Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@cervena_ciapocka 😀 😀 😀 ja tu zas vecne vyhladnem 😀 😀
ahojte babule dlouho jsem tu nebyla 😒
no potřebuju tip na polévku na zítra nějak vařím stále to stejné dokola ani mi to nepřišlo, potřebujeme změnu.. 😎
a taky nějaký zajímavý receptík na vepřové?Vytáhla jsem z mrazáku plázky karé a nevím co s niam. Minule jsme měli na hříbkách s rýží... díky za tipy
jinak mám v ledničce perfektní kaštanový řez, kdyby byl zájem o receptík pisněte zveřejním 😉
@inffinity ahojky, vepřové plátky jsem nedávno dělala na kari s medem, rozinkami, badiánem, tochou petrželkové vnaťky a smetana do omáčky 😉
plátky si jemné naklepeš, posolíš, dáš zatáhnout, vyndáš, dáš na měsíčky cibuli do sklovita, vrátíš masíčko na cibulku, dáš kari, rozinky předem namočené, med, dusíš, nakonec přidáš smetanu, badián a dusíš doměka, nakonec zasypeš petrželkou, je to supr s rýží 😉
@beruska.zuzanka nooo vypadá to lákavě a jinak než obvykle, díky za tip asi pofičíme ráno s Michalkou do obchodu na rozinky a badyán 😉 uvidíme co vytvoříme 😀
@inffinity brou chuť pak 😉 a množství já dávám od oka všechno 😀 doufám, že jsem na nic nezapoměla, už je pozdě 😅 😀
@beruska.zuzanka no jen dotaz badyán se tam dává celý jak je to sluníčko nebo jen ty semínka? Nikdy jsem s badyánem nic nevařila díky 😉
@inffinity celý, krásně to provoní a supr to s ním chutná 😉
@beruska.zuzanka super díky 😉
@inffinity 😉 papa a dej vědět, jak se povedlo 😉
zapecene zemiaky a k tomu acidko.. a hubovu polievku 🙂
dnes hraskovy krem, pangasius zapeceny s bylinkovym maslom a zemiakove pyre
@zuzka1. ako robis toho pangasiusa? Ja mam v mraznicke filety a robila som to len raz, iba tak v trube na masle a okorenene, nebolo to zle, ale chybalo tomu nejaka chut. A asi som to dlho nechala, lebo to bolo velmi makke. Kolko to ty robis? Diky 🙂
My dojedame fazulovu na kyslo z predvcera a mm spravi cestovinky so zelen.omackou, lebo ja take vyborne neviem 🙂
ja mam zajaca od svokry, tak z neho varim polievocku a ked sa dovari, tak ho nakuskujem a spravim na stave. a asi spravim aj halusky, lebo tie milujeeeeem
Takže dneska česnečka podle mého přítele http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33359&use... a receptík od beruska.zuzanka 😉
baby aj vasi chlapi su taki priebercivy? ze proste nezjedia co je navarene, ale miesto polievky si natre chleba s maslom a sunkou? za toho boha nebude jest, len to na co ma chut! radsej to necha pokazit a cele sa to vyleje, ale vymysla! horsie ako ja tehotna zena 😠 !!
@babika0 no moj ma tiez sem tam take chute.. pytam sa ho na co ma chut co mam navarit..a ked to navarim tak beha okolo hrncov ze dal by si nieco, ale nie zrovna to co som uvarila.... 😀 😀 ako si povedala ako tehotna zena 😀 😀 najleosie bolo ked po stedrej vecery a rozdani darcekoch otvoril chladnicku ze cosi by si dal ze ci mu cosi dobre neurobim.. na stole slaneho, kolacov... navareneho sak ako na stedry den. ja som uz praskala taka som bola najedena a on ze by s dal cosi 😀 😀
@babika0 😀 😀 nie on dodrzuje prisne post... 😀 😀 myslim ze nic lebo som sa mu zacala smiat... ze priam dojedol maxi veceru na stole kopec kolacov a slaneho napeceneho a on kutre v chladnicke ... od svadby co sme mali v oktobry 2009 pribral 7 kil 😀 😀 ja som schudla 3... no co je to sa spravodlovost?? aspon vieme kto sa ma dobre pri kom 😀
@maculik nerozmrazim to uplne, lebo sa s tym zle robi, maslo si vymiesas klasicke maslo s bylinkami cerstvymi, ked nemam cerstve tak susene, dnes som maslo vymieslaa s bylinkovou solou, maju ju v dm medzi tymi zdravymi vecami.
pangasa oplachnem vodou, osolim, ponatieram maslom, dnes som posypala nakrajanym porom, dala zapiect. pecem cca 20-25 minut zakryte na 200 stupnov, potom este odokryte chvilu.
dnes som nesolila, kedze to bolo v tom masle, len ponatierala.
nikedy robievam aj s nivovou alebo gorgonzolovou omackou, ale potom sa chut tej ryby straca uplne.
My dmes buď úhrabky / zemiaky s kyslou kapustou/, 😒 alebo granadír, 😒 alebo hríbová omáčka a petržlenové knedlíčky
uvidíme, napíšem čo zvýťazilo 😀 😀 😀
@babika0 aj môj je niekedy prieberčivý... uvarím deťom a keď jemu nie je po vôli tak ho pošlem do reštiky a hlavne sa
nerozčulujem... nestojí za to aby som si ja ničila nervy. Minule obedoval tresku s rohlíkmi a kupodivu s neho neubudlo.. 😀 😀 Chlapi sa vynájdu neboj sa....Len pevné nervy a nohy s suchu 😉 😉
@daniz no ale neviem naco nieco uvari sam, a potom sa toho ani nedotkne. deti zatial nemame, tak sa to vylieva! ze mu to nie je luto, ked sa s tym uz sral. ne eeee. ale kobasku tu by mohol jest furt! sladke na vianoce robit? ani neochutna. ja kolko krat potom ani nemam motivaciu uz nieco varit, ked to nechce jest. naco?
paradajková polievka, zemiaková kaša, kuracie rezne a šalát..... 🙂
dnes na obed sme dojedali,na večeru vajíčková pomazánka 🙂 zajtra budú dolky 🙂
dnes mal maly brokolicovu polievku s popustanym vajickom a zapekanu brokolicu so zemiakmi a maskom. Pre nas doma robena pizza a na veceru bude bryndzova pomazanka.
@lucka1987 nechcem byt k tebe skareda, ale hubky nepapaj ak si tehotna...
@krasnasvadba 🙂 🙂 neni si ku mne skareda .. 🙂 varil mm a polievku som mu celu nabalila na jazdu (beha na kamione) uz mam prestudovany celyyyyyy zoznam co mozem a co nie.. este pri prvom tehu som to dodrziavala ako diva a aj tak to nedopadlo dobre...

U nás dnes šošovicová polievka a zajtra palacinky 🙂