icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

katka1903
15. feb 2013

@garonka Jej nadherna .

luciok
15. feb 2013

@garonka Veď sa vám pekne vydarila

mysiatkoo
15. feb 2013

@michaelamilan vsetko comu koncil v xladnicke datum spotreby 😀 😀 😀
1 mascarpone + 1 slahacka (150ml - druha cast vid nizsie) + 1 kysla smotana + vanilkovy cukor (+troxu zel. stuzovaca za studena - xcela som vyskusat ako to funguje kvoli kremom do toriet)
uvarene lesne ovocie (cca 350g) so stavou z polky citrona a troskou pudingoveho prasku rozmiesaneho v 1 dcl mlieka
a roztopena cokoska (cca 80g) v cca 100ml slahackovej smotany...len roztopene a vyxladene vonku do pozadovanej tuhosti pri plneni poharov

lindauciatko
15. feb 2013

@lencyca tak ja som dnes skusila tvoje spaldove rozky, su super len asi som spravila chybu, natierala som ich na plechu az po vykysnuti a hned dala do rury tak myslim ze spadli kvoli tomu, asi som ich mala hned natriet a posypat, nechat kysnut a az potom piect.... Ale asi take makkucke ako z obchodu by i tak neboli, vsak?
A moj zlepsovak, rozdelila som bochnik na 2 casti a z kazdeho kruhu spravila 8 rozkov takze ich mam 16 🙂

No a dnes som skusala prerobit moj mafinovy recept na celozrnne mafiny chutovo celkom sa podarili len som zabudla ze sa to cesto strasne lepi na papierove kosicky, Ta najlepsia cast ostava prilepena 😢 Nejaky zlepsovak okrem poriadnej davky oleja na vymastenie?Zvykla som pouzivat silikonovu formu ale ta je len na par kusov no ale v tej sa vobec nelepia narozdiel od papierovych kosikov

miruska73
15. feb 2013

ahojte kocky tie vase torty ani nekomentujem take su kraaaaaaaaaaaaaaaasne 😵 😵 😵 😵 😵 no ale ja som zmohla tiez na torticku a dopadla uplne super cakala som hrozu po tom mojom neuspechu rannom a mojou naladickou ale je peknucka z troch korpusov kakao.,orech. a klasika a pudingovo maslovy krem a dnu som dala jahody a banany po bokoch piskoty dlhe z cerv.maslou a vrch som posypala tymi farebnymi somarinkami 😀 😀 😀 😀 😀 ale snaha sa ceni....

natal12
15. feb 2013

@garonka veď je pekná, možno ja by som ani taku nespravila ako ty 😀

garonka
15. feb 2013

@natal12 ja som len zobala do všetkeho 😀 niečo som zdekorovala ja ale hlavnu ulohu mal manžel 😅

mysiatkoo
15. feb 2013

@bobinkask aaa zabudla som odpisat... nestalo sa mi to s tou slahackou nikdy... treba ju nexat dobre vyxladit a slahat v tej istej miske ;)

hobit
15. feb 2013

@sisanka mozem poprosit recept na tu makovu tortu? dakujem 🙂

sisanka
15. feb 2013
hobit
15. feb 2013

@sisanka dakujem, milujem mak, urcite ho vyskusam 🙂

tami712
15. feb 2013

dobrý večer, môžem poprosiť o nejaké vaše osvedčené receptíky na dobré muffinky ? už som ich vyskúšala veľa, ale neviem nájsť nejaký dobrý recept 😒

pegggy
15. feb 2013

@chantalle ďakujem 🙂
@mysiatkoo aj mňa by zaujímal postup na túto mňamku, krásne.
@sisanka ja som tiež dnes likvilovala tvaroh 😀
Robila som tvarohový mrežovník, ale cesto sa mi trúsilo, na fotke pri recepte to cesto vyzeralo krásne, ale mne sa vôbec nedali tak pekne robiť tie mriežky, ale chuťovo dobrý.
Zajtra čínska ostro-kyslá polievka a pečené stehná s ryžou, taká rýchlovka, keďže idem po dlhej dobe na kozmetiku.
Na nedeľu asi tip na farárske rezne 🙂 , uvidím...

sisanka
15. feb 2013

@pegggy das receptik na tu ostro.kyslu polievku?s manzelom ju zboznujeme 😉

locko007
15. feb 2013

@garonka Aj ja chcem prísť zajtra ku vám na oslavu. Mňaaaam...

garonka
15. feb 2013

@locko007 prííííď 😵 rada Ťa ponuknem 😵

vieruna
15. feb 2013

Kindermanazment si nakazal na sobotu paradajkovu polievocku a spenatik so zemiacikmi a prazenickou. Na nedelu slizikovu polievocku (vyvar) a opeceneho lososa s bilinkovym maslom a varene zemiaky. A idem si sem pre nejaku mnam inspiraciu na vikendovy kolacik. Dnes som nastupila do novej prace a tam sa nechali veeelmi taktne 😀 pocut, ze maju radi sladke 🙂 Takze aj nejake sladke priskocne

pegggy
15. feb 2013

@sisanka jasné,len je to trošku dlhšie, mam to tak podrobne rozpísané, ale nie všetko čo je tam napísané aj dávam.
Kuracie mäšo, bravčové, hovädzie /tak 20-30 dkg z každého, môže byť aj morčacie, teľacie aké kto chce/, šampiony, 2 hrste ázijských čiernych hríbov /stačí dať takú zaváraninu z kauflandu, tam sú potom aj bambus.klíčky a kápia, ak chceš odfotím ti ju, ktorá to je, ale až zajtra/, 1/2 konzervy bambusových výhonkov /dávam celú, mávajú v lidli/, 1 malá konzerva bambusových klíčkov /ale tie už sú v tej zavaranine takže nemusia už byť/, 6ks zaváranej kapie, 1 balenie tofu syr biely, 2 vajcia, 5 slepačích bujonov, 1/2 čaj. lyžička chilli mleté, 6 polievkových lyžíc octu, 3l vody, 2-3 mrkvy, pór, 6 polievkových lyžíc maizeny, 1 kávová lyžička mletej sladkej papriky, sójova omačka, chilli papričky 1-2 ks, feferonky /nemusia byť/.
Do 3 l vody dáme po zovretí slepačie bujóny, 6-8 lyžíc sojovej omačky, mletú papriku, mleté chilli, rozdrviť chilli papričky,mäso nakrájame na tenučké pásiky, uplne až ako vlasy také čo najtenšie ako to len ide, najskôr dáme variť hovädzie a bravčové nakoniec kuracie /ono to hrozne dlho trvá kým sa to mäsko tak najemno nakrája/. Pridáme mrkvu, ktorú nakrájame škrabakom na zeleninu, vzniknú také akoby hrubšie tenké slíže, pridáme bambusové výhonky, šampióny, ktoré nastrúhame na strúhadle na uhorku, potom dáme zavaraninu s klíčkami, tofu syr na kocky. Pór úplne nakoniec pred dovarením, nakrájaný na tenké pásiky. Soľ nedávame vôbec. Potom rozmiešame maizenu v troche studenej vody a zahustíme polievku. Ak ju chceme mať hustejšiu, pridáme maizenu. Nechať prejsť varom. Rozbiť vajíčka, poriadne premiešať a opatrne vmiešať do polievky. Vajíčka sa musia pridať po maizene a nie pred, lebo by bola polievka mútna. Ak sa vajíčka uvaria, polievka je hotová. Nakoniec pridať ocot a dochutiť /pridať sojovu omačku, ak je malo štiplava feferonku.../ Ja niekedy dávam aj viac bujonov. Ak vyskúšaš potom napíš ako sa podarila.

vieruna
15. feb 2013

@womankc my chodime vela vela von. Sice sme na juhu a v horach je to urcite lepsie, ale ja decka od malinka vlacim po vonku aj v najhorsom pocku. Aspon chvilku. Ja som nebola chora niekolko rokov. Ale teraz je tu u nas take nejake svinstvo, ze ked som bola u dr, tak mi povedala, ze takto vela chorych nebolo uz minimalne 10 rokov.

sisanka
15. feb 2013

@pegggy dakujem 😀 len som zacala citat a uz polku veci nemam 😀 😀 😀 ok skopirujem si to a niekedy urcite urobim 😉

veve39
15. feb 2013

@mysiatkoo prosim ta kolko ti vyslo tych neskutocne vyzerajucich poharov ? mascarpone 250g ? kysla smotana 250ml ? vyzera to uzasne, v nedelu mame navstevu tak urcite ako dezert bude tato mnamka...vdaka 🙂

danielaj
16. feb 2013

@rastulka odpadnem, nádhernááááá, a slečne všetko najlepšie 😉

danielaj
16. feb 2013

@bobinkask jéžiš, odpadávam aj pri tejto toričke, je skvelá, klobúk dolu 😉

betka22betka
16. feb 2013

dnes cesnaková polievka s písmenkami a kysnutý slivkový koláč, pridám fotku, keď to bude hotové

danielaj
16. feb 2013

@tami712 kuk môj album, mám tam viacero odskúšaných receptov na Muffinky 😉

lucikatn
16. feb 2013

strúčková polievka na kyslo a parené buchty (pôvodne mali byť k tomu posúchy ale včera som robila langoše tak sme precesnakovaní 😀 ) a poobede ideme k sestre na chlebíčky 😀 😀 😀

jankastubka
16. feb 2013

My dnes budeme mat cinu ale aku polievku este netusim...

womankc
16. feb 2013

@vieruna aj u nás tak veľa chorých.práve sme prišli s malou z ušného . hneď nato, ako doužívala lieky dostala zápal očí včera a dnes ńadránom zápal ucha 😢 😖

macka23
16. feb 2013

Vcera som navarila plnyyyy hrniec kapustnice 🙂

rastulka
16. feb 2013

@danielaj Dakujeme 😲