najlepsie cez noc. A potom uz len ako minutku - bifteky upiect.
Ja ta tiez poprosim o radu 😉 robila som podla teba obrateny jablcnik a piskota pod jablkami sa nimi upne nasiakla a je z nej brecka.. Jedle to je, ale reprezentativne nie 😀 Dala som asi vela jablk, ze? Mala som 2 7 dcl pohare uz sterilizovanych, nastruhanych.
Dnes sme dojedli krídla, zemiaky
Zajtra namiesto slepačej robím len zeleninovú - hrášok, mrkva, kaleráb, zeler...cestoviny
Španielské vtáčky, slovenská ryža
Teraz sa mi dopiekla piškóta na šumienkový koláč. Zajtra príde svokruša 🙂 Tak nech "papká" 😝
Dnes: kuracia polievka, granadír
A kedže máme zajtra oslavu: práve dokončujem Parížsku tortu a ešte je na pláne cukinový koláč 😉
my sme dnes mali polievočku zo strúhanej zeleniny s písmenkovou cestovinou a šťavnaté kuracie rezne suprové s cibulkou, hranolky a tatársku omáčku 😀
Zajtra kurací vývar, rezance, fašírka v celku s vajíčkom natvrdo, kôprová omáčka a varené zemiaky.... 😎
Upiekla som na zajtra kolac s pudingom a na to kysla smotana. Sikovna som 🙂
Ahojte! na zajtra plánujem lasagne - aj cestoviny spravím sama 😀 a nejakú dobrú rýchlu polievočku(možno vajíčkovú)
Na pondelok budeme mať rizoto.
zajtra bude kurací perkelt s nokerlami, a mamka dostala chuť na toto http://www.varime.sk/recepty/apple-crumble/ , len v zime dávam namiesto zmrzliny teply vanilkový puding (zlatý klas) Ideálne na chladné zimné dni. Pekne zahreje. A naopak v lete dobre vychladené so zmrzlinou
@lussy23
ale mám rada placky,niekedy som ich vedela zjesť kopu,ale po 2 pôrode mám zdravotné problémy kde musím jesť len nizkosacharidové jedlá,alebo ked už aj tak len málo,napr. na večeru som si dala z tých placiek,ale len 2 kusy pre istotu a ked tu vidím tie koláče a torty čo napečete tak len tak slintám, preto som si včera kúpila elliptical trenažér,aby som po jedle znižovala sacharidy...
cez sezonu som si robievala aj ja tú zapekanú cuketu,tú môžem... 🙂
@lienka2 4 vajcia, 5 pol. lyžíc polohrubej múky, 1 pol. lyžica vanilkového cukru, 2 pol. lyžice plné kakaa, pol balíčka kypriaceho prášku, 5 pol. lyžíc cukru, 3 lyžice vlažnej vody
žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu a miešame dopenista. Pridáme múku, kakao, vanilkový cukor, prášok do pečiva a miešame, kým nie je zmes hladká. Do masy primiešame tuhý sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov 10 - 15 minút. Cesto necháme vychladnúť a prekrojíme ho na polovice.
250 ml smotany na šľahanie vyšľaháme dotuha, pridáme 3 lyžice medu, kôru z polovice citróna a trocha citrónovej šťavy. Vymiešame.
Polovicu šľahačky natrieme na plát, poukladáme kolieska banánu a natrieme zvyšnú šľahačku. Prikryjeme druhou polovicou plátu a na vrch dáme tenkú vrstvu čokoládovej polevy.
ahojte.som tu zasa dlho nebola.no pisem zoznam jedal co som v poslednom case varila,na inspiraciu.a idem vas pocitat na moju inspiraciu 🙂
jedalnicek som si zacala pisat rovno do kalendara.vzdy v nedelu vecer na tyzden dopredu.mm sa to paci.ten kazdy den chodi citat ze na co sa moze tesit.sranda 🙂
takze: hovadzi vyvar s rezancami, španielske vtačiky s ryzou, hovadzi gulas so zemiakmi a chlebom,zeleninova polievka,špagety + morca dela+syr, palacinky s dzemom a grankom,cukinova polievka,pecene jelito+zemiaky,barani vyvar s haluškami,obratene rezne z krkovicky a ryza,pecena kacka+zemiak.kasa,špenatova polievka,pecene kuracie stehna+ryza,gulasova polievka,granadir,domaca pizza,bravcovy perkelt s kolienkami,gulky z mleteho masa+paradajk.omacka+zemiaky,cestoviny s grankom a maslom,francuzska polievka,vyprazany syr+zemiak.kasa,opecena obycajna parka+zemiak.kasa+čalamada,kuraci vyvar s rezancami,pirohy plnene masom z polievky,mrkvova polievka s ovs.vlockami,rybacie file na masle+zemiaky,langose s cesnakom+tatrkou+syrom,gulas s knedlou
navsteva odisla az teraz pizza mala uspech, zjedol sa cely plech a bola 1-2 hotova, vsetci boli spokojni a to som rada 😉
@zoe_a joj damy s tymi moravskymi kolacmi to uz je vazne provokacia. Asi to zacnem brat osobne 😀 mnami mnam 😉 mm si kazal tento http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10048 kolacik. Ze niekde jedol podobny a mysli, ze by to mohol byt on. Do teraz som sa s tym piplala. Vyzeral, ze sa podaril, tak som sa tesila. Doniesla som mu ho ukazat, ze ci to vyzera tak, ako to co jedol. A neee ze jeeej ty si mi upiekla kolacik, ale ze hmmm ten mal to vrchne cesto trochu bledsie. No nezasluzil by si kopacku? 😠 Ukazujem mu fotku, ze sak kukni aj tu na fotke je to tmavsie. Vraj uvidime zajtra. Spapam si ho sama a bude hehe 😝
@danielaj ahoj.vidim ze mame podobne dni.
Adka zacala od februara chodit do skolky.ja idem do prace nastastie az od marca.bola v skolke 2 dni.a uz sa liecime.nadcha,zapal oci-take opuchnute,uslzene som oci este nevidela.hroza to je.mame od piatku ATB.
som z tejto jej choroby uz total vycerpana.ma horucky 39.nastastie tie uz su dnes na ustupe.tak som zvedava kedy sa opat do skolky vrati.lebo my mame vela skolkarov chorych.kamoska mi vravela /aj jej mala je chora/ ze riaditelka spolu s nasou Dr.cakaju este prival choroby.a ze je mozne ze skolku aj zatvoria.
tak som zvedava,ci sa vobec stihne Adka aklimatizovat v skolke,kym ja pojdem do prace.bola by som rada 🙂
tak vam drzim palce.
Adka o skolke rozprava kazdy den.ona sa tam velmi tesi.,ma tam kamosky z MC co sa poznaju.je smutna ze nemoze chodit.kazdy den sa ma pyta ze ci uz je vyliecena ci moze ist....

u nas dnes polievka z hlavkovej kapusty s pretlakom a párkom, bravčové na hríbikoch + ryža a moravské koláče