Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes polievka - vyvar z kuracich stehien so zeleninou a cestovinou, francuzske zemiaky a stihla som aj jablkove pyte 🙂
Ahojte 🙂 My dnes bez polievky len faširky na plechu a zemiakova kaša 😝 mnáááám 😝 😝 😉
ahojte.zas som tu dlhsie nekukla,tak doplnam,odpisujem z kalendara,co som varila:
guláš.polievka,parene buchty
pečene zemiaky,acidko
segedin,domaca knedla
kelovy privarok,opekana obycajna parka,chleba
hovadz.vyvar,španiels.vtacik,ryza
kapustnica s klobaskou,udenym masom,palacinky s dzemom
granadir so slaninkou
smotanovy perkelt z kur.stehien,kolienka
kuraci vyvar,halušky s bryndzou,slaninou
mexicky gulas z hovadziny so struhanym syrom,tarhoňa
plnena rolada z mleteho masa,plnka:šunka,slanina,vajce,kysla uhorka/,zemiak.kaša
rascovo-vajickova polievka,vyprazany syr,zemiaky,tatarka
jablkove knedličky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52627.robila som ich dnes 1.krat a boli mňam.poliala som ich maslom a posypala grankom.dala som do cesta vanilk.cukor a troska kypr.prasku 🙂
@4divokakocka
toto je môj najobľúbenejší jablkový koláč 🙂
Jablkové rezy
Cesto
9 bielkov vyšľahať s 37,5 dkg kryšt. cukor, pridáme šťavu z jedného citróna, 9 žĺtkov a všetko spolu došľaháme. Nakoniec pridáme 18 dkg maizena (dávam celých 20 dkg) a 1 ½ prášku do pečiva. Upečieme 3 rovnaké pláty. Pečieme na menšom plechu.
Plnka 1
asi 1 kg očistených a na plátky nakrájaných jabĺk dáme udusiť bez cukru. Necháme udusiť.
Plnka 2
25 dkg masla, 25 dkg práškový cukor, 1 vanilkový cukor, ½ dcl rumu, 1 celé vajce (nedávam) – všetko spolu vyšľaháme.
Na spodnú platňu natrieme časť maslovej plnky, na ňu dáme udusené jablká, priložíme druhý plát – potrieme maslovou plnkou, jablkami a priložíme tretí plát.
Vrch potrieme jemne maslovou plnkou, posypeme jemne mletými orechmi a pofŕkame čokoládou (ja nefŕkam - mám ho rada taký jednoducho - jablkový, žiadne kazenie chuti čokoládou) 🙂.
dalej mam na plane:
fazulk.polievka, kur.prsia s mrazenou zelen.zmesou Asia,ryza
langose so syrom a tatarkou
kur.-hovadzi vyvar,pecene kur.stehna,zemiak.kasa
nadalej obcas peciem zemle,bagetky,domaci chlebik. a piekla som kolacik:dvojfarebny tvarohovy kolacik: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40080. ja som dala kompotovane kupovane jahody.bol mňam 🙂
dnes zeleninová polievka(z nastruhanej mrkvy,kalerábu,mrazenej brokolice a mrazeného domáceho hrášku)
zo včera znojemské mäso + ryža
v pekárničke sa pečie špaldový chlieb a chlapom chládne čokoládový puding...
😉
@trudka4 Ahoj,jasne,recept sice nie je moj,nech sa paci:urobis si kvasok-3dl mlieka+50gr cukru+20grkvasnic-vykysnut,do misy si das 500gr hlad.muky,stipku soli,kvasok,koru z 1 citrona,1 vanilkovy cukor,60gr roztop.masla,trocha rumu,vsetko zmiesas,nechas vykysnut,cesto pokrajas na stvorce das sliv.lekvar,urobis buchticky,das ich na plech s papierom na pecenie,nechas este 15min pokysnut,potries cele roztopenym maslom,das upiect,ja som ich piekla na 180c,dokym vrch nezhnedol,po upeceni ich potries voda+pras.cukor 😉
@fattamorgana
http://varecha.pravda.sk/recepty/kvietok-z-list...
ked budes robiť snaž sa mat tie štvorce pravidelné,lebo potom ti to ujde ako mne poniektoré,ale ked to budeš mať pre domácich hladošov tak nevadí 🙂
@eliska07 Dakujem,jasne paci sa,je velmi dobra 🙂 -na oliv.oleji si oprazis 1 pokrajanu cibulu+6str.cesneku-postruhaneho na drobno,zalejes vodou,pridas pokrajane zemiaky-asi 4ks,1 zeleninovy bujon,uvaris domakka,rozmixujes to,das smotanu na varenie500ml,1 bambino,nechas zovriet,vypnes dochutis-mck,sol,petrzlen.vnatou,k tomu oprazeny chlebik 😉
@lululka555 ahojky mozem ta poprosit recept na ten jablkovy kolacik.zhanam recept ale ani jeden kolacik na obrazku nevyzeral tak chutne ako tvoj🙂
@henrieta16 dakujm, ni neskusala ale nabuduce urcite vyskusam 😉
ahojte mi dojedame a mm vari ostrokyslu polievku dnes nerobi bol nazbierat huby a pustil sa do varenia... 😵 a nase dietatko prislo z maturit dake tiche bez nalady a to sa dnes bala menej ako vcera....
Dnes na večeru budeme mať chilli con carne - http://tipnajedlo.sk/recepty/chilli-con-carne 😉 🙂 😝
dnes dcera varila : palacinky a vegetovú polievku šikovná 🙂 😉
dnes strapacky
Dnes bude paradajkova polievka s medom 🙂 a druhe: rukolovy salat s orechami a camembertom a medovo-horcicovym dressingom 😉
Dojedli sme segedin a dala som zamiesiť na hrnčekovú vianočku na raňajky. Medzitým som chlapom uvarila puding s piškotami a džemom. No a keď bude horúca rúra tak tam šupnem kuracie stehná obalené v ochutenej strúhanke /primiešavam mletú papriku/ a zajtra k tomu dorobím zemiakovú kašu so zeleninovým šalátom

prosim recept na dobry jablkovy kolac