icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

4divokakocka
13. mar 2013

prosim recept na dobry jablkovy kolac

lienka2
13. mar 2013

dnes polievka - vyvar z kuracich stehien so zeleninou a cestovinou, francuzske zemiaky a stihla som aj jablkove pyte 🙂

megika1
13. mar 2013

hrachovka zahustená zemiakom,ochutená majoránkou a domácou klobásou + tousty, mäkkulinké šúľance.....

rastulka
13. mar 2013

@daniz Dakujem krááásne,hned zajta vyskušam 😝

rastulka
13. mar 2013

Ahojte 🙂 My dnes bez polievky len faširky na plechu a zemiakova kaša 😝 mnáááám 😝 😝 😉

lencyca
13. mar 2013

Ahojte,konecne som sa sem dostala,dnes kralovska cesnekova polievka s opekanym chlebom a langose,obedik na zelanie od starsieho syna 😉

lenuss84
13. mar 2013

ahojte.zas som tu dlhsie nekukla,tak doplnam,odpisujem z kalendara,co som varila:
guláš.polievka,parene buchty
pečene zemiaky,acidko
segedin,domaca knedla
kelovy privarok,opekana obycajna parka,chleba
hovadz.vyvar,španiels.vtacik,ryza

kapustnica s klobaskou,udenym masom,palacinky s dzemom
granadir so slaninkou
smotanovy perkelt z kur.stehien,kolienka
kuraci vyvar,halušky s bryndzou,slaninou

mexicky gulas z hovadziny so struhanym syrom,tarhoňa
plnena rolada z mleteho masa,plnka:šunka,slanina,vajce,kysla uhorka/,zemiak.kaša
rascovo-vajickova polievka,vyprazany syr,zemiaky,tatarka
jablkove knedličky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52627.robila som ich dnes 1.krat a boli mňam.poliala som ich maslom a posypala grankom.dala som do cesta vanilk.cukor a troska kypr.prasku 🙂

eliska07
13. mar 2013

@4divokakocka
toto je môj najobľúbenejší jablkový koláč 🙂

Jablkové rezy

Cesto
9 bielkov vyšľahať s 37,5 dkg kryšt. cukor, pridáme šťavu z jedného citróna, 9 žĺtkov a všetko spolu došľaháme. Nakoniec pridáme 18 dkg maizena (dávam celých 20 dkg) a 1 ½ prášku do pečiva. Upečieme 3 rovnaké pláty. Pečieme na menšom plechu.

Plnka 1
asi 1 kg očistených a na plátky nakrájaných jabĺk dáme udusiť bez cukru. Necháme udusiť.

Plnka 2
25 dkg masla, 25 dkg práškový cukor, 1 vanilkový cukor, ½ dcl rumu, 1 celé vajce (nedávam) – všetko spolu vyšľaháme.

Na spodnú platňu natrieme časť maslovej plnky, na ňu dáme udusené jablká, priložíme druhý plát – potrieme maslovou plnkou, jablkami a priložíme tretí plát.

Vrch potrieme jemne maslovou plnkou, posypeme jemne mletými orechmi a pofŕkame čokoládou (ja nefŕkam - mám ho rada taký jednoducho - jablkový, žiadne kazenie chuti čokoládou) 🙂.

eliska07
13. mar 2013

@lencyca Môžem poprosiť recept na tú polievočku - vyzerá skvele 🙂

chantalle
13. mar 2013

Ja prispejem dnes "antidietne" - fazulova kysla, domace udene rebierka, salat a focaccia po nasom - plnena eidamom, mozarellou a sampinonmi...🙂

lenuss84
13. mar 2013

dalej mam na plane:
fazulk.polievka, kur.prsia s mrazenou zelen.zmesou Asia,ryza
langose so syrom a tatarkou
kur.-hovadzi vyvar,pecene kur.stehna,zemiak.kasa

nadalej obcas peciem zemle,bagetky,domaci chlebik. a piekla som kolacik:dvojfarebny tvarohovy kolacik: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40080. ja som dala kompotovane kupovane jahody.bol mňam 🙂

gianni
13. mar 2013

dnes zeleninová polievka(z nastruhanej mrkvy,kalerábu,mrazenej brokolice a mrazeného domáceho hrášku)
zo včera znojemské mäso + ryža
v pekárničke sa pečie špaldový chlieb a chlapom chládne čokoládový puding...
😉

lencyca
13. mar 2013

@trudka4 Ahoj,jasne,recept sice nie je moj,nech sa paci:urobis si kvasok-3dl mlieka+50gr cukru+20grkvasnic-vykysnut,do misy si das 500gr hlad.muky,stipku soli,kvasok,koru z 1 citrona,1 vanilkovy cukor,60gr roztop.masla,trocha rumu,vsetko zmiesas,nechas vykysnut,cesto pokrajas na stvorce das sliv.lekvar,urobis buchticky,das ich na plech s papierom na pecenie,nechas este 15min pokysnut,potries cele roztopenym maslom,das upiect,ja som ich piekla na 180c,dokym vrch nezhnedol,po upeceni ich potries voda+pras.cukor 😉

gianni
13. mar 2013

@fattamorgana
http://varecha.pravda.sk/recepty/kvietok-z-list...
ked budes robiť snaž sa mat tie štvorce pravidelné,lebo potom ti to ujde ako mne poniektoré,ale ked to budeš mať pre domácich hladošov tak nevadí 🙂

lencyca
13. mar 2013

@eliska07 Dakujem,jasne paci sa,je velmi dobra 🙂 -na oliv.oleji si oprazis 1 pokrajanu cibulu+6str.cesneku-postruhaneho na drobno,zalejes vodou,pridas pokrajane zemiaky-asi 4ks,1 zeleninovy bujon,uvaris domakka,rozmixujes to,das smotanu na varenie500ml,1 bambino,nechas zovriet,vypnes dochutis-mck,sol,petrzlen.vnatou,k tomu oprazeny chlebik 😉

natal12
13. mar 2013

@chantalle prosím ta nedala by simi receptík na ten slaný koláč , no neviem ako sa to volá prepáč 😀 dakujem

tremonti
13. mar 2013

@lululka555 ahojky mozem ta poprosit recept na ten jablkovy kolacik.zhanam recept ale ani jeden kolacik na obrazku nevyzeral tak chutne ako tvoj🙂

vieruna
13. mar 2013

@gianni jeeej tie kvietky su /teda vyzeraju/ velmi jednoduche 🙂 ja som myslela, ze ake to bude narocne a toto kukam, ze by som aj ja zvladla 🙂

eliska07
13. mar 2013

@lencyca Ďakujem 🙂

bronia13
13. mar 2013

@henrieta16 dakujm, ni neskusala ale nabuduce urcite vyskusam 😉

miruska73
13. mar 2013

ahojte mi dojedame a mm vari ostrokyslu polievku dnes nerobi bol nazbierat huby a pustil sa do varenia... 😵 a nase dietatko prislo z maturit dake tiche bez nalady a to sa dnes bala menej ako vcera....

nikushkasa
13. mar 2013

Dnes na večeru budeme mať chilli con carne - http://tipnajedlo.sk/recepty/chilli-con-carne 😉 🙂 😝

erulka77
13. mar 2013

dnes dcera varila : palacinky a vegetovú polievku šikovná 🙂 😉

ellit
13. mar 2013

@trudka4 velmi rada napisem recept, ale presne na ktore mnamko ?

veroninna1
13. mar 2013

dnes strapacky

azmuk
13. mar 2013

Dnes bude paradajkova polievka s medom 🙂 a druhe: rukolovy salat s orechami a camembertom a medovo-horcicovym dressingom 😉

lucikatn
13. mar 2013

Dojedli sme segedin a dala som zamiesiť na hrnčekovú vianočku na raňajky. Medzitým som chlapom uvarila puding s piškotami a džemom. No a keď bude horúca rúra tak tam šupnem kuracie stehná obalené v ochutenej strúhanke /primiešavam mletú papriku/ a zajtra k tomu dorobím zemiakovú kašu so zeleninovým šalátom

veve39
13. mar 2013

@daniz tie jednohubky vyzeraju uzasne...nie je to pracne , takmer vzdy nam ostava nedojedeny chlieb, urcite to zaradujem do planu receptov na vyskusanie 🙂

veve39
13. mar 2013

@daniz teda to mala byt otazka, ci to nie je velmi pracne ? (tie jednohubky) 🙂