Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@womankc ahoj prosim ta, ty si myslim uz davnejsie pisala ako robis pstruhy - myslim pecene...mne sa nikdy nepodarili k spokojnosti (piekla som ich v rure, boli "uvarene", neulozila som si vtedy ten tvoj postup, zaujal ma, dnes chcem robit na veceru (plan bol vcera, ale mala je chora a nic mi nechcela jest..-.)...mohla by si mi to este napisat...dufam ze sa nemylim, nejako si ich tusim solou vytierala...dakujeeeem
@maculik skús namiesto majonézy dať biely Cottage syr, s tým by si určite nepokazila šalát
@betka22betka dakujem, vidis, to moze byt dobre. Vyskusam to na kusku a ak to bude dobre, dam to do celeho 🙂
@evitaka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=473,robievam ju dost casto,je vyborna,len ja nedavam tolko masla,zda sa mi to moc,kedze robim s 1/2 kg pecienky tak nesterilizujem,mm by to jedol v kuse 😀 😀 ,ale ked budu chutne paradajky ,paprika v zahrade tak urobim viac a zasterilizujem
dnes kuracie stena a ryza ale zajtra netusim, akurat upeciem jablkovu strudlu ale co na obed? 😠
Ja som dnes od rána na nohách a prevažne sa zdržujem v kuchyni 🙂. Pravdepodobne k nám dnes zavíta návšteva s dvoma deťmi, takže mám už upečené zdravé jahodové muffiny s čokoládou, ovsenými vločkami a orechmi, piškóty s banánom v čokoláde 😅 (ja viem, žiadna veľká námaha) a na pláne mám ešte kukuricový šalát, zopár nátierok, a možno ešte niečo fit ak ma napadne 🙂.
@maculik no tak urobi ten celerový , sterilizovaný zeler, ananás zaváraný , šunka , biely jogurt, soľ , čk. alebo trošičku vegety , nakrájané jablko nadrobno a kľudne do toho môžeš primiešať cestovinu, je fajný fakt a môžeš skombinovať light majonézu, alebo len biely jogurt alebo kyslú smotanu, tá je chutnejšia
hovädzia mäsová polievka s kur.krídelkami,mäsko z polievky,chrenovka + kolienka tento jabĺčník
@veve39 joj nejaké rybky som sem dávala, ale teda nevie, či mňa myslíš , ale ja robím takto očistené rybky nasolím zvnútra aj zvonka , buď len soľou, alebo bylinkovou soľou , a jemne kmínom do vnútra dám niekedy kúsok citrónu a petržlenovú vňať naukladám na pekáč na každú rybku dám dva tri plátky masla a aj pokvapkám citrónovou šťavou , jemne podlejem a dám do rúry, ryba by sa nemal piecť pri prudkej teplote, lebo potom zvykne vyschnúť a keď sa ti stalo že si ich uvarila, to znamená , že si veľa podliala , ak ich tam picneš zmrznuté , treba počítať, že ešte tú vodičku pustia , peč ich teda najviac pri 200 stupňoch a podchvíľou skontroluj a popolievaj po vrchu tým masielkom na to podliatie fakt stačí deci - deci a pol vody
a keď budú už mäkké , tak ich odokri na nechal chvíľku pooblievané maslom opiesť , to si môžeš na 5 minút zapnúť grilovanie , treba to strážiť , môj muž inak má rád aj len osoleného a obaleného jemne v muke do ktorej je daná mletá paprika a troška vegety a opečný je len na panvici - to je na tzv mlynársky spôsob , ten je tiež vynikajúci , ja opekám zásadne už len na masle rybky a pstruhovi stačí naozaj krátko na upečenie , vlastne každej rybke
@womankc niekto pisal, ze tie pstruhy vydrhne solou...neviem ci si to bola ty 😒 , k tomu by som chcela presny postup...po viacerych neuspechoch v rure (muzom nalezite osomranych 😒 ) ich chcem spravit teraz na panvici, asi v tej muke obalit a tak...ked robis na masle aj ho doplnis olejom, ci netreba ? bojim sa ze maslo rychlo hori
@veve39 nedopĺňam olejom ,na jemnom plameni si to masielko roztopím rybky osolím bylinkovou soľou, alebo len soľou a troškou vegety pokvapkám jemne citrónom alebo na ten mlynársky spôsob niekedy do múky dám len provensálske korenie , alebo len kari korenie a potom až keď opekám tak trošku zvýšim teplotu a dopekám pod pokrievkou, a to s tým vydrhnutím so soľou som nebola ja isto
ale ak sa bojíš masla , tak to kľudne opeč len na oleji, alebo olivovom oleji a nie dlho , lebo sa ti rybka rozpadne alebo vysuší
Ahojte,dnes zeleninova polievka,ostali este kuracie rezne,dorobila som k nim hranolky,pojdem upiect pecene buchty,mm si rozkazal makove,syn lekvarove 😉
@hobit 600 g nastrúhaných jabĺk ( 5 ks veľké ) v jednej miske zmiešať s 35 dkg kryštál cukru ( vždy vynulujem dig. váhu a pridávam suroviny 🙂,1 KL škorice,trošku nechám aby naschvál tak stmavli jabka ......svokra tmavosť docieľuje kakaom,ja to nerobím 😀 😀 😀 ....môj je šťavnatejší 😵 😵 2 vajíčka,40 dkg hrubej múky,1 KL sódy bikarbóny,1,5 dcl oleja,oriešky,dobre premiešať,vyliať na vymastený a vysypaný plech,na 200 st. asi 30 min. skúšam špajlou,aby nebol surový,ale ani vysušený 😉
@eva7780 som si myslela , mám tam taký kusisko bravčovej pečienky , tak by som to zužitkovala , mám aj recept po mojej českej babke na pravú zabíjačkovú domácu paštétu , len s tým sa mi nechce hrať , toto mi príde rýchlejšie , myslíš , že by som tam mohla šupnúť tie paradajky a papriky aj už zavárané na spôsob leča? hádam hej , to sú len nakrájané papriky a paradajky zavarené so soľou
babyyyy, ktora prosim vas pisala ze pripravuje pstruhy na panvici tak, ze ich predtym dokladne vydrhne solou ? chcela by som to tak vyskusat, neviem ktora ste to bola, nepamatam si postup, vtedy ma zaujal...
@erikovamamka mňam, dobre to vyzerá...aký syr si dala?
@betka22betka to je udena mozzarella 😉
Dnes bola zeleninová polievka a bryndzové halušky
dnes sme mali karfiolovu polievku a bolonske spagety 🙂

nase menu:
smotanove zemiaky, cesnakova polievka, cinska kapusta
paradajkova kapusta so zemiakmi, brokolicova polievka
tvarohove gulky s cerstvym hroznom, brokolicova polievka