Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
koho nepuštaš muža ci pc? 😀 😕
pc.... 😉 lebo ked si on zan sadne tak straca obraz aj sluch 😀 .
a takto bez pc je aspom pri vedomi 🤐 😵
😀
mukky zajtra nevaris??
lebo ja mam zajtra asi oddych 🙂
nie..mm je do večera v práci,berie si tam suché a mne ostalo na zajtra masko,len ho vyprazim,lebo nemam rada ohrievane uz ,este mi ostai v trojobale 2 ks a jeden závitok plnený,akurat si zeleninku dorobím
len vecer rychlovku z listkoveho cesta strudlu s orechami mletými
ja perkelt 😀 😀
a co je na tom smiešne? 😕 😀 😀 😀 😀
co ty tu moja? 😀 som myslela ze zle vidím 😅
ja si zajtra asi niečo objednám alebo čo 😕
asi pizzu a šalát k tomu 😉
ale keby mi niekto prišiel navariť, tak neodmietnem nič (okrem hríbov) 😀
wolfka ja by som prisla keby si bola blizko..fakt..bolo by super,chlapci by sa zahrali a ja by som varila 😀
minule som mala mamu a tetu na navsteve a chela som strasne zrelaxovat tak som sla robit tie bananove sisky,len nech sa pohraju s drobcom 😀
😀
prídi, budem ťa čakať 😉
tak ja dnes som myslela že nebudem varit ale moji zatial dvaja jedaci ma prehovorili 🙂 tak polievočku maju na vyber kuraciu alebo fankfurtsku a idem im upiecť dolky-talky cesto už nachystane
zemiaky nakyslo a k tomu fasirky
kukky kde najdem receptr na tie bananove siski???? davala si sem link??idem pozriet par stran do zadu 😕
cessy našla si?
ja dnes predsa len budem variť pre mm nech má radosť ked príde z prace 😀
evitka ma navnadila 😀 len som zabudla kupiť zemiaky,tak mu urobím šošovicový prívarok a k tomu na cibulke opeciem spiške párky a pridám trosku č.papriky/to ma napadlo teraz,alternativa maska urobená/a volské oko ked bude chcieť
drobec hajíí,idem o chvilu k nemu nech mu nie je smutno 😀
mukky pre teba 😀
MRKVOVO-POMARANCOVY KOLAC
2 vanilkovy cukor
stipka sol
4 PL rum (ja som dala 1 1/2 PL rumovej aromy)
90 g hladka muka
3 zarovnane KL kypriaci prasok
300 g mletych orechov alebo mandli
300 g cukor
plnka:
4 platky zelatiny Dr.Oetker
2 pudingy s vanilkovou prichutou
100-120 g cukor
750 ml tekutiny (nalev z mandarinok,pomarancovy dzus/cerstva stava)
200 g kyslej smotany
500 ml smotany na slahanie
1 stuzovac na slahacku
ozdobenie:
mandarinky
cokolada
Cela vajcia uslahame s cukom+vanilkovy cukor na penu a pomaly zaslahavame rum.Muku+ kyp.prasok+ sol+ orechy pridavame za staleho miesania.Vmiesame mrkvu.Vylejeme do vymasteneho a vymuceneho plechu a pecime na 160-170 stupnoch cca 30-35 min.
Zelatinu namocime a nechame odkvapkat mandarinkovy kompot.Nalev z mandarinok doplnime pomarancovou stavou do 750 ml a s pudingovym praskom a cukrom uvarime puding.Zelatinu vytlacime a vmiesame do horuceho pudingu.Za obcastneho miesania nechame puding vychladnut-tak aby sa nevytvorila koza.Do studeneho pudingu zamiesame kyslu smotanu.Smotanu na slahanie si uslahame so stuzovacom na slahacku a opatrne zamiesame do pudingu.Natrieme na korpus a rovnomerne uhladime.vidlickou vytvorime na povrchu vzor (vlnky),ozdobime mandarinkami a pokvapkame cokoladkou.Odlozime do chladu.
a tie prsty som kupovala v EDEKA...ale videla som ich aj v marktkaufe...no ale ja nebyvam na Sk -tam neviem ci ich dostat...a chutnucke boli ja rybku mozem 😉
mukky to budem hladat ked bude maly spat, inak mi tu stale babre a kadeco mi prestavuje, nahadzuje 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄
krupicova polievka a cestoviny so syrovo-šunkovou omačkou 🙂
kibuk dnes som skusila spravit muzovi tych raraskov, ale nemala sompivo, tak som dala vodu 😉 bolo to celkom fain 😉
dala som mu to len s chlebikom, lebo sa mi nechcela robit priloha 😒 😀 🤐
fašírka, zemiaky na masle a hrachová polievka........
ja tu dumam co na zajtra 😝 Dnes na obed bola sosovicovo-pohankova polievka, hliva na smotane s cestovinou, vecera-palacinky.
koložvárska kapusta
dnes budu rybie fasirky pangasius a k tomu zemiakova kasa s calamadou. a poobede sa dam na kolaciky z listkoveho cesta so syrom a salamou.
cessy tak to som rada že chutili raraškovia 🙂
ja dnes pečiem pizzu z rožkou mnam,mnam 🙂
dnes nevarim, mamina mi nabalila hovadzi gulas a palacinky, tak mam pokoj 😵
kibuk ja nemam pekaren a chcela by som robit tie rohlicky, mohla by som ich vymiesat slahacom s tymi nozickami na kysnute cesto??
nozickami... 😀 neviem ako to napisat, ako sa to vola....
cessy mysliš tu pizzu s rohlikov?
kibuk a to nie su tie rozky co tu boli pridavane prednedavnom???
myslela som ze ano, len neako posypane korenim...alebo????asi som ta zle pochopila, ze 😨 😕 🙂

mukky dnes vecer som tu vynimocne, muz tu pri TV zaspal, tak som zapla pc, inak ked je doma, tak ho ani nepustam 🙂