icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mery00
16. mar 2013

@jessica2225 v pohode zlaty klas, ved je to skoro to iste....

jessica2225
16. mar 2013

@mery00 dakujem velmi pekne, tak teda idem nato, dúfam že sa podarí 🙂

erni
16. mar 2013

Dobre rano kucharky, tak mi dnes budeme bastit luskovo-zemiakovy privarok s parkom alebo vajickom,co kto bude chciet a polievku skolsku spenatovu - kto nemal v oblube nech k nam dnes nechodi 😀 a zajtra planujem robit toto http://varecha.pravda.sk/recepty/vajickova-fasi...
so zemiakovou kasou a nejaky ten salat k tomu
tak zelam pekny a dufam,ze posledny studeny vikend 😉

katy2
16. mar 2013

ahojte 🙂
dnes morcaci vyvar, segedinsky gulas a domaca knedla - ta sa akurat miesi, dodam foto neskor 🙂 a skoricove vence

fantinka
16. mar 2013

@katy2 to je krása, to sa ako robí?

katy2
16. mar 2013

@fantinka ja robim obycajny skoricovy zavin, pokrajam ho sikmo a ukladam do vymastenej babovkovej formy vedla seba... vrch potriem trosku olejom a posypem skoricovym cukrom... z 500g muky mi vysli dva, mam dve formy, tak som ich piekla spolu.... 🙂

natal12
16. mar 2013

@snu Moja aj mne bolieva často hlava hlavne v lete zo slnka ☹ no ja si dám budď ibalgin alebo paralen alebo panadol, novalgin je ich dost,ale oni zaberú a potom ma už hlava neboli 😉 asi som moc nepomohla ale mne vždy zaberie

11nika11
16. mar 2013

Ahojte baby...u nas je dnes zelerova kremova polievka a penne so syrovo-bazalkovou omackou ☹.Zase som chora tak sa mi moc nechce vyvarat.

henca74
16. mar 2013

@fantinka ja sa tiez chystam na takyto skoricovy veniec 😉
http://www.mnamkyrecepty.sk/skoricovy-veniec/

womenne
16. mar 2013

@henca74 ten kvasok rozpustiť v teplej čo, vode? kvasok vobec neovládam, tak dufam, že sa nepýtam blbos´t

katy2
16. mar 2013

@womenne nemusis vobec robit kvasok ak mas domacu pekaren... vsetko daj dnu a vymiesi ti to aj bez kvasku....

womenne
16. mar 2013

@katy2 nemám ale už ma to štve a pojdem si ju kupi´t 🙂

katy2
16. mar 2013

@womenne ja by som bola bez nej stratena... vsetko v nej robim... je to pohodicka... a nemusi byt ani draha... v tescu dostat lacne a urobia taku istu sluzbu... hlavne nech je velka s dvoma hakmi 🙂

henca74
16. mar 2013

@womenne ja by som to rovno v teplom mliecku 😉 aj ja mam pekarnicku, je to perfektna pomocnicka 😵

womenne
16. mar 2013

@katy2 a programy su dlhé? aleb je to vyšlahané hneď?

katy2
16. mar 2013

@womenne od vlozenia surovin (nemusia byt teple, lebo DP aj predhrieva), cez vymiesenie az po nakysnutie je 1h 50 min.... ale ja to len nahadzem a popritom robim uplne ine veci... na konci to zapipa.... aj teraz mi kysne cesto na knedlu....

womenne
16. mar 2013

@katy2 fúha a ešte k tomu pečenie? to je nejak dlho nie?

martinkatinka
16. mar 2013

Pizza batôžky z lístkového cesta, včera som upiekla perníkový koláč, ten ešte máme... a zajtra manžel robí lasane... mňam...

katy2
16. mar 2013

@womenne a ked miesis rukou? aspon pol hodiny a hodinu ti kysne.... je to o tom istom a mas to bez namahy....

katy2
16. mar 2013

@womenne ale je aj DP bez predhrievania a tam je to 1h 30 min

lola7712
16. mar 2013

....tak ja mam na dnes volno......upratane navarene........dnes kapustnica s klobaskou......vypražany syr a zemiačiky na želanie....a jablkové pité..........a teraz si vás idem prečítať.....lebo neviem čo zajtra tak narychlo ukuchtim.......

womenne
16. mar 2013

@katy2 to je ten problém,nemiesím 😀 ja a kysnuté cesto nejdeme dokopy, nikdy mi to nevykyslo, čiže na to dlabem. Ale mám rada tie koláče a DP chcem 🙂

katy2
16. mar 2013

@womenne to bol aj moj problem... rukou mi to nikdy nevyslo a teraz peciem doma vsetko... aj chlieb v rure, aj pecivo.... a je to super 🙂 uz mam tretiu pekarnicku ale ide u nas denne - kvoli chlebu a pecivu...

irriss
16. mar 2013

...U nas uz to sice HODNE voni, ale jeste to neni hotove....ale urcite jednomu z techto obrazku to bude podobne... 😉

https://www.google.it/search?q=lasagne&hl=it&so...

henca74
16. mar 2013

@womenne ja mam DP moulinex, nepredhrieva mi a program trva 1h 25min...25 min miesi a hodinu kysne...potom ti po zapipani-ukonceni programu este hodinu drzi teplo...cesto ti v pekarnicke ovela lepsie vykysne, pretoze tam ma standardnu teplotu...staci, ze ti kysnuce cesto doma "ofukne" chladnejsi vzduch a uz ti nevykysne.ja dam suroviny do pekarnicky, zapnem ju, asi nejake dve minutky len sledujem aka je konzistencia cesta, ci netreba priliat mliecko alebo prisypat muku a uz sa o to ani nestaram, v pohode ideme vonku alebo na nakup 😉

womenne
16. mar 2013

@katy2 a potraviny na chleba kolko vychádzaju? vyjde to levnejšie? príde mi že hodne plýtvame s pečivom, takto by som upiekla malý chleba a klid

womenne
16. mar 2013

@henca74
@katy2 holky tak ja večer prepadne mm a bude pekárnička 😀 😀

irriss
16. mar 2013

@womenne
nebo to vyresit strouhankou a pak vyuzit nekolik receptu, do kterych je strouhanka "hlavnim bodem"... 😉
Napr. strouhankovo-vajecne amolety nebo spaghetti s ancovickou a strouhankou 😉

katy2
16. mar 2013

@womenne urcite to vyjde lacnejsie a hlavne vies, co si do toho dala... 😉