icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

juliagregor
9. jan 2011

my nde sdelená strava, tata pečený bôčik a my sme mali dukátové buchtičky a vysmážanú brokolicu so zemiakmi, polievka zeleninová

titkovamiriam
9. jan 2011

jankaku,zajo a maminy ktore mate problemi s jedením deti-moj najstarsi doslova vyrastol na gulickach v mlieku,kakae,obcas rezen-kuraci-bez nicoho,ked ryza tak sucha,ked pyre tak bez masa,obcas varena ryba a cele dni len ovocie,zelenina,syry a vsetko od mlieka a to až to 15 rokov a prežil 😀 😀 😀 chytalo ma zufalsvo no detska lekarka ze ked mu nic nechyba neriesit a vyrastol.najhorsie bolo ze nechcel nikam chodit na viac ako jeden den-nedajboze by tam musel zjest komplet obed.neviem preco bol taky mi doma,,zozereme,,co nezje nas....no teraz uz zje vsetko a ostatný dvaja chalani zjedia vsetko.tak ak vam deti nejedia a lekarka vidi ze nic nechyba nerieste. 😀 😀
jasne ze v puberte pozor hlavne na dievcata a anorexiu obaja starsi uz na zakladke mali spoluziacky co sa na nu v 14-15 rokoch liecia

egyptanka
9. jan 2011

tak problem s jedenim aj my ... jedine co zje tak polievky, ked su kremove tak tam musi byt oprazeny chlebik na kocky nakrajany. Maso mi teraz zacala bojkotovat a tak ho musim mixovat do omacok a k tomu cestoviny.

inna7
10. jan 2011

my dnes špenátová polievka a makové šúľance - už dlhšie sme ich nemali 🙂

a k tým "anti-papkáčom"..môj malý to isté...okrem nesquickových guličiek ešte zje aj cheeriovské krúžky 😀 , krupicovú kašu a zemiakové placky - tie suché...asi zo tri druhy polievok a semtam masko, zemiaky.... 😉
ešteže malá je po mne.... 😀 😀 tá zje aj Lukáškovu porciu 😀

mukky
10. jan 2011

ahojte,

ja dnes nevarím,len spišské párky 😀 mne na obed,mm má zo vcera bryndzové halusky/ja uz ohrievané nemusím 😝 / a malý ma este broklolicu a rybku robenu na pare,akurat zemiacky mu este dorobím dnes a zeleninový šalát....

my máme doma sa teším že dobreho jedácika,zje mi uplne vsetko co mu ponuknem 😅 😅 ,snazím sa ho stravovať zdravo,takze sa nenaucil na sladkosti a nevymýsla 😅

teraz papá vlocky a psenicné klicky mleté zaliate vodou,s mandarinkou a susenými slivkami....má to velmi rád...

miluje zeleninu,na posedenie mi zje aj velke paradajky aj celu uhorku v pohode len tak nakrajanu 😀 ,ma rad kazde ovocie,cistu vodicku,pecivo,polievky,rybky...uplne vsetko.....len mame alergiu na BKM 😢 ,takze mame mensie obmadzenie,ale predtým velmi lubil bielke jogurtíky s ovocim cerstvým,acidofilné mliecko ,lučinu....uz nemožeme 😢

mukky
10. jan 2011

@happy8051 ahoj,

tá rolka je jednoduchá 😅 ,takze vyklepat tensie kuracie prsia ,jemne posolit,pokoreniť,jednu stranu som potrela cesnakom,pridala nivu,platok masla,zatocila a potom to treba šikovne obaliť v trojobale,a vyprážala som v oleji s maslom...

niečo podobné som jedla v restike a strasne mi to chutilo,len tam bol este dnu aj špenát,ja som skusila takto bez spenátu,lebo som mala dost malé masko a aj sunka sa tam hodí....

lepsie su na taketo rolky vacsie kuracie prsia alebo morčacie...no a tie brusnice sa k nive veľmi hodia,tak aj tie som pridala ako prílohu k zelenine a americkým zemiakom

kaara1980
10. jan 2011

my dnes dojedáme kura na kyslo s cestovinou.Ale čo zajtra...to neviem.
Inak ja musím poklopať,ale moj syn je v podstate dobrý jedák(ak nerátam,že si občas dá dietny deň).On miluje jedlá ako rodený lipták:halušky s bryndzou,kyslou kapustou aj sladkou,fazuľovú polievku na kyslo,segedínsky,klasický guláš,ale aj kyslé mlieko,zeleninové šaláty,ovocie atď.Ale zato mäso sa mu nie vždy chce žuť.

jankaku
10. jan 2011

@zajo79 😀 😀 😀

jankaku
10. jan 2011

@zajo79 to sa smejem na tvojom synatorovi ako papa 😀 😀 😀 super aj v tom sa da najst vela veseleho

jankaku
10. jan 2011

baby dakujem za odpovede s tym nejedim aspon som sa utvrdila ze nie sme v tom len my 😉

terez34
10. jan 2011

ahojte baby aj ja mam problem moja mala tiez nechce papat iba tak tonu nlieka suchu ryzu hlavne fazulovu polievku jogurtiky zemiacky ale mesko nedavaj chlebik iba s pastekou no horor ja som tiez z toho na nervi treba jej ist do skolky a som zvedava co tam bude jest 😒

kibuk
10. jan 2011

no ja možem povedat že aj ja mam doma dobrych papkačov 🙂 Samko mal obdobie že nechcel,nenutila som ho a ked nastupil do školky tak sa rozjedol 🙂 a Zuzka sa naučila pri nom ešte sice by som skor povedala že Zuzka zje ovela viac ako Samko 😀 😀 a pri Martinkovi som zacala prikrmy tak zeleninku lubi 🙂 dala som aj piškotu ta je tiež fajn,masko takytak 🙂 a dnes som skusila vyživku tak sa pogrcal 😅 tak ju dojedla sestrička 🙂 tak dufam ze to tak pojde dalej

kellka
10. jan 2011

Ahojte baby, uz som sa u vas castejsie ispirovala, tak vam tiez napisem, co sme dnes mali:
Polievka: Demikat
Druhe: Zapekane cestoviny s pangasiom, vajickom, tavenym syrom a smotanou.

@terez34 Neboj, v skolke zacne jest, lebo uvidi ine deti. Moj synovcek tiez malo papa, ale v skolke sa napraska...

egyptanka
10. jan 2011

@kellka ako robis demikat?
si ma potesila, ja tiez dufam, ze ked pojde drnda do skolky tak sa jej jedenie zlepsi ... asi zaucinkaje davova psychoza, ze ked ostatni jedia tak budem aj ja. 🙂

veverina
10. jan 2011

U nas dnes vajcova polievka a granadir s kyslou uhorkou..

lunana
10. jan 2011

@kellka mňa by zase zaujímalo ako sa robia tie cestoviny 🙂

titkovamiriam
10. jan 2011

dnes nevarím a demikat milujem ja robím takto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34700

zrzulka
10. jan 2011

babulky dnes som robila prvy krat kakaovy zavin, cesto vyslo uplne paradne, lahucke krasne nadychane, makkulinke. mnam... akurat ze mi prasklo pri peceni ale neva. zaujima ma ako robite plnky do zavinov lebo ten moj dopadol tak ze tej plnky tam bolo malo cesta bolo viacej... hmmmm kde som spravila chybu? robila som kakaovu plnku, cesto som posypala grankom, navlhcila vlaznym mliekom... vdaka za radu!!!!

traktor
10. jan 2011

ahojte, u nas mäsko na hubach, kasa a hovädzia polievka a robila som babovku , detom zajtra do skoly 🙂
@zrzulka ja davam ...na vyvalkany plat posypem skoricovym cukrom postruham jablcko, stocim na zavin /posypem vanilkovym cukrom , zmiesam kakao+ praskovy cukor, mak +cukor, orechy+cukor...a na vsetko postruham jemne jablcko..potom je kolacik stavnaty...alebo postruham jablcko, stavu vytlacim...jablcko zmiesam s vanilkou ak treba pridam aj cukor/zalezi od sladkosti jablcok...a ked pises , ze si mala malo lnky....daa si ju po celom plate cesta rovnomerne a tak stocila?..plnky sa nemusis bat...netreba setrit 🙂

titkovamiriam
10. jan 2011

zrzulka ja ked chcem kakaovu plnku tak si uvarim klasika puding dohustim ho maslom a ten ponatieram na cesto,opatrne zrolujem a mnam.no ja osobne mam radsej kakao-jablka ako traktor.a neboj aj mne niekedy praskne 😅

cerfaa
10. jan 2011

ahojte, my sme dnes mali rano vajičkove chlebiky, na obed špagetky (inak perfektny receptik) a na večeričku pernikove muffinky 🙂 asi si idem ešte jednu zobrať! 😵

monkula
10. jan 2011

aj som dnes nevarila, ale piekla som venčeky.... 😀
nemáte nejaký trik ,ak odostať cesto do vrecúška bez toho, aby som si nezababrala pol kuchyne a neprilepila si ruky k sáčku? 😀

juliagregor
10. jan 2011

brokolicová krémová, dnes zapekaná brokolica s bešamelom

v piatok mám promocie, niečo rýchle slané potrebujem, varím doma a aj pečiem, tak prosím niečo mňam a bez roboty 😀
spravím pudingoš, ten je neskutočne dobrý a jeho hlavne veľa, robievam tento http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9139 pomáham si pekárničkou, ručne premiešané cesto rozdelím napoly a dám vymiesiť do pekárne, je to dobrý telocvik...ale ten koláč je vynikajúci...odporúčam 😉

juliagregor
10. jan 2011

@monkula sprav mraky (veľhory), je to tiež odpalované cesto, ja to rozotriem na vymastený a omočený plech, pečiem dva plechy, medzi vychladnuté cestá dám takú istú plnku ako do venčekov a pokrájam na štvorčeky, je to výborné a rýchle 😉

traktor
10. jan 2011

@monkula 😀 😀 😀 popros susedu 😝 ...a hod recept ako robis venceky 😉

traktor
10. jan 2011

@juliagregor listkove cesto na pasiky, posypat cim chces a upiect, ..rychle jak blesk 😀 😉

monkula
10. jan 2011

@traktor nesmej sa mi... dnes som si aspoň ruky natrela olejom, nech sa tak nelepím, ale včera, to bola hrôza...
@juliagregor rozotierať to, to by boal asi taká piplačka, ako to pchať do toho sáčku.. budem si musieť kúpiť väčší... 😀

juliagregor
10. jan 2011

@traktor aj potrieť vajkom? mám sézam

juliagregor
10. jan 2011

@monkula čím to je horšie rozotreté, tým lepšie, preto sa to aj tak volá 😀

monkula
10. jan 2011

260 ml mlieka dáme variť so štipkou soli a 100 g masla. Keď sa maslo rozpustí a mlieko zovrie, odstavíme, vsypeme 160 g hladkej múky, zamiešame a vrátime sa šporák a na miernom ohni necháme múku prepariť, mala by sa Ti urobiť hladká hmota, ktorá sa nelepí na hrniec. Potom to nasypeme do misy a premiešame. Medzitým si uvaríme krém. Dáem zovrieť vodu do väčšieho hrnca. Pol litra mlieka si vlejeme do hrnca, odoberieme asi polovicu, v tej rozmiešame 3 žĺtka, 80g hladkej múky. Do zvyšného mlieka nasypeme 200 g cukru a vanilkový cukor a dáme variť. Keď zovrie, odstavíme a hrniec postavíme do vriacej vody a vlejeme žĺtka s mliekom a vo vodnom kúpeli vyšľaháme hustý krém.
Do vychladnutého cesta vmiešame po jednom 4 vajíčka a nakoniec pol prášku do pečiva. Poriadne vymiešame. A teraz sa obrníme strašnou trpezlivosťou, lebo cesto sa strašne lepí, dáme ho do vrecúška a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame venčeky, "obtočíme" dva razy, a dáme upiecť.
keď to vychladne, rozrežeme a naplníem krémom a vrch pocukrujeme.