Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my dnes polievka-"mačanka" , palacinky s nutelou a vyprázžaný syr s opekanými zemiakmi
Dievcata kucharky, nemate niektora dobry recept na kakaovy (pripadne cokoladovy) korpus na kolac? budem mat cez vikend okruhle narodky a krem mam vymysleny (jahodovy) ale to cesto sa mi nepaci (to je, ze kakaovy olejovy korpus)
@bronia13 my tiez s kyslou smotanou a je to uzasne, uz sa neviem dockat, kedy si to zas uvarime 🙂
kucharocky a casopis dobre jedlo je plne super velkonocnych receptov,je tam aj tesco katalog tiez z receptami a v slovenke je maly super receptar a este dam aj tento link:
http://www.peciemenavelkunoc.sk/?utm_source=Goo...
http://www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/deb...
dnes som zvolila klasiku zeleninkova polievka a ryza-kuracie rezne 🙂 🙂 🙂 no a zajtra madarsky gulasik.....mnamka
Akurat som dorobila paradajkovu polievocku,domaci si vyziadali 🙂 Ako keby im nestacilo to co je 😀
@juranka ja robievam uplne jednoduchy piskotovy korpus na velku tortovu formu 6 vajec, 180g cukru, 180g polohrubej muky , 1/2 prasku do peciva a kakaa cca 2 polievkove lyzice, ale zalezi ake je silne a z muky odoberiem tolko lyzic kolko dam kakaa. Peciem cca 45 minut pri 150°C je z toho jemnucky, nadychany korpus 😉
dnesny obed len pre mna - marhulove knedliky s grankom a maslom
vecera - pomazanka z udenej makrely (piplacka pri vykostovani) 🙂
ja planujem ryzovy nakyp, my mame radi sladke, nastastie aj manzelik 😵 😉
@lululka555 mňam dala by som si
ja som dnes vaila mexický guľáš
@lululka555 mnam🙂) receptik nebude?? Vdaka 🙂
@lululka555 mam velmi rada, vypada super 🙂 ak mozes napis receptik 🙂
@natal12 @petrisorka robim ako kazdy, klasika : mäsko na cibulku,necham zatiahnut,pridam mletu papriku,sol,korenie,bobkac,zalejem vyvarom a dusim chvilu,zahustim mukou + slahac.smotanou. 😉
Dnešný obedík - zemiaky,červ.kapusta na karameli a pečené bravčové...mňamka pre mužíka,keď príde s práce 🙂
@lululka555 aha tak podobe robievam aj ja, ja ze mas nejaký nový recept 😀 😀 rada skúšam nové recepty 🙂
@natal12 nie,stara dobra klasika 😉
@lululka555 presne, inac preco to meso nech to je cokolvek ci su to kuracie stehna alebo kura tak ono pusta mastné 😒 vzdy po uvareni tak na navrchu su tie mastné oká či jak sa tomu hovorí 😅 tebe sa to nestáva??
dnes som mala nachystanú zeleninu na polievku a chcela som spraviť mäsko na hríbikoch s ryžou, ale elektrikári mi zmenili plány a mali sme rožky zo syrom a šunkou (ešteže malý mal navarené od včera a krbových kachliach sme obed ohrievali...)
@natal12 to je skor z oleja, skus dat menej 😉
Ahojte,dnes zemiaková kyslá s vajcom na tvrdo,vyprážaný kurací rezen,zemiaková kaša,kyslé uhorky 🙂
ahojte, poprosim vas o recept na nejaky dobry kolacik z celozrnnej spalkovej muky. Pripadne nejake pecivo, susienky.. 😉 dakujem.
U nas bola sosovicova polievka light (ziadna slanina, malilinko smotany) a na druhe pecena harula s masom.

Dnes nebudem varit v klasickom slova zmysle, chystam sa urobit nepecenu smotanovu tortu s jahodami. Zo vcera nam ostalo este "rizoto" z pohanky, to dojeme a bude aj "salat" z mozzarely, rajcin a olivoveho oleja