Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@monkula 😀 ,
ja mávam mierne Karpaty 😀
@egyptanka Demikat: osmahnem cibulu, pridam troska cervenej papriky, zalejem vodou, pridam najkrajane zemiaky a necham uvarit, ked su makke, tak pridam bryndzu rozmiesanu s trochou kyslej smotany (alebo sladkej, podla toho aku mam🙂) a pridam to tam. Este tam zvyknem dat drvenu rascu a trochu cierneho k a soli samozrejme🙂 Dnes som tam svihla aj kusok Luciny, co som mala v chladnicke a neublizilo to🙂
@lunana Cestovinky s pangasiom: do polomakka uvarim cestoviny, na panvici osmahnem na kocky nakrajanu rybku (pozriem, ci tam nie su kosti). Potom si rozslaham sladku smotanu, jedno vajko, nejaky taveny syr, sol a korenie. Cestovinky a rybku zmiesam v nejakej nadobe na zapekanie a zalejem tou smotanovou miesaninou. Navrch naukladam tvrdy syr (dnes sa mi nechcelo struhat) a dam asi na 20 min piect do truby.
Je to fajn na likvidovanie zvyskov🙂 Pomiesat a zapiect! Caute!
😀
@monkula vyzerá to takto http://varecha.pravda.sk/recepty/kolac-mraky/83...
a dobre to vyzerá.... niekedy vyskúšam, vďaka..
@juliagregor vajkom alebo olejom...môzes dat sezam, mak, rascu, struhany syr...rychle a dobre
@monkula 😉 ...inak baby, hodinu mi nacita kôn...aj vam...ci to len u nas daky vypadok?
aj mne som nahodila asi 4 fotky a 20 min ☹ inak tie mraky mnaaaam mnaaaan 🙂
@traktor dik 😉 , stále vypadáva, asi je furt "prežratý" 😝 😕
asi no je to na porazenie ked to trva tolko dni ☹
Dnes mäso plnené syrom a paradajkami, varené zemiaky a miešaný zeleninový šalát
dnes smotanovo-syrova omačka s brokolicou a kukuricou,cestovina pene 🙂 🙂
dnes mi ostalo zo vcera.. takze len spagety urobim 🙂
ahojte, ja dnes buchty na pare a dalej neviem..este daco vydumam 🙂
Dnes varím toto: frankfurtská polievka s párkom tá už je uvarená a granatír 🙂
ja dnes fazulovu na kyslo a masko so zeleninou a smotanou a k tomu spenatovo-cesnakovu ryzu (tu robil manzel 🙂
kucharočky dajte prosím recept na franktfurskú polievočku 🙂
ahojte, ja som dnes varila zapekanú zeleninu, zemiakové pyré a uhorkový šalát 😉
My dnes tagliatelle so smotanovo-syrovo-sampinonovo-sunkovou omackou
veľmi rýchle a dobré, skusila som prvý krát
zemiakové rizoto
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums...
30 minút aj s čistením zeleniny...
my dnes španatova polievka a francúzke zemiaky 😉
@kellka ahoj, mozes dat recept na zapekane cestoviny s pangasiasom???
kocky mate nejake osvedcene recepty na pizzove cesto???
@cerfaa ahoj, pernikove muffiny robis ako klasika muffiny, len do suchej zmesi pridas pernikovu zmes???tu kupovanu?
dakujem vopred.
viete mi neiktora napisat ak robievate polievku mrkvovu, s nastuhanou mrkvou? len to klasika osmahnem na masle, zalejem, dochutim?
ja robievam pizzu z kila hladkej múky, pol litra studenej vody, veľkú lyžicu oleja( je jedno aký ) , veľkú lyžicu soli a štvrť kvasníc no pri terajšej nekvalite dávam aj pol kvasníc je veľmi dobré a možeš ho dať aj do mrazáku , z jednej várky ti výjdu aj 3 na veľký plech tak robím z polovice alebo si ostatné odložim pa .
aj ked je susene drozdie - musi to sa nechat kysnut. aspon teda myslim... 😕
a drozdie ked nemam susene dam aj obycajne. dolezite je to pecenie - a je potom lepsia ako z pizzerie.

@juliagregor jaj tak to ja by som mala len jeden mont Everest 😀 😀