icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

marcovka1
25. máj 2013

paradajkova polievka ,pecene kuracie nozky + ryza a zeleny salat cerstvy zo zahradky 😉

lucikatn
25. máj 2013

morčací vývar, pečené zemiaky s kyslou kapustou, chlieb, na zajtra som upiekla trdelník (1 veľký a zvyšné cesto som navinula na trubičky na šamrole) podľa http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8256 a včera sme mali falošné bryndzové pirohy http://varecha.pravda.sk/recepty/bryndzovo-zemi...

natal12
25. máj 2013

@nelinka0401 to máš dobré 🙂 ja nemám tušáka kde ju nájdem 😅

nelinka0401
25. máj 2013

@natal12 niekde v parku napríklad?

zuzka444
25. máj 2013

babulky poradte mi co zajtra varite na obedik 🙂...bo ja uz nemam ziadne napady he he.

natal12
25. máj 2013

@nelinka0401 moja netuším fakt . opytam sa babky . 😅

daniette
25. máj 2013

@natal12 rastie medzi krovím, na okraji lesov a hájov, pri plotoch, okolo stavenísk, rumoviskách a u nás v parku, pri potoku, cestou do lesa ... 🙂

nelinka0401
25. máj 2013

@zuzka444 u nás bude zajtra kôprovka.kôpor nám volne rastie po celej záhrade 🙂

zuzka444
25. máj 2013

@nelinka0401 mnaaaam ale skoda ze nemam kopor :/...mozno kuknem v kauflande mnazeny.ale inak super napad ;) dakujem

nelinka0401
25. máj 2013

@zuzka444 ja si vždy aj zamrazím a môžem robiť aj ked už nieje čerstvý.ale tuším predávajú aj semienka,skús si niekde zasadiť 😉

zuzka444
25. máj 2013

@nelinka0401 ja som mala namrazeny ale bohuzial sa uz zjedol.ale musim mamine povedat nech mi donese od babky lebo inde nemam kde vziat :/...lebo ja robievam aj struckovu polievku s koprom 🙂

jarka721
25. máj 2013

i dnes sa pieklo 🙂 sušienky 🙂 (linecké cesto zo zlatého klasu) 😉

eva7780
25. máj 2013

@jarka721 mozem ta poprosit o recept na susienky? 🙂

jarka721
25. máj 2013

@eva7780 recept:600g hladká múka speciál,500g palmarin,5 ks zlatý klas,270g práskový cukor a ak chces tak jedno žĺtko no nemusí byt...........všetko zmiesit a piect na plechu pri 200st cca 10min 🙂 je to recept na klasické linecké zliepané pečivo ale ja robím tieto susienky pomocou pistole na susienky 🙂

ifkael
25. máj 2013

@nelinka0401 kolac sa odklada - cez tyzden urobim. zostali jablcka- jablkove pite bude. cesto uz je, ale urobim az zajtra rano.

fordikford
25. máj 2013

na zajtra kuracia polievka s rezancami a kurča na smotane cestovina ,koláčik jahodový so šlahačkou 🙂

klapinka
25. máj 2013

@jarka721 @lucikatn trdelnik a susienky vyzeraju viac nez skvelo. 🙂
@zuzka444 ja tiez hutam, asi urobim masovu roladu plnenu s vajickoma zeleninou, k tomu zemiakove pyre a asi mrkvovy salat, alebo uhorkovy. 😉

V piatok sme mali makovy nakyp a struckovu bielu polievku zo zelenych cerstvych strukov, dnes sme si dali jablkovu zemlovku a dojedli polievku.

joannas
25. máj 2013

@jarka721 daj recept

zuzka444
25. máj 2013

@klapinka aj to je dobry napad ale uz som sa rozhodla spravim kuracie rezance so sunkou sampionmi a nivova omacka a spravim to s opekanymi zemiakmi 🙂.mnam xi a rozmyslam ze hadam mrkvovy salat spravim.ten mi k tomu ide asi najviac heh.

jarka721
25. máj 2013

@joannas recept:600g hladká múka speciál,500g palmarin,5 ks zlatý klas,270g práskový cukor a ak chces tak jedno žĺtko no nemusí byt...........všetko zmiesit a piect na plechu pri 200st cca 10min emoticon je to recept na klasické linecké zliepané pečivo ale ja robím tieto susienky pomocou pistole na susienky

miruska73
25. máj 2013

ahojte koceny mi smednes mali ostro kyslu cinsku polievku varil svagor a ja som robila zapekane fasirky so zemiakovou kasou a uhor.salatom s kyslou smotanou a cesnakom....varili sme na chatke aj sme trosku pracovali a vecer sme grilovali stehienka a slaninku....idem dat sprsku a spat mam dost .....

lienka2
25. máj 2013

@klapinka makovy nakyp? to sa ako robi?

lienka2
25. máj 2013

u nas bude zajtra bravcovy vyvar s rezancami, pecenie kuracie stehna vykostene s jablkami, slaninkou a cibulou, ryza pecene zemiaky uhorkovy salat a upeciem aj pernik 🙂

danielaj
25. máj 2013

ahojte, u nás dnez držková polievka so zemiakmi a haluškami, francúzske zemiaky, ľadový šalát zo záhradky, koláčik som nestihla, budem piecť zajtra, lebo sme boli na oslave, tam sme mali medové rezy a žĺtkové rezy. 😉

jarka721
25. máj 2013

tety kucharky nejaky osvedceny recept na zemiakovu kyslu polievku by sa tu nenasiel? 🙂

danielaj
25. máj 2013

@titkovamiriam Mńam, na bazový sa ja ešte len chystám, a ty už máš navarený, u nás baza ešte len začína 😉 a ten nesmie ani jeden rok chýbať

saxana36
25. máj 2013

dnes pizza,este teraz som dojedala ( robil synator ,musim pochvalit) a ja teda mafiny

trudka4
25. máj 2013

Dnešní naše mlsáníčko :
Moje česnekové trojúhelníčky
Těsto :
5 dcl mléko
1 dcl olej
800 g polohrubá mouka
4 – 5 lžiček sušeného droždí nebo 50 g čerstvého
1 rovná lžička cukr krystal
2 vrchovaté lžičky sůl
3 žloutky na potírání
kmín, strouhaný sýr na posypání /podle chuti/
obyčejné nůžky nebo radýlko na stříhání, krájení trojúhelníčků

Náplň :
250 g Hera nebo máslo /stačí i 125 g/
12 stroužků česnek prolisovaný
2 žloutky
Sůl

Těsto jsem si nechala udělat v domácí pekárně na program Příprava nebo Těsto, ale můžete ho vypracovat i normálně rukama a nechat tak 1 hodinku kynout.
Mezitím si připravíme náplň – smícháme Heru s česnekem, žloutky a osolíme.
Pak těsto rozdělíme na 5 částí, rozválíme, potřeme náplní a zavineme jako závin. Dáme na plech s pečící podložkou nebo papírem. Potřeme důkladně žloutkem, posypeme kmínem nebo sýrem /podle chuti/.
Nůžkama nastříháme na každém závinu tvary trojúhelníčků /stačí nastřihnout jen horní část těsta/ nebo radýlkem . Dáme do rozpálené trouby asi na 180 stupňů na asi 30 – 35 minut.
Po upečení jednotlivé trojúhelníčky od sebe oddělíme např. příborovým nožem.

frangipani
25. máj 2013

palacinky s lucinou, jahodovym dzemom a s nutelou 🙂 kalorie treba dobijat cez vikend.
zajtra pecene domace kuriatko na citrone a tymiane a k tomu pecena mrkvicka, hrasok na masielku a zeleny salatik zo zahradky. ou je. hadam vykukne aj to slnco!! 😀

anavila
25. máj 2013

AHojte...zajtra mame s manželom 6te vyročie svadby 🙂 chcem urobiť horuce lesne ovocie so zmrzlinou...sice si ho nedame na terase, kvoli pocasiu, ale aj tak by mohol potešiť 😉

A pridavam fotky mojho varenia za posledne dva tyzdne, co som navarila. To su take klasiky....ale dnes som varila rezne,(prva fotka) ktorych recept som si sama vymyslela, sčasti obkukala, ale tu je:
1kg kuracich prs narezeme na rezne.
večer pred varenim ich dame do marinady: 😖
1 biely jogurt
20dkg postruhaneho syra
3vajcia
3struciky cesnaku
listovy spenat
korenie, sol, vegeta
Na druhy den rezniky obalime este v struhanke a vypražime....deti to jedli len sa tak prášilo. K tomu sme mali varene zemiacky a šalatik z kapusty a mrkvy.