icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

levandullka
11. mar 2013

@miruss
@natal12
@betka22betka
www.gastrohaus.sk 🙂 Ale neviem či to funguje aj inde ako v PO dievčatá ☹

levandullka
11. mar 2013

@kucminka www.gastrohaus.sk 🙂 Ale neviem či to funguje aj inde ako v PO a okolí ☹ No teraz ma napadlo, že Tesco má takú donášku v BA a TT 🙂

levandullka
11. mar 2013

Zdravá, diétna a chutná žemlovka 🙂

womankc
11. mar 2013

@levandullka no na tej stránke je uvedené , že len v prešove ☹

levandullka
11. mar 2013

@womankc To ma mrzí ☹. Ale ak si z BA alebo TT tak Tesco robí donášku 🙂

natal12
11. mar 2013

@levandullka skoda 😒 tesco mam 10 min cesty 😀 tie tvoje recepty zboznujem 🙂 ako robis tu dietnu zemlovku ?? A inam zabudla som ist do DM som si az teraz spomenula 😀

womankc
11. mar 2013

@levandullka nie z Raj. Teplíc a tu ani neviem, či by robil niekto bedničkový predaj, alebo teda takýto predaj našich produktov domácich, poprípade farmárskych, tesco teda eee. Nejde mi o tú donášku, ale o tie potraviny, keby to bolo od nejakých farmárov , tak všetkými desiatimi 🙂

womankc
11. mar 2013

@levandullka inak toto ma presne štve, že číňakov sa ti nakotí aj sto šmahom ruky, ale takéto obchody, aby človek mohol podporiť vlastnú domovskú produkciu , aby si lupou hľadal . Strašne to tu v tomto smere upadlo a to čo je na západe bežné v týchto dobrých veciach sa tu len horkoťažko prediera škoda

levandullka
11. mar 2013

@natal12 Mne to vyhovuje hlavne preto, že nemám popri škole často čas ísť do obchodu a nie som veľmi mobilná, pretože tu (zatiaľ) nešoférujem. Teší ma, že sa ti páčia moje recepty 🙂. Žemlovka bola jednoduchá:
600ml teplého mlieka
1vajce
1vanilkový cukor
40g trstinového cukru
50g rozpusteného masla
Všetko vymiešaš a zmesou zaleješ na kolieska nakrájané celozrnné pečivo.
500g cottage cheese (ja som mala menej)
2žĺtky
trstinový cukor (tuším 70g, no ja som dala menej, plus trošku vanilkového cukru)
Všetko sa spolu vymieša. Do vymastenej zapekacej misy naukladáš už nasiaknuté pečivo, na to vyleješ zmes z cottage cheese a na to dáš zmes nastrúhaných jabĺk pomiešaných s hrozienkami, lyžičkou škorice a trochou cukru (ja som nedala vôbec, jablká boli sladké samé o sebe). Na jablká príde zase pečivo, ktoré posypeš troškou škorice a dáš prikryté na 200°C zapiecť cca 40 minút 🙂

levandullka
11. mar 2013

@womankc Moja, ani tu nefungujú debničky ☹. Toto boli klasické potraviny. Ani si nevieš predstaviť čo by som dala za debničkovanie ☹. No to sa sem na východ asi tak skoro nedostane... Ale majú tam pri zelenine a ovocí aspoň napísanú krajinu pôvodu...
No presne, ja by som tiež tých šikmookých ,,podnikateľov" odtiaľto vyhodila ☹. Veď to je hrozné...

natal12
11. mar 2013

@womankc mas pravdu ze vietnamci su na kazdom rohu aj tu v TT 😠

dudi30
11. mar 2013

tak dnes som spravila kelovú polievočku s párkom (delikatesa) a čínu s ryžou a hranolkami 🙂

natal12
11. mar 2013

@levandullka moja tu zemlovku si si robila do takej mini zapekacej misky ?? Inak ty mas v tych knihach dietne recepty a nevies kde na internete budu tie knihy online ??? 🙂 Ze si ich budem moc kuknut cez internet

levandullka
11. mar 2013

@natal12 Nie, nie, robila som do velkej misy, ale trocha mi vystala, tak som dala este do tejto 🙂. Fuu, to neviem, musis pohladat. Viem iba, ze Apetit ma aplikaciu pre Apple 🙂

natal12
11. mar 2013

Aha skusim pozriet 🙂 tie receptiky by sa mi zisli. Kupovat sa mi to neoplati lebo viem ze raz by som z toho spravila nieco a potom by to fuuurt stalo 😀 ako ostatne knihy z receptami

bronia13
11. mar 2013

tak rizoto sa vydarilo pefektne, dala som vela hub,cibule,maslo a hubovy bujon tomu velmi pomohol 😵 mna...

levandullka
11. mar 2013

@natal12 No, tych knih mam aj ja uz pozehnane 😀. Ale ja sa vyzivam v ich citani, listovani, prezerani... 🙂

veve39
11. mar 2013

@bronia13 ako si robila to rizoto, mozes dat prosim recept ? vdaka 🙂

natal12
11. mar 2013

@levandullka Ja chcem tie receptyyy 😒 😀 😀

levandullka
11. mar 2013

@natal12 Ale ake recepty chces moja?

danielaj
11. mar 2013

@amdeis a prečo ti nevyšla 😒

danielaj
11. mar 2013

@lululka555 skoré uzdravenie prajem ☹

danielaj
11. mar 2013

aj u nás dnes dojedačky z nedele, pekný večer kočky 😉

miriamr
11. mar 2013

@womankc ahoj. tak recept na paštétu je u mňa v albume https://www.modrykonik.sk/fotoblog/miriamr/albu... 😉 , podľa traktor som robila to nátierkové maslo 😀

lululka555
11. mar 2013

@danielaj dakujem,uz je to lepsie 🙂 do piatku musim byt fit ,pretoze cestujeme 😉

miriamr
11. mar 2013

tak včera u nás hovädzí vývar, zemiaková kaša a pečené kura plnené hríbovou plnkou a jablkové pytéé 😉

tin007
11. mar 2013

Dnes mame "zvyskovy" den; na obed som mala zvysok kuskusu zo vcera, na veceru je struhana polievka zo zvyskov zeleniny a prave peciem bananovy chlieb zo zvyskov bananov ;)

amdeis
11. mar 2013

@danielaj do kremu som dala malo kyslej smotany. Nevsimla som si, ze tie kelimky su len 2-oj decove a robila som o polovicu vacsiu tu tortu. Takze krem bol velmi fadny a malo sviezi oproti tomu ako to ma chutit. No a stala sa mi taka vec, co este nikdy doteraz, ze vyslahane bielka sa mi roztiekli po vyslahani spat na vodu. Ostalo len trocha snehu. Takze cesto tazke a malo kypre. Ked sa nedari, tak sa nedari. Tak som potom hned zavesila varenie a pecenie na klinec a pokracovala az na druhy den. Vsetko bolo super az na tu tortu. Nabuduce sa zase podari tak ako ma. 🙂

bronia13
11. mar 2013

@veve39 velmi jednoducho, dala som smazit huby a cibulu na maslo (dala som dost masla preto je take dobre 😀 ), ryzu
som si uvarila vo vode v extra hrnci a potom to vsetko spolu zmiesala, tak isto mam hubovy bujon (nevim ci to dostat na SK,je to kupujem ako Polsky vyrobok) tak som si dala trosku vody do hrnceka a dala 4 kocky toho bujonu, zohriala som to v mikrorure (az to vrelo a bujon sa roztopil) a potom som to primiesala k ryzi s hubami a cibulou, ja som to podavala s kyslou uhorkou a na rizoto som si dala (vela 😎 ) struhaneho syru - je to velmi dobre a jednoduche, nevedela som co mam varit a vsetko som mala doma tak to reku skusim... oh este mam jeden recept co mi dala raz kamoska - ten bol este lepsi, idem pohladat...

bronia13
11. mar 2013

@veve39 tu je ten druhy recept:
HUBOVE RIZOTO
co potrebujeme: 20g susenych hub, 1 liter slepacieho vyvaru(bujonu), 60g
masla, 2 lyzice olivoveho oleja, 1 mala cibula- pokrajana nadrobno, 1
roztlaceny strucik cesnaku, 100g malych sampinonov- pokrajanych
nadrobno, 250g ryze arborio, 1/2 hrnceka struhaneho parmezanu, 2 lyzice
posekanej petrzlenovej vnate.

POSTUP: 1. Huby vlotime do malej ohnovzdornej misky a prelejeme vriacou
vodou. Nechame 30 min. odstat, 1/2 hrnceka vody odlozime, huby vyzmykme
a pokrajame nadrobno.
2. Do panvice nalejeme slepaci vyvar a vodu, v ktorej sa namacali huby.
ZOhrejeme, kym sa nezacnu varit. V druhej panvici s dvojitym dnom
zohrejeme maslo a olej, pridame cibulku, cesnak a cerstve huby. Miesame
3-4 min., kym cibula nezmakne. Pridame ryzu a miesame 1-2 min., kymsa
ryza neobali tukom, nesmie vsak zhnednut.
3. Vyvar udrzujeme vo vriacom stave. Do ryze z neho nalejeme 1/2
hrnceka. Miesame na miernom ohni, kym vyvar nevsiakne. Postup opakujeme
kym nie je ryza rozvarena a neminieme vsetok vyvar. (poslednu 1/2
hrnceka pridame len vtedy, ak ryza este nie je dostatocne uvrena.) Ryza
sa uvari priblizne za 20-25 min. Opatrne vmiesame parmezan a petrzlenovu
vnat. Podavame ihned.