icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

cessy
14. mar 2010

mukky dnes vecer som tu vynimocne, muz tu pri TV zaspal, tak som zapla pc, inak ked je doma, tak ho ani nepustam 🙂

mukky
14. mar 2010

koho nepuštaš muža ci pc? 😀 😕

cessy
14. mar 2010

pc.... 😉 lebo ked si on zan sadne tak straca obraz aj sluch 😀 .
a takto bez pc je aspom pri vedomi 🤐 😵

mukky
14. mar 2010

😀

cessy
14. mar 2010

mukky zajtra nevaris??
lebo ja mam zajtra asi oddych 🙂

mukky
14. mar 2010

nie..mm je do večera v práci,berie si tam suché a mne ostalo na zajtra masko,len ho vyprazim,lebo nemam rada ohrievane uz ,este mi ostai v trojobale 2 ks a jeden závitok plnený,akurat si zeleninku dorobím

len vecer rychlovku z listkoveho cesta strudlu s orechami mletými

pancake
14. mar 2010

ja perkelt 😀 😀

mukky
14. mar 2010

a co je na tom smiešne? 😕 😀 😀 😀 😀
co ty tu moja? 😀 som myslela ze zle vidím 😅

mama.wolfka
14. mar 2010

ja si zajtra asi niečo objednám alebo čo 😕
asi pizzu a šalát k tomu 😉
ale keby mi niekto prišiel navariť, tak neodmietnem nič (okrem hríbov) 😀

mukky
14. mar 2010

wolfka ja by som prisla keby si bola blizko..fakt..bolo by super,chlapci by sa zahrali a ja by som varila 😀
minule som mala mamu a tetu na navsteve a chela som strasne zrelaxovat tak som sla robit tie bananove sisky,len nech sa pohraju s drobcom 😀

mama.wolfka
14. mar 2010

😀
prídi, budem ťa čakať 😉

kibuk
15. mar 2010

tak ja dnes som myslela že nebudem varit ale moji zatial dvaja jedaci ma prehovorili 🙂 tak polievočku maju na vyber kuraciu alebo fankfurtsku a idem im upiecť dolky-talky cesto už nachystane

evitkamalicka
15. mar 2010

zemiaky nakyslo a k tomu fasirky

cessy
15. mar 2010

kukky kde najdem receptr na tie bananove siski???? davala si sem link??idem pozriet par stran do zadu 😕

mukky
15. mar 2010

cessy našla si?

ja dnes predsa len budem variť pre mm nech má radosť ked príde z prace 😀
evitka ma navnadila 😀 len som zabudla kupiť zemiaky,tak mu urobím šošovicový prívarok a k tomu na cibulke opeciem spiške párky a pridám trosku č.papriky/to ma napadlo teraz,alternativa maska urobená/a volské oko ked bude chcieť

drobec hajíí,idem o chvilu k nemu nech mu nie je smutno 😀

neurologia
15. mar 2010

mukky pre teba 😀

MRKVOVO-POMARANCOVY KOLAC

cesto:
375 g nastruhanej mrkvy
6 vajec
2 vanilkovy cukor
stipka sol
4 PL rum (ja som dala 1 1/2 PL rumovej aromy)
90 g hladka muka
3 zarovnane KL kypriaci prasok
300 g mletych orechov alebo mandli
300 g cukor

plnka:
4 platky zelatiny Dr.Oetker
2 pudingy s vanilkovou prichutou
100-120 g cukor
750 ml tekutiny (nalev z mandarinok,pomarancovy dzus/cerstva stava)
200 g kyslej smotany
500 ml smotany na slahanie
1 stuzovac na slahacku

ozdobenie:
mandarinky
cokolada

Cela vajcia uslahame s cukom+vanilkovy cukor na penu a pomaly zaslahavame rum.Muku+ kyp.prasok+ sol+ orechy pridavame za staleho miesania.Vmiesame mrkvu.Vylejeme do vymasteneho a vymuceneho plechu a pecime na 160-170 stupnoch cca 30-35 min.

Zelatinu namocime a nechame odkvapkat mandarinkovy kompot.Nalev z mandarinok doplnime pomarancovou stavou do 750 ml a s pudingovym praskom a cukrom uvarime puding.Zelatinu vytlacime a vmiesame do horuceho pudingu.Za obcastneho miesania nechame puding vychladnut-tak aby sa nevytvorila koza.Do studeneho pudingu zamiesame kyslu smotanu.Smotanu na slahanie si uslahame so stuzovacom na slahacku a opatrne zamiesame do pudingu.Natrieme na korpus a rovnomerne uhladime.vidlickou vytvorime na povrchu vzor (vlnky),ozdobime mandarinkami a pokvapkame cokoladkou.Odlozime do chladu.

neurologia
15. mar 2010

a tie prsty som kupovala v EDEKA...ale videla som ich aj v marktkaufe...no ale ja nebyvam na Sk -tam neviem ci ich dostat...a chutnucke boli ja rybku mozem 😉

cessy
15. mar 2010

mukky to budem hladat ked bude maly spat, inak mi tu stale babre a kadeco mi prestavuje, nahadzuje 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄

womenne
15. mar 2010

krupicova polievka a cestoviny so syrovo-šunkovou omačkou 🙂

cessy
15. mar 2010

kibuk dnes som skusila spravit muzovi tych raraskov, ale nemala sompivo, tak som dala vodu 😉 bolo to celkom fain 😉
dala som mu to len s chlebikom, lebo sa mi nechcela robit priloha 😒 😀 🤐

blazka24
15. mar 2010

fašírka, zemiaky na masle a hrachová polievka........

reisi
15. mar 2010

ja tu dumam co na zajtra 😝 Dnes na obed bola sosovicovo-pohankova polievka, hliva na smotane s cestovinou, vecera-palacinky.

evitkamalicka
16. mar 2010

koložvárska kapusta

lucikatn
16. mar 2010

dnes budu rybie fasirky pangasius a k tomu zemiakova kasa s calamadou. a poobede sa dam na kolaciky z listkoveho cesta so syrom a salamou.

kibuk
16. mar 2010

cessy tak to som rada že chutili raraškovia 🙂
ja dnes pečiem pizzu z rožkou mnam,mnam 🙂

cessy
16. mar 2010

dnes nevarim, mamina mi nabalila hovadzi gulas a palacinky, tak mam pokoj 😵

cessy
16. mar 2010

kibuk ja nemam pekaren a chcela by som robit tie rohlicky, mohla by som ich vymiesat slahacom s tymi nozickami na kysnute cesto??

cessy
16. mar 2010

nozickami... 😀 neviem ako to napisat, ako sa to vola....

kibuk
16. mar 2010

cessy mysliš tu pizzu s rohlikov?

cessy
16. mar 2010

kibuk a to nie su tie rozky co tu boli pridavane prednedavnom???
myslela som ze ano, len neako posypane korenim...alebo????asi som ta zle pochopila, ze 😨 😕 🙂