icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zoe_a
9. feb 2013

u nas dnes polievka z hlavkovej kapusty s pretlakom a párkom, bravčové na hríbikoch + ryža a moravské koláče

ibajeho
9. feb 2013

@traktor vraj divinove steaky su bozske, teda ako napad to znie fajn ale recept ti poradit neviem ako sa to robi 😅

mirage
9. feb 2013

@traktor

Ahoj, kedze to mas dobre masko, treba ho len namarinovat, potriet napr. francuzskou horcicou, a troskou oleja pokvapkat, pridat borievky, bobkovy list, nove korenie, a nechat odlezat par hodin, najlepsie cez noc. A potom uz len ako minutku - bifteky upiect.

Ja ta tiez poprosim o radu 😉 robila som podla teba obrateny jablcnik a piskota pod jablkami sa nimi upne nasiakla a je z nej brecka.. Jedle to je, ale reprezentativne nie 😀 Dala som asi vela jablk, ze? Mala som 2 7 dcl pohare uz sterilizovanych, nastruhanych.

traktor
9. feb 2013

@mirage ani nemusi , ze vela jablk, ale mohli byt moc stavnate, niektore pustaju moc stavy....nabuduce stavu vytlac rukami

rastulka
9. feb 2013

Ahojte 🙂 U nas dnes kelova polievka a na želanie deti zas pizza 😵 Naša včerajšia maškrta a moja "velka" pomocnička 🙂 Viete si predstavit kde všade bol kokos,že? 😀 😀 😀

tosomja
9. feb 2013

Dnes sme dojedli krídla, zemiaky
Zajtra namiesto slepačej robím len zeleninovú - hrášok, mrkva, kaleráb, zeler...cestoviny
Španielské vtáčky, slovenská ryža
Teraz sa mi dopiekla piškóta na šumienkový koláč. Zajtra príde svokruša 🙂 Tak nech "papká" 😝

nakup
9. feb 2013

Ahojte dnes palacinky 3 2 1 s nuttelou a banánmi a palacinky s grankom a piekla som zemiakový chlieb 😉 keď že ste navnadili aj dáam chlieb zemiakový

sharmana
9. feb 2013

Dnes: kuracia polievka, granadír
A kedže máme zajtra oslavu: práve dokončujem Parížsku tortu a ešte je na pláne cukinový koláč 😉

leanax
9. feb 2013

my sme dnes mali polievočku zo strúhanej zeleniny s písmenkovou cestovinou a šťavnaté kuracie rezne suprové s cibulkou, hranolky a tatársku omáčku 😀
Zajtra kurací vývar, rezance, fašírka v celku s vajíčkom natvrdo, kôprová omáčka a varené zemiaky.... 😎

egyptanka
9. feb 2013

Upiekla som na zajtra kolac s pudingom a na to kysla smotana. Sikovna som 🙂

bklaudia
9. feb 2013

Ahojte! na zajtra plánujem lasagne - aj cestoviny spravím sama 😀 a nejakú dobrú rýchlu polievočku(možno vajíčkovú)
Na pondelok budeme mať rizoto.

bklaudia
9. feb 2013

@egyptanka ten mám aj ja veľmi rada!!! 😅

anos18
9. feb 2013

Dnesne kaiserky od @lencyca

luciok
9. feb 2013

Piatková žemľovka s tvarohom a čučoriedkami

luciok
9. feb 2013

Môj dnešný výtvor - Banánovo - citrónový sen. Na foto posledné kúsky z plechu 🙂

daniela09
9. feb 2013

zajtra bude kurací perkelt s nokerlami, a mamka dostala chuť na toto http://www.varime.sk/recepty/apple-crumble/ , len v zime dávam namiesto zmrzliny teply vanilkový puding (zlatý klas) Ideálne na chladné zimné dni. Pekne zahreje. A naopak v lete dobre vychladené so zmrzlinou

lussy23
9. feb 2013

@gianni mňam. mňam. čo vy nemáte radi zamiakové placky? 🙂

my dnes mame ešte tu zapekanu cuketu, je to mňamka, hodím aj foto zajtra a zajtra máme špagety s tuniakovou omáčkou🙂

gianni
9. feb 2013

@lussy23
ale mám rada placky,niekedy som ich vedela zjesť kopu,ale po 2 pôrode mám zdravotné problémy kde musím jesť len nizkosacharidové jedlá,alebo ked už aj tak len málo,napr. na večeru som si dala z tých placiek,ale len 2 kusy pre istotu a ked tu vidím tie koláče a torty čo napečete tak len tak slintám, preto som si včera kúpila elliptical trenažér,aby som po jedle znižovala sacharidy...
cez sezonu som si robievala aj ja tú zapekanú cuketu,tú môžem... 🙂

lienka2
9. feb 2013

@luciok a recept na kolacik? vyzera mnamkovo 🙂

luciok
9. feb 2013

@lienka2 4 vajcia, 5 pol. lyžíc polohrubej múky, 1 pol. lyžica vanilkového cukru, 2 pol. lyžice plné kakaa, pol balíčka kypriaceho prášku, 5 pol. lyžíc cukru, 3 lyžice vlažnej vody

žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu a miešame dopenista. Pridáme múku, kakao, vanilkový cukor, prášok do pečiva a miešame, kým nie je zmes hladká. Do masy primiešame tuhý sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov 10 - 15 minút. Cesto necháme vychladnúť a prekrojíme ho na polovice.

250 ml smotany na šľahanie vyšľaháme dotuha, pridáme 3 lyžice medu, kôru z polovice citróna a trocha citrónovej šťavy. Vymiešame.
Polovicu šľahačky natrieme na plát, poukladáme kolieska banánu a natrieme zvyšnú šľahačku. Prikryjeme druhou polovicou plátu a na vrch dáme tenkú vrstvu čokoládovej polevy.

anavila
9. feb 2013

Moje varenie za posledne dni...na prvej fotke perfektny kolac trjfarebny tvarohovy...potom kapustova polievocka, dalej kuriatko na cesnaku, šišky, pizza, a dnesny obed ryža a restovana pečienka...mnam. a kto by nechcel, tak sote....a zajtra este urobim cviklovy salat pre navstevu 😉

luciok
9. feb 2013

@lienka2 Je úžasný, svieži, najlepší dobre vychladený

irsina83
9. feb 2013

Ahojte moje varenie z poslednych dni : vacsinou moja dietka

lenuss84
9. feb 2013

ahojte.som tu zasa dlho nebola.no pisem zoznam jedal co som v poslednom case varila,na inspiraciu.a idem vas pocitat na moju inspiraciu 🙂
jedalnicek som si zacala pisat rovno do kalendara.vzdy v nedelu vecer na tyzden dopredu.mm sa to paci.ten kazdy den chodi citat ze na co sa moze tesit.sranda 🙂
takze: hovadzi vyvar s rezancami, španielske vtačiky s ryzou, hovadzi gulas so zemiakmi a chlebom,zeleninova polievka,špagety + morca dela+syr, palacinky s dzemom a grankom,cukinova polievka,pecene jelito+zemiaky,barani vyvar s haluškami,obratene rezne z krkovicky a ryza,pecena kacka+zemiak.kasa,špenatova polievka,pecene kuracie stehna+ryza,gulasova polievka,granadir,domaca pizza,bravcovy perkelt s kolienkami,gulky z mleteho masa+paradajk.omacka+zemiaky,cestoviny s grankom a maslom,francuzska polievka,vyprazany syr+zemiak.kasa,opecena obycajna parka+zemiak.kasa+čalamada,kuraci vyvar s rezancami,pirohy plnene masom z polievky,mrkvova polievka s ovs.vlockami,rybacie file na masle+zemiaky,langose s cesnakom+tatrkou+syrom,gulas s knedlou

123kika
9. feb 2013

navsteva odisla az teraz pizza mala uspech, zjedol sa cely plech a bola 1-2 hotova, vsetci boli spokojni a to som rada 😉

daniela15
9. feb 2013

@zlotazla ako sa robia tie zapečené rezance s jablkom a škoricou, o takom recepte počuje prvý krát, 🙂 rada by som to vyskúšala

123kika
9. feb 2013

@daniela15 na to som aj ja zvedava, vcera tu jedna mamicka pisala, ze robi palacinky s jablkami a bolo to fajn,,,,,som zvedava 😀

123kika
9. feb 2013

@anavila to je bozsky pohlad,,,hned by som si dala mnamky-mnam 😉

vieruna
9. feb 2013

@zoe_a joj damy s tymi moravskymi kolacmi to uz je vazne provokacia. Asi to zacnem brat osobne 😀 mnami mnam 😉 mm si kazal tento http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10048 kolacik. Ze niekde jedol podobny a mysli, ze by to mohol byt on. Do teraz som sa s tym piplala. Vyzeral, ze sa podaril, tak som sa tesila. Doniesla som mu ho ukazat, ze ci to vyzera tak, ako to co jedol. A neee ze jeeej ty si mi upiekla kolacik, ale ze hmmm ten mal to vrchne cesto trochu bledsie. No nezasluzil by si kopacku? 😠 Ukazujem mu fotku, ze sak kukni aj tu na fotke je to tmavsie. Vraj uvidime zajtra. Spapam si ho sama a bude hehe 😝

lenuss84
9. feb 2013

@danielaj ahoj.vidim ze mame podobne dni.
Adka zacala od februara chodit do skolky.ja idem do prace nastastie az od marca.bola v skolke 2 dni.a uz sa liecime.nadcha,zapal oci-take opuchnute,uslzene som oci este nevidela.hroza to je.mame od piatku ATB.
som z tejto jej choroby uz total vycerpana.ma horucky 39.nastastie tie uz su dnes na ustupe.tak som zvedava kedy sa opat do skolky vrati.lebo my mame vela skolkarov chorych.kamoska mi vravela /aj jej mala je chora/ ze riaditelka spolu s nasou Dr.cakaju este prival choroby.a ze je mozne ze skolku aj zatvoria.
tak som zvedava,ci sa vobec stihne Adka aklimatizovat v skolke,kym ja pojdem do prace.bola by som rada 🙂
tak vam drzim palce.
Adka o skolke rozprava kazdy den.ona sa tam velmi tesi.,ma tam kamosky z MC co sa poznaju.je smutna ze nemoze chodit.kazdy den sa ma pyta ze ci uz je vyliecena ci moze ist....