Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@1977 no sú to vlastne klasické zemiakové placky,len časť zemiakov nahradím najemno postrúhanou surovou mrkvou...sú také sladšie a pekne voňajú 🙂
Ja som nikdy nerobila zemiakove placky nemate presny recept?
@1977 a ešte som chcela,že ja zemiaky na placky zásadne strúham,nemixujem.Moja svokra mixuje,ale potom tie zemiaky nie ani sítiť,je to ako opekané zemiakové cesto.Síce je to strúhanie zdĺhavejšie,ale jednoznačne to stojí za to 🙂
@1977 presný recept...to je ťažko,každé zemiaky sú iné,zarob cesto a skús upiecť,potom uvidíš o tomu chýba
@1977 http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-plac...
http://varecha.pravda.sk/recepty/panenske-zemia...
a takto ich v poslednej dobe robím ja http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-plac... len nedávam čierne korenie , ale mletý kmín a majorán
dnes bude niečo z hovädziny a vybrala som lístkové cesto,tiež ešte neviem čo s ním,ja sa zvyknem väčšinou rozhodnúť na poslednú chvílu a hlavne čo mám v chladničke 🙂
Dnes to bude bryndzovo-smotanový koláč 🙂 🙂
http://ow.ly/iNt51
Ahojte 🙂 U nas sa ešte doje kuracia polievka z nedele a pizza ako z pizzerie 😝 a asi upečiem nejake mufiny 😉
vcera fazulova s udenym masom, k tomu domace pletenky. dnes sampionovo-cuketove cestoviny.
paradajkova polievka so syrom, jelenie stehno na hrasku s tagliatele, napacovala som si na zajtra jelenie bifteky, budu s pecenymi zemiakmi a domacou tatarkou, spravim este jablkovo zelerovo mrkvovy salat deckam na olovrant a stale rozmyslam nad kolacom, ale asi budem dovtedy rozmyslat ze dnes nic neupeciem 😀
dnes zapečené cestoviny s brokolicou, šunkou, mrkvičkou a vajíčkami mňamííííí
Dnes to bude kuracie stehienka pečené+ryža+šampionova omáčka a dezert bude torta s tvarohovou plnkou,jahodami a želatinou 🙂 polievka je ešte zo vcera :D
@marionetta ja robievam, že časť nahradím kyslou kapustou, alebo cuketou 🙂
dnes cesnačka a dusené kuriatko s kolienkami, dezert smotanová torta s piškótami 🙂
AHOJTE kocky ja som dnes mala uz o deviatej navarene porovu polievku kremovu mnamka a prsia na sposob svieckovej daaaaaaavno som to nevarila a minule to baby varili tak podlhej dobe aj ja lenze ja som to robievala z kuracich stehienok a k tomu somkupila trojfarebne cestoviny...potom sme boli vonku uz citit ze sa ide ochladit 😝 no idem si vypit kavicku a dalej makat ....nech tolko nemyslim na tu moju maturantku cez pauzu volala cela vyrehotkana tak asi bude dobre 😀 😀 😀
ked ste uz pri plackach ja mam dnes v plane robit cukinove a dip so smotany a cesnaku 🙂
U nas sme si s detmi spravili ceresnovo-skoricove halusky, posypane makom a poliate maslom.
Baby uz absolutne nestiham citat tuto temu... vcera mi ostalo trocha ryze tak som na oleji spenila cibulku do toho dala prehriat uvarenu ryzu a poliala som to surovym vajickom a miesala pokia nebolo vajko urobene. Dnes som robila segedin s domacou knedlou a z mrazaka som vybrala marlenku (este z Vianoc)
ahojte kucharocky, prosim vas viete mi poradit, robila som si domacu mrvenicku do polievky ( hruba muka+krupica+1 vajicko), postruhala na velkom ocku a nechala susit cez noc na tacke. potom som to dala do uzatvaratelnej flase s vekom a dnes som to chcela pouzit do polievky a pozeram, cele mi to splesnivelo...neviete mi poradit preco?
ako si robite mrvenicku do zasoby vy?
dakujem
@pami2 ja tiež nechám dlhšie schnúť a nikdy nedávam do uzavreteho pohára. Dám do nádobky, previažem fóliou, do ktorej som nožničkami spravila dierky.Takto skladujem aj domáce rezance. Občas otvorím nádobku a premiešam cestoviny.
ahojte kočky, no dlho som tu nebola, boli sme cez prázdniny mimo domova, takže som si trošku od hrncov oddýchla. Ani vás nejdem dočítať, len postupne ako bude čas.Takže nedeľa bola hovädzí vývar s rezancami, pečené rebierka, maslové zemiaky a toskánske guľky. K tomu šalátik z čínskej kapusty a mrkvy. Piekla som tie škoricové hniezda inak, čo ste tu ospevovali, no boli fakt super, chalanom sa páčili viacej ako klasické hniezda.A na odľahčenie som ešte upiekla celozrnné hobitky. Dnes sme mali kôprovú polievku a dojedá sa mäso ešte z nedele. Zajtra polievka zostane a druhé bude asi ryžový nákyp.
dnes sme mali špenátovú polievočku, ryžu a kuracie mäsko so sweet&sour omáčkou. Jedna maličká otázočka, čo robíte s rezňami, keď vám ostanú, ale už ich ako rezne nechcete papať? Ď
@womankc
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44254
dneska dojedame 🙂
ja som vcera chcela fazulovu polievku na kyslo ale hrooozne dlho sa ta fazula varila kedze som ju zabudla vecer pred tym dat namocit tak som sa potom vykaslala na to 🙂 tak dnes idem dovarit, dam do toho kobasu a mame aj prve aj druhe jedlo, ja casto tak varievam ze huste kremove polievky a nemusim potom druhe a mam na 2 dni navarene, ja zboznujem varit ale niekedy mi to casovo nevychadza tak takto si to vyriesim 😉

@marionetta Ahoj.Das recept na tie zemiakove mrkvove placky?Diky