Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@babulka1978 ja robievam tak, ako pridala @womankc ten prvy a posledny recept /len nedavam vino/ a su vyborne. Obcas si zjednodusim a kupim si hotovu bolonsku zmes panzani - tu bez masa. Podusim mlete maso na cibulke, pridam tam tu bolonsku omacku. Len mi dooost dlho trvalo, kym som sa naucila robit besamel taky, ako som si predstavovala. Ucil ma to jeden talian a vysoko nasadil latku 😎
Na raňajky sme mali vajíčkový toast so šunkou a syrom.. 🙂 🙂 😉 😉
http://ow.ly/jjisb
dobré ránko, mala by som dve otázky. prvá je že muž budem mať budúci týžden narodky a do práce sa mu patrí niečo priniesť. som rozmýšľaľa že spravím také plnené šatočky, akože vykrojená kocka, do nej nejaká plnka a na vrchu sa to spojí - zatovrí, ale bojím sa že sa to otvorí a všetko mi vytečie, čo spraviť aby to zostalo pekne zlepené?? a druhá otázka je že aj niečo sladké by mal zobrať a chcem len také čo rýchlo chytia do ruky a šup do úst kedže na oslavy čas nemajú. Vraj mafiny robiť nemám, lebo to teraz iná kolegyna priniesla, pečené buchty mávajú na obed takže to tiež padá, tak čo...poradte prosííím
@babulka1978 https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/mate-dobry-recept-na-lasagne-2/
Priprav si na vedl. talirku varene vajicka a sunku, salam + strouhany syr a 1x krabicka "besciamella"
Osmaz"hodne" cesneku a porku a cibulky na olivovem oleji, osol a popepri...
Smichej veskerou *mrkev, petrzel, celer...... zeleninu na kosticky nakrajenou a pridej do osmazeneho cesneku, cibulky i porku...
Povar vsechno spolecne
Vezmi mixer a vse peclive rozmixuj, vrat na panev a pridej mlete maso.
Povar vse spolecne a pridej hrasek
Zalej rajcatama (ve flasce nebo z krabicky zn. Valfrutta) nebo pridej vidlickou rozmackane loupane rajcata
Povar spolecne
Na plech si dej vrstvu testovinovych platku urcenych pro lasagne
tu polij masovo-zeleninovou smesi a pridej par nakrajenych kousku vajicka, salamu a sunky, posyp syrem(nebo malinko polij "besciamellou" a opet priklop dalsi vrstvou testovinovych platku
- takto pokracuj az zaplnis celou vysku plech. nadoby na peceni , tak, aby nahore byla posledni vrstva masovo-zeleninove smesi, polite besciamellou nebo silne posypane syrem
a nech zapect, hotove poznas podle horejsiho stavu syra...
p.s. kup si testovinove platky urcene na Lasagne takove, co se predem nemusi povarit..nejlepe zn. Barilla
@vieruna a ako ho robievas? 🙂
@babulka1978 no to keby som presne vedela 😀 musi tam byt original parmezan, maslo, muka, mlieko, trosku soli. Korenie nedavam. A mlieka tolko, aby z toho nebola omacka - moc tekute, ale zas ani moc huste. Taka akokeby syrova pena to je potom, ze sa to lahko rozotiera, ale nesteka
@ivv co sa tyka tej zeleniny k lososu co si robila - ked sme v Rakusku (muz tam robi) a mame nejaku "prilezitost", navstevujeme jednu oblubenu restauraciu s ponukou cerstvych morskych ryb a tam ako prilohu serviruju nieco podobne...prvykrat som tam vyskusala kombinaciu cuketa+mrkva...oni to doplnaju este mangoldom (da sa nahradit cerstvym spenatom), je to orestovane aj s cesnakom...chut je neskutocna...hlavny prim ma urcite ryba, no ja sa neviem dojest ani tej prilohy...ja casto robim cuketu restovanu, no vzdy som ju kombinovala napr s paradajkami, nikdy nie s mrkvou...
http://varecha.pravda.sk/recepty/cviklova-zmrzl... toto som sem musela dať 🙂
@veve39 treba to vela vela miesat a pomaly pridavat mlieko. Syr az nakoniec. Mne sa to najlepsie miesa s takou tou metlickou na omacky co je. Vtedy sa mi nerobia hrudky. taketo http://www.zeleziarstvoplus.sk/metlicka-na-sneh...
ja dnes uz konecne idem spravit karfiolovu polievku (mala byt vcera, no askosi "nevydalo" 😉, stacili dojedačky ), mam hovadzie - bud gulas s knedlikom, alebo na sampinonoch s ryzou, vcera som robila nas oblubeny klasicky jablcnik
@katja78 vidiiiis, to je dobry napad .-) ja prave hladam nieco pre mna na leto, co budem moct, ked budem toto leto kojit...a narazila som na problem.....rajciny lupane, a ziadna paprika....a ja som zvyknuta v lete fungovat na zelenine 🙂 namiesto papriky dam mrkvu 🙂 a zboznujem na leto natierku.....zeler, mrkva, jogurt, cesnak, korenie....a vraj ze cesnak a kojenie nejde dokopy....no teda!
@babulka1978 ako robis tu zeleninovu natierku?
@babulka1978 cuketu aj baklažán by si asi mohla, baklažán je vraj najmenej alergizujúca zelenina 🙂
@veve39 mam ju odtialto z MK 🙂 .... postruhas zeler a mrkvu (podla chuti, ja struham na hrubom struhaku), pridas podla konzistencie jogurt.....cca jeden maly.....aby to bolo natierkovej konzistencie....pridas podla chuti cesnak, sol, korenie....cerstvy chlebik a MNAM 🙂
@katja78 to viem....som si to uz vcera studovala....ze nic cudzokrajne, len to, co rastie u nas 🙂 nemozem vraj kapustu, brokolicu, karfiol, papriku....co duje....a ja som bola zvyknuta ranajkovat stylom prechadzka po zahrade s maslovym chlebom...odtrhnut rajcinu, odtrnut papriku a kavicka na teraske.....no, teraz si budem musiet vymysliet nieco ine 🙂 a este nemozem cibulu a cesnak.....co bude tiez problem....lebo ja take aromaticke veci priam zboznujem 🙂
@babulka1978 mne robila problém rukola, ale v zime, teda nie mne, ale malinkej 😅
dnes zeleninová polievka a rizoto z kuracieho mäsa
baby poradte co varit v nedelu...uz neviem co by som jedla... ☹ ☹ ☹
@katja78 no super ☹ 😖 😀
da sa zamrazit uvarena fazula?nejako som neodhadla mnozstvo a uvarila som strasne hustu fazulovu polievku,tak som rozmyslala,ze odoberiem fazulu a zamrazim ako polotovar a neskor urobim trenciansky parok.. hm?
@veve39 mňam, hneď by som si dala....

@veve39 ja som robila raz a mala som taký supiš recept z nejakého časopisu a boli super, len neviem či som ho nevyhodila, ale to boli také tuším s brokolicou a zeleninou / ako zeleninové čisto / , len ja som tam pridala údené kuracie mäsko a boli súpiš , ale teraz chcem urobiť také klasické a zrejme zvolím tie posledné čo som ti pridala , neuvážene som ich sľúbila pred týždňom a už ich musím aj zrealizovať a to zajtra