Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
asi nie najzdravsie, ale chutne🙂. vyprazana brokolica so zemiakmi.
požiadavka na zajtra ...kolienka s vajcom 😀 😀 😀 😀 ani náhodou!!!! šúľance budú s voňavým maslom, orechami,vlastným vanil.cukrom,časť nechám s cibuľkou a chrumkavými slaninovými čipsami
@natal12 uhádla si 🙂 je to karamelový toping! 😝 ......inak ja tak skúšam stále dookola bábovku....upečiem čokoľvek čo ma napadne ale bábovku ani za ten svet :-/ vždy mám vrch totálne zhoretý a stred div že nie surový ☹ .....a moja polovička bábovku táááák miluje 😀 tak sa ju vždy raz za čas snažím nejako upiecť 😀
@rastulka Úplne jednoduché : Uvaríš balík ľubovolných cestovín,posolíš, pokvapkáš olejom, aby sa nevysušili a premiešaš.
Do zapek. misy vymastenej maslom dáš polovicu cestovín, na to uvarenú brokolicu, mrkvu, kúsky šunky, postrúhaš trošku syra / zeleninku môžeš dať akúkoľvek / prikryješ zvyšnými cestovinami a zaleješ zálievkou ako na francúzske zemiaky - smotanu /mlieko/, 3 vajíčka, trochu soli, korenia, bazalka,trocha múky a ja som tam rozhabarkovala kocku
bryndze. Poliala cestoviny a dala zapiecť. Keď boli hotové vybrala postrúhala syr a len vo vypnutej rúre nechala ešte 15- 20 min roztopiť syr. Podávala som to z cesnakovým dresingom, môžeš aj so zeleninou, pochúťkou-čo máte radi. 🙂
Ahojte🙂 Prosim vas nemate niektora ulozeny recept na tento kolacik?
http://varecha.pravda.sk/recepty/struhany-ovocn...
to je ten struhany ale s bielkovou penou... neda sa mi otvorit:( cesto je uz v ladnicke, a ostatne som si ja koza
neopisala 😖 ...
moc dakujem!
ja som včera nestihla veru zas nič, lebo mm potreboval spoločnosť a vylákal ma na pivko, takže piecť sa bude dnes a budem robiť baraninku ako falošné španielske vtáčiky od miruštimkovie 🙂 + tarhoňa, alebo ryža a sľúbené mufinky a mrežovník konečne , kapustnice ešte stále dosť
@vejoma Suroviny
Cesto:
350 g
maslo 100 g
cukor práškový 1 ks
prášok do pečiva 600 g
múka polohrubá 8 ks
žĺtky 1/2 dcl
vodaPena:
8 ks
bielky 80 g
puding vanilkový 300 g
cukor krupicový 1 ks
cukor vanilkový 2 dcl
olejOstatné:
ľubovoľné ovocie
60
minút
na 180 °C
Postup receptu
Z uvedených surovín spracujeme cesto. Môžete použiť hnetač, ale ja som využila ruky. Ide to celkom ľahko. Cesto rozdelíte na menšiu a väčšiu časť, v pomere 70%:30%. Každú zvlášť zabalíte a dáte schladiť asi na hodinu do chladničky. Plech vymažete a vysypete hrubou múkou. Väčšie cesto na hrubo nastrúhate rovno na plech.
Vložíte do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a predpečiete 20 minút. Plech vyberiete a začnete šľahať penu. Najskôr si ale pripravte všetky suroviny, aby ste ich mali po ruke. Najskôr na menších otáčkach šľahajte bielky a postupne do nich pridávajte vanilkový cukor. Keď sneh tuhne, zvýšte výkon na maximum a po troche sypte krupicový cukor...stále šľahajte, prisypte jeden vanilkový puding, za chvíľku druhý...a napokon prilievajte po troškách všľahať olej, ako by ste chceli robiť majonézu. Túto penu rozotrite na korpus na plechu.
Na penu dajte ovocie. Nastúhajte menšie cesto. Ja som mala trocha nasekaných mandlí, tak som ich tam pre efekt nasypala.
Plech vložte nazad do rúry a pri rovnakej teplote 180 stupňov pečte ešte ďalších 40 minút. Bude sa vám to zdať dlho, ale až posledných 15 minút uvidíte, že sa koláč nadvíha (pena sa prepeká a rastie)...potom plech vyberte a nechajte vychladnúť.
@bronia13 ja občas, keď zabudnem dať namočiť fazuľu a urobím tak ráno, tak stačí ak počas varenia do nej pridáš lyžičku - dve sódy bikarbóny a ona ti zmäkne. Neviem, či si už skúšala, ja tak stále robím, lebo ja vždy zabudnem fazuľu namočiť 😀
Babky, ktoré nemáte formu na veľkonočného baránka http://urobsisam.topky.sk/domaca-pohoda/recepty...
dobré ránko, dneska sa chystám robiť pečené údené kura, zemiačiky a kapustička 😉
ešte by som vás chcela poprosiť o hlas pre môjho Adamka...stačí kliknúť na páči sa mi to pod fotkou ...dakujemeee za každý hlas 😉
Ahojky , dnes zeleninkova polievka zo vcera a buchty na pare 🙂
...prosím kočky.....neviem to teraz rýchlo nájsť.....recept na šálkovú vianočku........prosím kde ju nájdem...........dakujeeeem
@lola7712 najdeš na varecha.sk jednoducha hrnčekova vianočka je výborna
@fordikford ...dakujeeeeeeeem............mm by si dal......tak ho chcem prekvapiť 🙂
je ozaj dobra my ju máme všetci radi a hlavne je jej dost ak sa schova 🙂 🙂 🙂skús aj čokoladove resanky su fakt mnam s pudingom na čistinkina vareška.sk
Ako to všetko stíhate??? Ja ledva stihnem okolo drobca hodiť grilovať kurča a nie to ešte vypekať toľko dobrôt.
@michaelamilan ja ked peciem babovku tak niekedy sa mi podari ze stred je surovy a vrch prihorety, ale to nevadi lebo ju vzdy otocim 😉 A pocukrujem. Ale vzdy ju mam taku malu 😒 Mamka ked robi babovku ju ma taku vecsiu a to robime v tej istej forme.
@natal12 😀 ja mám recept od svokry, dokonca aj do rovnakých hrnčekov dávam suroviny(hrnčeková bábovka) a vždy mám cesta na 1 a pol bábovka 😀 neviem ako to robím, ale mám ho kvantu hííííí .......ale čo z oho keď ju neviem upiecť 🙂 Ten zhoretý vrch vždy zrežem a pokračujem v pečení aby sa mi zvyšok upiekol 😝
Ahojte, dnes paradajková polievka s písmenkami zo včera, kuracie prsia stroganov, ryža, hranolky... 🙂
zemiaková kaša + vysmážaný syr + vysmažané filé. viem nič zdravé ale raz za čas sa to snád dáá 😉
ahojte my vcera calzone a fajnyyy novohradsky salat.na dnes dojedacka a polievka z hlav.kapusty zo zemakmi,parkom a pretlakom.100rokov som ju nejedla.sa tesim.

práve som spravila hókus pókus na zajtra, potom napíšem, či sa podarilo 🙂